Porodnice Thomayerova 2016

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
5.5.16 21:54

Myslím si že ne, sice můj byl přidušený takže nevím, ale nechali mě na něj kouknout a odnesli do vedlejší místnosti kde ho zabalili a podepsali a přinesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.16 00:10

Ošetření novorozence by, pokud je vše OK, mělo probíhat na porodním boxu. Každý porodní box je k tomu vybaven. Rodila jsem tam naposledy v listopadu, měla jsem ten malý postranní porodní box a dceru nikam neodnášeli, ale musela jsem se na to jít zeptat manžela, protože babytherm (vyhřívané lůžko pro miminko) je umístěno za hlavou maminky, tudíž jsem ošetření miminka opět neviděla. Navíc se to dělo v době, kdy mě lékař šil a to jsem měla co dělat sama se sebou. Předtím však probíhal docela dlouhý bonding (dcerka ležela přímo na mé kůži přikrytá osuškou asi 10 minut).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
9.5.16 11:50

@Visnule Ahoj. Budu rodit v Krči…byla jsem na předporodním kurzu o porodu. Byli jsme se podívat i přímo na porodních sálech. Samozřejmě jsme nemohli šmejdit všude :) Ale ten sál, co jsme viděli, tak tam box nebyl. Mimčo odnáší na měření, vážení a ošetření do vedlejší místnosti a pak ti ho opět přinesou. Sály a boxy budou rekonstruovat 2017/2018.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
9.5.16 11:53

Jinak je opravdu vše tak, jak psala v příspěvku bílá vrána :) Vše jsem se dozvěděla na předporodním kurzu. na porod tam teprve čekám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.16 11:39

Tak to jsem docela překvapená, že není prostor k ošetření novorozence na všech porodních boxech, a že děti na ošetření stále odnášejí. Moje info je jednak z vlastní zkušenosti a jednak jsem se před porodem informovala u staniční sestry neonatologie, protože mi tahle část mých porodních představ připadala docela podstatná, tak jsem chtěla vědět, co mohu reálně očekávat, abych třeba nesnila o něčem, co se v Krči nedělá, a nebyla zbytečně zklamaná. U mě tedy v tomto směru fungovalo automaticky vše tak, jak jsem si představovala, že bych si přála. Tento postranní porodní sál není přitom nijak luxusní. Největší a nejhezčí sál je na konci porodního traktu naproti sekčnímu sálu (to je operační sál určený jen na císařské řezy). Ten je jako jediný vybaven sprchou. Rodila jsem tam skoro přesně před 3 lety. Tehdy nebyl vybaven k ošetření dítěte. Dnes na fotkách z krčského webu je vidět, že už má také babytherm. Ta staniční tehdy říkala, že jsou už všude, ale na prohlídce sálů jsem nebyla, protože jsem tam rodila vícekrát. Pamatuji takovou prohlídku někdy z přelomu let 2000/2001. Tehdy ještě porodní boxy byly jen částečně stavebně odděleny takovými zástěnami. Se staniční sestrou se vůbec neznám, číslo na ní jsem našla normálně na webowkách Krče pod neonatologií. Volala jsem jí už před minulým porodem a byla velice ochotná zodpovědět mi otázky ohledně miminka. Otázky jsem si předem připravila, abych jí moc nezdržela, tudíž, kdo má zájem dozvědět se ohledně režimu novorozenců v Krči něco, co na kurzu třeba nebylo zodpovězeno, může jít stejnou cestou.
Ohledně rekonstrukce porodních sálů není myslím zatím nic jisté. Vše je o penězích. Původně se o ní uvažovalo už při nynější rekonstrukci, ale nakonec na to snad nebyly peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.5.16 15:38

@marsel.aj díky moc. To je škoda, to už mi do ledna asi nestihnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.5.16 15:40

@bílá vrána tak potom asi záleží na který box se dostaneš. Já minule byla na nějakém malinkatém, hned naproti záchodu (možná 2ka, nevím) a tam teda místo moc nebylo ani na doprovod, natož na lůžko pro novorozence. I když 5 doktorů zároveň se tam nakonec taky vešlo, takže když se chce, místo se najde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
11.5.16 15:44

@Visnule To asi ne. Ale jistě to vynahradí dobrou péčí :) Ano, každý box je jiný a ten malinký, jak píšeš byl zrovna ten který nám ukazovali na kurzu. Je tam opravdu moc málo místa. Proto chtějí dělat rekonstrukci, aby byly boxy větší i s ošetřením mimča. Velký (nebo větší) box je tam prý jen jeden. Jinak ty mrňavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.16 00:53

@Visnule Nevím to jistě, ale asi jsem byla na tom malém porodním boxu (je to jediný sálek umístěný na jiné straně než ty ostatní). Oba porodní boxy, které znám, jsou vyfoceny na webowých stránkách porodnice pod ikonkou porodní sály. Ten první je malý, ale je vybaven babythermem, a ten druhý velký je jím vybaven rovněž, o čemž se můžeš přesvědčit při virtuální prohlídce. Nevím, kdy jsi v Krči rodila ty, ale já naposledy v listopadu 2015 a předtím v květnu 2013 (také v dubnu 2001, ale to je už prehistorie) a ten bonding (asi včetně vybavení porodního boxu babythermem) je zaveden až od října 2015, takže dříve jsi tam nejspíš nic podobného vidět nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.6.16 12:19

Rodila jsem v Krči před měsícem. Od příjmu až po propuštění jsem byla naprosto spokojená s péčí o sebe i dceru, s přístupem personálu, prostě se vším. Do Krče bych šla znovu.
Můj porod probíhal z mého pohledu úplně hladce. Paní doktorka se sestřičkou působily naprosto klidně, což jsem hodně ocenila. Nikdo mě nestresoval, nemusela jsem dělat žádná rychlá rozhodnutí a mohla jsem se soustředit na sebe a na to, jak se na miminko těším. Jak vypadá klasické šestinedělí, nemůžu říct. Nemocnice se rekonstruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.6.16 10:43

@chloie ahoj mohu se zeptat zda si mám připravit nějakou menší tašku na porodní sál a co připadne do ni? Zatím mám vse sbaleno v jedné velké tašce, ale nevím jak to v Krči chodí a zda bude možnost si věci vybalit a vzít do ruky nebo je lepší připravit si něco na sál předem :) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
13.6.16 08:07

@Tichošlápek Ahoj. Na porodní sál chtějí extra tašku, ale odvedou tě tam z oddělení, kde budeš mít dost času vzít si to jen do ruky nebo igelitky. Já na porodním sále potřebovala jen osušku, mýdlo, mobil a hlavně dost vody. A dobrý byl balzám na rty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.6.16 17:08

Rodila jsem tam před 4 měsíci. Nic na sál nepotřebuješ. Nejdřív tě vemou na oddělení a pak ti sestra řekně at se převlíkneš do košile. A řekne ti co si máš vzít nahoru na sál. Já jsem potřebovala na porodní sále jen osušku a mýdlo a vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.16 00:11

Určitě neplatí, že Vás nejprve vezmou na oddělení. To platí jen o plánované sekci nebo vyvolávání, nebo jestliže jste hospitalizované již před porodem. Pokud jedete rodit z domova a nález je k porodu, tak po prohlídce v těhotenské poradně odcházíte v doprovodu sestry přímo na porodní sál, a proto musíte mít s sebou tašku speciálně na sál, ale jde opravdu jen o pár věcí (mobil, voda, ručník, mýdlo, plastové přezůvky, ale i ty vám klidně půjčí), takže někdo si je vloží do igelitky a dá je na vrch tašky k hospitalizaci. Tuto tašku zamkne do skříňky na porodním sále a předtím si vezme ty věci na sál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.6.16 07:54

Holky tak děkuji ;) hodím si to, co jste vypsaly, navrch tašky a kdyžtak vytáhnu jedním plavnym pohybem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková