Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Teo: zatím není otočená,tak už mě doktoři preventivně strašej…,ale ještě mám čas,tak doufám,že se to změní ![]()
Bef v tvým týdnu bych to ještě neřešila, fakt máš času ještě dost… držim palce, ať se otočí…
Bef v tvým týdnu bych to ještě neřešila, fakt máš času ještě dost… držim palce, ať se otočí…
Nevíte které dny v týdny se v Podolí provádějí plánované operace?
zatím jsem vysledovala vždy pondělky…
Minulý týden v úterý nám teta porodila dvojčátka v 36týdnu chlapeček 2500 holčička 1800.Měla celkovou narkozu a rodila císařem. Dětičky se narodili v 10:41 a 10:42 sestra na kartičku co dávaji tatínkům na památku napsala 11:41 a 11:42 když se zeptal, jestli to je v papírech správně řekla že ano a po hodině přišla a na postýlkách to bylo také špatně napsané je to detail ale na památku do alba to není hezké…druhý den hned sestry honily tetu ať chodí. Má sklon ke špátnému hojení a k velkým jizvám. Velice nepříjemné sestry na 3p.Po týdnu co mála nepřibrala řekla doktorka, že jí začnou dávat mlíčko s vyšší nutriční hodnotou(teta samozdřejmě nekojí ze stresu a neochoty sester)každý den pláče místo aby se radovala. Šla se vykoupat dopoledne čekala než se vykoupe maminka před ní(1sprcha na 15žšnskych..)a sestra jí řika maminko kde se tady procházíte vy se snad nechcete naučit ani miminko koupat…a TEČKA VŠEHO BYLO, KDYŽ SE PO TÝDNU ZJISTILO, ŽE MÁ MAMINKA JINÉ ČÍSLO NA RUCE NEŽ JEJÍ HOLČIČKA!!!samozdřejmě byla její jen jí daly špatné číslo a zjistili to až po týdnu!!Takže další šok!!Tuto nemocnici nikomu nedoporučuju!!100%jim důvěřovala a ted po tom všem přemýšlela i o převozu do jiné nemocnice! vymodlena miminka a takove privitani od nemocnice a sester…no přeji všem co tuto nemocnici navštíví hodně štestí
my už NIKDY ![]()
Já po komplikovaném porodu s akutním císařem a celkovou narkózou taky hned druhý den chodila…kdo by se mi asi postaral o dítě??? Holt sprch je na tolik mamin málo, ale to je všude, pokud nemáte nadst. pokoj.
Já na Podolí nedám dopustit, šla bych znova, syna mi zachránili. Problémy u vás mě samozřejmě mrzí.
Vždycky se najde maminka, která si čas v porodnici neprožila tak, jak chtěla, tak to bohužel chodí…
Tak já jsem před necelými 2 roky rodila v Podolí a na šestinedělí mám hodně rozporuplné vzpomínky. Na jednu stranu jsem se tam setkala s velmi příjemnými sestrami, které poradily a pomohly, na druhou stranu taky se sestrami, které byly protivné a hrozné. To že je na patře pár sprch na hodně žen, no dá se to vyřešit, ale nevím, zda to je jinde lepší. Vystresovaná jsem taky byla, měla jsem problém s kojením a dcerka nepřibírala. Odcházela jsem na reverz, doma jsem se rozkojila.
Teď jsem podruhé těhotná a opět jsem se rozhodla pro Podolí. Řekla jsem si, že dobré a špatné sestry jsou všude.
Někdy mám s prominutím dojem, že pacientky od nemocnic čekají Grand Hotel. Kartička je jen cár papíru, určitě by ji vypsali znovu, když je někdo požádá. A co se týče čísel na ruce - dítě hned po porodu dostane na ruku číslo a na nohu pásek…
Jinak za ztrátu či výměnu čísla zodpovědná sestra přichází o osobní ohodnocení, takže si na to dávají sakra pozor, není to běžná rutina.
Jako chápu, kdybys tu napsala, že podělali něco u porodu, ale promiň, píšeš tady o prkotinách, kvůli kterým podle mě není proč odsuzovat za to porodnici
Jako Podolí je zastaralé, ale kvalita lékařů špičková. A ve strachu o malou nedonošenou mi bylo tak nějak jedno, jestli čekám na sprchu, jaké je okolí nebo jestli má nějaká sestra špatnou náladu ![]()
Tak já tam rodila před 5lety a koukam že jsem i zakladatelka
.
Měla jsem koplikované těhotenství, porod vyvoláváný dřív, dlouhý, komplikovaný ukončený akutním císařem. Ten se díky celkove anestezii stal pro mě noční murou na několik let.Ale přesto tam ted hodlám rodit znova, a to z duvodu, že mě přišly lekaři tam velice dobří a pečlivý a opravdu profíci, nakonec to vše dopadlo dobře. A beztak všude se najde něco co se někomu líbit nebude. Samozřejmě tam bylo i spousta věcí co mě hodně vadila, třeba to že jsem o malé skoro 24hodin nevěděla, viděla jsem vlastně dřiv na foto než v realu a třeba že mlžili o jejím zdraví, a odvzly na vyšetření mimo porodnici aniž bych to věděla. A že jsem s ni vlastně nebyla, malá byla na nedonošencich ja ležela na gyndě, zrovna probíhlala rekonstrukce tak jsme nemohli byt spolu, ja 5ty den šla domu, nebyli místa, malá tam musela ještě zustat.Jako jidlo a sprchy ty mě opravdu netrapily.
@!!!nedoporučuji!!! píše:
Minulý týden v úterý nám teta porodila dvojčátka v 36týdnu chlapeček 2500 holčička 1800.Měla celkovou narkozu a rodila císařem. Dětičky se narodili v 10:41 a 10:42 sestra na kartičku co dávaji tatínkům na památku napsala 11:41 a 11:42 když se zeptal, jestli to je v papírech správně řekla že ano a po hodině přišla a na postýlkách to bylo také špatně napsané je to detail ale na památku do alba to není hezké…druhý den hned sestry honily tetu ať chodí. Má sklon ke špátnému hojení a k velkým jizvám. Velice nepříjemné sestry na 3p.Po týdnu co mála nepřibrala řekla doktorka, že jí začnou dávat mlíčko s vyšší nutriční hodnotou(teta samozdřejmě nekojí ze stresu a neochoty sester)každý den pláče místo aby se radovala. Šla se vykoupat dopoledne čekala než se vykoupe maminka před ní(1sprcha na 15žšnskych..)a sestra jí řika maminko kde se tady procházíte vy se snad nechcete naučit ani miminko koupat…a TEČKA VŠEHO BYLO, KDYŽ SE PO TÝDNU ZJISTILO, ŽE MÁ MAMINKA JINÉ ČÍSLO NA RUCE NEŽ JEJÍ HOLČIČKA!!!samozdřejmě byla její jen jí daly špatné číslo a zjistili to až po týdnu!!Takže další šok!!Tuto nemocnici nikomu nedoporučuju!!100%jim důvěřovala a ted po tom všem přemýšlela i o převozu do jiné nemocnice! vymodlena miminka a takove privitani od nemocnice a sester…no přeji všem co tuto nemocnici navštíví hodně štestímy už NIKDY
tak já rodila v Podolí v červnu a nedám na Podolí dopustit..a mě tedy kartičku vyplnili dobře
a druhý den ráno je naprosto normální, že matka vstane a byť po císaři začne chodit, protože za prvé je to lepší než ležet a za druhé začne se přikládat mimčo, a já za sebe musím říct že jsem byla šťastná, že hned ráno jsem šla na šestinedělí a byť jsem se šourala, tak hned šla ven cévka a měla jsem pocit, že se to zase hnulo dopředu
ale k tomu číslu na ruce, to je mi vážně moc divný, protože první co sestřička dětská říkala, když přinesla miminko, je to, že máme stejný číslo já i dítě a že je potřeba si vždycky zkontrolovat jestli opravdu číslo je stejné! A k těm sprchám, jsou na patře tři a tři záchody a mě se nikdy nestalo, že bych se chtěla vykoupat a nešlo to, vždycky bylo volno a to jsem se koupala několikrát za den..takže za mě prostě tomu nevěřím
a s tím koupáním pro mě opět kec, protože sestřičky zvláště dětské jsou v Podolí extra hodné, neříkám, že všechny pro nás matky byly super, ale zvláště dětské sestry se vždycky dohodly s maminkou kdy bude koupání, jestli chtějí koupat samy, jestli chtějí čisté oblečky atd. protože vědí, že chodí návštěvy a já třeba chtěla koupat s manželem a někdo zase před návštěvou rodiny aby si pak užil víc návštěvy..takže kdybys tam ležela ty, tak bych možná přemýšlela jestli je to pravda, ale takhle tomu ani trošku nevěřím..
Já rodila v Podolí v srpnu 2012 císařským řezem. Chodila jsem tam už od 20tt kvůli komplikacím a na Podolí nedám dopustit. Příjemný personál.
Holky, zajimalo by me, jak to funguje v dobe sanitarnich dnu (planovana uzavirka porodnich salu). Mne termin vychazi asi 3 dny po techto dnech, takze registrovat se muzu. Ale zajimalo by me, jak to je, kdybych mela planovany cisar. Ten se dela v Podoli v 39+0 (teda alespon mne ho u prvniho delali). Ted by mi vychazel na ty dny uzavreni salu. Jak to potom je? Udelaji mi cisare driv, nebo pozdeji, nebo planovane delaji i v dobe „uzavirky“? Nemate nekdo zkusenost? Samozrejmne ted jeste vubec nevim jak budu rodit, spis me to jen zajima. Diky.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.