Porodnice Thomayerova 2016

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
24.3.16 19:03

Porodnice Thomayerova 2016

Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně porodnice Krče jestli s ní někdo nemáte nedávný zkušenosti? :nevim: Poslední příspěvky jsou z minulého roku tak by mě zajímalo jak to tam vypadá teď po rekonstrukci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
4.4.16 21:16

Ahoj, nemam zkusenost a taky mne to zajima, treba nekdo napise? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.4.16 23:04

Zatím podle první poradny se mi Thomayerka libí jen by mě víc zajímalo šestinedělí nové :) z toho mám největší obavy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.16 21:30

Veškeré obavy jsou zbytečné. Na Modrém koníku najdeš uzavřenou (musíš se zaregistrovat, žádné jiné podmínky vstup nemá) skupinu k porodnici Krč a jedna maminka nafotila oddělení šestinedělí po rekonstrukci a vypadá skoro lépe než nadstandard. Nadstandard je prý nyní zdarma. Na klasickém šestinedělí jsou nyní po rekonstrukci možné návštěvy na pokojích, což nebývalo. Každý pokoj má vlastní koupelnu s WC. Pokoje jsou dvou nebo i jednolůžkové. Zrekonstruované je i oddělení pooperační gynekologie, kde také můžeš nouzově na chvíli skončit, jestliže budou mít obsazeno. V Krči jsem rodila třikrát. Naposledy tento listopad, když probíhala rekonstrukce, a byla jsem velmi spokojená. Nejvíc se skutečným bondingem (dítě ihned po porodu položí na břicho matky, kůže na kůži, miminko je ještě od plodové vody a nechají ho, zda se samo připlazí k bradavce a pokusí se přisát, matku a dítě pouze přikryjí, dítě na matce může zůstat tak 10-15 minut i déle, pokud není šití hráze, ohromně to pomáhá nastartovat kojení, alespoň naše holčička se pak velmi snadno přisávala na prs, což její bratříčci moc nezvládali, dítě můžeš mít hned po příjezdu z porodního sálu na pokoji, pokud o to projevíš zájem, jinak si ho samozřejmě mohou vzít k sobě ještě sestry a ty můžeš odpočívat). Tato novinka je v Krči zavedena od října. Dříve se pouze dětská sestra na porodním sále pokusila již umyté dítě přiložit na prs, což se většinou moc nedařilo. Plodová voda je totiž docela důležitá k aktivaci sacího reflexu, prý podle vůně plodové vody na ručičkách může dítě samo objevit matčinu bradavku. Krč je nyní docela přívětivá a moderní porodnice, takže se ničeho neboj a hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.4.16 14:12

Jak vypada oddeleni po rekostrukci nevim, rodila jsem par dni pred dokoncenim, ale muzu aspon rict, ze co se tyka personalu, tak jsem byla nadmiru spokojena. Obzvlast detske sestry. Pokud budu rodit znova, tak opet tam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.4.16 17:50

Holky nevíte jak je to v Krči s cs na doporučení obvodního gynekologa? Kvůli těžkému prvnímu porodu mi doporučuje rodit cs, registrovaná jsem v Krči a teď nevím jestli to budou respektovat či mám radši zkusit domluvit včas jinou porodnici? Musela bych v tom případě mimo Prahu, protože jsem uz 29tt a to mne těžko někde zaregistrují. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.16 22:44

Raději si ještě domluv jinou porodnici. Můžeš klidně počkat až na první poradnu v Krči a podle toho se rozhodnout. Mimopražské porodnice netrvají na registraci. V Příbrami tě odrodí, jak chceš, a nemusíš to řešit moc dopředu, tedy v případě plánovaného císaře to alespoň trochu dopředu domluvit budeš muset, ale zatím je brzy. V Krči obecně preferují vaginální porody. Doporučení obvodního gynekologa je zajímat nebude, ale budou je zajímat okolnosti minulého porodu. Možná budou chtít vidět zprávu o rodičce a podle ní a jejich vyšetření se budou rozhodovat. Samotné obavy z porodu na základě minulých zkušeností je asi k sekci nepřimějí. Druhý porod bývá navíc často jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
27.4.16 16:48

@bílá vrána ahoj moc díky, tak uvidím co a jak v jejich poradně ;) já se vaginalniho porodu nebojím, ale dr straší, ze by to mohlo dopadnout o hodně hůře než minule a to jsme měli namále já i syn, tak snad v porodnici poradí. Pro jistotu omrknu i tu Příbram

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.4.16 18:37

Tak ohledně poradny si nemůžu stěžovat :) sestřičky uplně ukázkový, samý srandičky a doktorky to stejný. Celá poradna trvá cca. hodinu i s moniter a kontrolou, žádný dlouhý čekání :) ještě tedy nevím jak je to u porodu a šestinedělí, čekám kdy se prcek uráčí ven ale zatím tedy doporučuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.4.16 08:29

@Verča65 díky za info :) docela mne uklidnujes, zatím jen ze všech stran slyším, ze jsem měla jít do podoli apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.4.16 10:43

Já jsem taky slyšela a všude četla že Krč hrozný, že jsou nepříjemný atd. ale zatím poradna uplně milionová a nelituju že jsem se tam registrovala :) Na Modrým koníku je skupina kde si všichni oddělení schválí, různý zkušenosti což mě taky dost uklidnilo, zkus se tam podívat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
28.4.16 22:17

Tak ja sa tam tiez chystam a bola som tam aj na predporodnym kurze..porod a obhliadka porodnych boxov..ukazali nam aj izby po rekonstrukcii a musim napisat ze parada…luxus..krasne nove..maju jedno a dvojizbove…babatko by malo byt s mamickou na izbe..aspon tak tvrdili..preferuju rooming in…na porodnom sale maju 4 porodne boxy…bohuzial sprchu maju len v jednom…ostatne sprchy a toaleta je v inej miestnosti…asistentka co viedla kurz bola mila a ked su take vsetky tak by to bolo super..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.4.16 08:05

@Nikola919 a můžu se zeptat jestli vis kolik bylo pokoji jednoluzkovych a dvouluzkovych? Ja bych hrozne rada dostala jednoluzkovy kvuli navstevam a bojim se ze jich budou mit jen par :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
29.4.16 11:22

@Verča65 tak to vobec netusim…ani ma nenapadlo sa spytat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.5.16 12:46

Holky a rekonstruovaly se i porodní boxy? četla jsem, že nově by mělo vyšetření miminek probíhat přímo u maminky na boxu, už to tak funguje? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková