Porodnice Podolí – kdo jste rodily?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2431
13.2.08 20:35

ahoj já tam rodila 29.října07 a souhlasím s Anonymem a s Potvůrkou!!!taky jsem ležela na P1 a taky jsem nepadla sestřičkam do oka obzvlášt jedný kvůli,které jsem chtěla pak i podepisovat revers.Byla jsem po císaři měla dostávat 3*denně obklady o které jsem si musela chodit říkat na sesternu jinak by mi je ani nedaly.Na pokoj chodily,jen když se střídaly smněny jinak o sestře za celý den ani vidu ani slechu kojení to mně akorat stresovaly,že malej málo přibírá a tak neví jestli mně pustí :twisted: .Přesně,jak říkáte jen rodit porodní salý super vybavení,ale nic víc!!!a už bych tam rodit nešla.A poslednídobou se setkávám s podonýma reakcema hodně často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.3.08 10:32

Sice je to už půl roku co jse porodila v Podolí, ale myslím, že je to jedno…ani jsem netušila, že existuje takováhle diskuze.A tak jsem se rozhodla přispět… :)
S Podolím jsem byla spokojená s péčí na porodním sálem, ale jinak musím souhlasit s Anonymem a Potvůrkou…Zklamalo mě že nebudu kojit. Uzavřeli to „máte vpáčené bradavky“ a musíte kojit přes medúzku nebo odstříkávat a dávat lahví. Takže jsem to neřešila a odešla domu s „medúzkou“. Doma ale nastaly problémy. Malá začala ubývat na váze a odmítat medúzku. Což mě dost znervoznovalo. Mléka jsem měla, že mi teklo snad i ušima. Dětská doktorka na obvodě , která viděla moje prsa, kroutila hlavou, protože se jí mé bradavky nezdály vůbez vpáčené a nakonec mi poradila at zkusím zavolat laktační ligu, tam mi třeba něco poradí. prý s tím mají zkušenosti. Poradily. :D :lol: :lol: Za což děkuji. :lol: Nabídli mi bud návštevu u nich a nebo kontakt na nějakou laktační poradkyni(to pro mně bylo nejjednoduší). Říkala jsem si zkusím to, abych měla pocit, že jsem udělala maximum… Po návštěvě LP jsem začala kojit bez kloboučku. naučila jsem se připravit prs na kojení, polohy při kojení. Učenej z nebe nespadl.. A nakonec jsem zjistila, že vpáčené bradavky vůbec nemám, že v nemocnici pro ně bylo jednodušší mi dát medúzku , aby měli pokoj.
Takže závěr je - po stránce porodu super, ale po stránce poporodní nicmoc :? všem maminkám držím palce a přeju hodně štestí :D :D :D :D

Marta + Andulka (kojíme do dnes) :D :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
168
2.4.08 13:35

Ahoj,já rodila v Podolí už podruhé nyní začátkem února.A stejně jako poprvé jsem s porodem byla naprosto spokojená.Je to také asi tím,že porod byl celkem rychlý(1,5 hod. od příjezdu),ale už jsem věděla do čeho jdu.Sály jsou přenádherné,alejá stejně vše odrodila v koupelně a na lůžku jsem po propíchnutí vaků jsem jen 3krát zatlačila.Ležela jsem pak na odd.P4 a také si nemůžu stěžovat na personál.Není to tam nejluxusnější,ale ve sprchách jsem se nikdy s nikým nepotkala a i kdyby,tak co?Všechny jsme stejné! :lol: K dispozici bylo neomezeně vložek i kalhotek.Jen musíte mít se sebou vlastní plenky.Ale,co musím Podolí vytknout je strava.Nejen,že se podává v naprosto nevhodné doby,ale navíc je příšerná!!!!Pro kojící matku mi nepřijde vhodné 2 rohlíky a 1 máslíčko.A kde je ovoce a zelenina?Kdybych neměla zásobující rodinu,tak normálně hladovím.Ale pokud se rozhodnu pro 3 mimčo,jedu opět do Podolí!Jen s kastrůlky! :lol: :lol: Porodu zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.5.08 20:44

no musím to zase oživit. S porodnicí v Podolí mám taky svou zkušenost. Rodila jsem 1/2007. Vyzkoušela jsem rizikové od. porodní sál, operační sál, JIP a šestinedělí P1. Všude to s přivřenýma očima ušlo. Nejlépe bylo na JIPce, opravdu se tam sestry staraly…Zato P1 to bylo něco, co mi pořád brání v tom abych na porod a pobyt v porodnici zapomněla. Sestry nepříjemné, ba dokonce některé hulvátské. Nemohla jsem se rozkojit, dostala jsem sprda, že neumím nakojit svoje dítě ( i přes to, že jsem neměla ještě mléko ) před porodem jsem si nestihla ostříhat dostatečně nehty, za to jsem taky dostala vynadáno, to že kvůli vizitě jsem musela ( když už jsem trošku kojila ) přestat kojit, protože vizita byla důležitější než to „ubrečené dítě“. A to že mě propustili domu bez zprávy pro ženskou doktorku, protože paní doktorka neměla už čas zprávu napsat ( poslali mi ji asi po týdnu domu poštou) byla jen třešínka, protože na dětskou zprávu jsem čekala 3 hodiny, z toho hodinu a půl na chodbě, protože mě vyhodili z pokoje, abych uvolnila místo další šestinedělce…Do Podolí už nikdy. Vím že je to o lidech, ale já prostě narazila na ty nejhorší co tam mohli být…

• Citovat
  • Upravit
1176
1.6.08 09:54

Nevíte jak je to teď s malováním v Podolí? Oficiálně se má malovat do 9.6., ale byla jsem ujišťována, že to stihnou mnohem dříve. Nemáte některá nové info, náhodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
1.6.08 10:11

Anonomní, to je šílený, jak v jedna porodnice a tolik názorů. Já v Podolí rodila 3/2007 a nemám jedinou věc, kterou bych vytkla, příště pokud budou mít volno, jedu zase tam. 2 dny jsem byla na normálním pokoji na P2 a pak jsem šla na nadstandard a na rukách jsem měla dlouhé umělé nehty 8O s francouzkou manikúrou a nikdo mi nic neřekl a všechny sestřičky milé a ochotné…halt je to prostě o lidech, narazíš na blbou směnu a je to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
2.6.08 07:18

Pavličko,ale pokud sis nevšimla,tak si tady všichni stěžujeme na oddělení P1. O těch ostatních se špatně nemluví. Bohužel to maminky nijak neovlivní,kam je odvezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.6.08 08:01

Tak jsem se koukala, že jsem nenapsala do příspěvku, že já byla na oddělení P3. Jak to tady čtu, tak to bylo něco podobného jako P1. Že by v Podolí neměli rádi lichá čísla? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
25.6.08 01:22

Ahoj já jsem rodila v Podolí 1.3.2008. Musím říci, že porodní sál SUPER, porodní asistentka a medička SUPER. Jen jsem bohužel kvůli novorozenecké žloutence strávila na oddělení P1 11 dní :? No hrůza. Nejenom, že jsem po této době děsně trpěla na zácpy, ale co mě dostalo byl špenát s česnekem. Celý pokoj se v noci nevyspal, jak miminka plakala bolestí z koliky. Jinak sestry byly z větší části OK. Jen jedna mi připadala jako bachařka z věznice. Další věc mě dostala a to ta, že se mi dostal zánět do prstu na ruce. Za tři dny jsem měla celý zhnisaný a nateklý prst. Když jsem se o tom zmínila na vizitě, tak mi bylo oznámeno, že si mám počkat až nás pustí a dojít si na chirurgii … to jsem tam byla 5 den. Další den jsem už bolestí a tlakem v prstu nemohla zvedat malého a natož kojit. Děsně to bolelo. Tak jsem zašla do sesterny a tam mi ochotná sestřička půjčila sterilní jehlu a desinfekci a tak jsem se sama odoperovala. Do konce hospitalizace, protože jsem už byla po gynekologické stránce zdravá, mi ženská vizita chodila koukat na prst, jak se mi krásně hojí. Vždy mě to dost pobavilo. Jinak abych to shrnula. Pobyt na šestinedělí byl pro mě strasující a kvůli tomu jsme z porodnice odjížděly na příkrmech. Pobyt by nebyl špatný, kdyby byl jen krátkodobý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
25.6.08 01:28

Ještě jedna věc. Na konci chodby bylo oddělení pro ženy s rakovinou. Přístup měly přez oddělení šestinedělí, což mi přišlo dost nelidské. Návštěvy tam chodily se svěšenou hlavou a mi tam plné štěstí a radosti. Byl dost děsnej pocit. Teď nevím zda jsem byla v P1, nebo PN 1, nebo jak to bylo … bylo to hned na patře u porodních sálů. Jsem už nějaká zmatená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.6.08 19:10

Je to divné že si každý stěžuje na P1. K tomu anonymnímu jsem ještě zapomněla dodat, že mi měla dát doktorka domu léky na tlak na 3 dny, abych si stihla do těch tří dnů zajít k obvoďačce, ale to mi nedala, takže jsem rovnou z porodnice jela k obvodní doktorce a ještě jsem si vzpomněla, jak mi sestra místo glycerinového čípku na zácpu dala čípek paralenu a já se divila, že jsem nemohla po čípku na záchod. Vím že jsme jen lidé, ale nemělo by se to stát, že? Ještě že mi nedala něco horšího.....

• Citovat
  • Upravit
1604
4.7.08 19:31

ahojky maminy, tak já si postěžuju na oddělení P4, můžu?? :D rodila jsem 6/2007 a stejně jako tady někdo psal, nemůžu stále na porodnici zapomenout také jen kvůli přístupu sestřiček na tomto oddělení. totálně mě vystresovaly s kojenim, neměla jsem též ze začátku mlíko. chovaly se tak, že jsem si připadala jako neschopná blbka. bývala bych šla nejradši také na reverz, protože mařenka nepřibývala, měla jsem ještě asi málo mlíčka a byla jsem vystresovaná, nevyspalá atd. naštěstí jsem ukecala dětskou, ať nás pustí, že mi to tam fakt nesvědčí a šly jsme. doma jsem se rozkojila a bylo to v pohodě. ale na ty „přesevědomělé“ sestřičky, někdy až zlé fakt do smrti nezapomenou. rodila jsem císařem, a stejně, jako už někdo psal, nejlepší byla JIPka. paráda!.........jo,mmch, teĎ jsem si vzpomněla, jak mě druhý den po císaři převezli z JIP na pokoj na P4. byla jsem tam sama a dámy se na mě téměř nešly podívat. a nedaly ani zvonek. to jsem byla ještě ležící a připojená na kapačky. a jedna kapačka mi normálně vypadla a začala téct na zem. já nemohla nic dělat, protože jsem byla napojená, tudíž nemohla vstát. nezbylo mi než začít křičet, až mě někdo z chodby uslyší. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
6.8.08 11:24

Nemáte někdo aktuální zprávy z Podolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
11.8.08 18:53

Já rodila v Podolí 17.6.2008 a i když jsem měla hrozně těžký porod a ještě pořád jsem se z něj nevzpamatovala a následky si ponesu asi už navždy, tak musím říci, že personál byl super a zcela jistě mi svým přístupem zachránili život a stejně tak i malému. A to jak personál na sálech (zažila jsem tři směny, takže myslím, že mohu celkem objektivně soudit), tak i na šestinedělí P1 (tam jsem si taky pěkně poležela). Jen díky sestřičkám z šestinedělí teď kojím, i když pravda, občas byly pěkně od rány a s ničím se moc nepáraly, ale k mimčům měly pěkný přístup a záleželo jim na tom, abychom byli oba v pořádku a kojili (u mě fakt problém, nejdřív nebylo mléko, pak už bylo, ale prcek si už zvykl na příkrmy). Myslím, že kdo nečeká, že s ním budou zacházet jak v rukavičkách a je ochoten řídit se přáním lékařů, kteří opravdu ví co dělají a nedělá zbytečné scény, tak ten bude spokojen, protože pak se i lékaři budou k vám chovat odpovídajícím způsobem. Takže Podolí můžu jen doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
11.8.08 19:22

Tak jsem se jukla na nové zprávy o podolí a je mi z toho až smutno kolik z nás má tak špatné zkušenosti Scheele já nečekal,že se mnou budou zacházet v rukavičkách a i jsem dala na rady lékařů,ale sestry bohužel ne :twisted: jak už jsem zde psala donest obklady a jejich přístup,když se nemůžete rozkojit děsný.Už to bude zachvíli rok a já pořád na tu větu sestry na JIPce nemůžu zapomenout a pokaždý je mi z toho ouzko a když se mi někdo zeptá kam půjdu rodit jestli zas do Podolí tak říkám rodit ano,ale na šestinedělí chci jinam!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková