Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, tak už se mi pomaličku blíží rozhodování, kde přivedu malou na svět. Byla jsem pevně rozhodnutá pro usteckou nemocnici (pokud stihneme dojet, máme to cca 25km), protože jsem taková trošku komplikovaná…alergie, těh.cukrovka a velké problémy se zády, nemluvě o trošku hysterické povaze:-) Ale když jsem dneska četla recenze, zvláště na Mudr Neumannovou a Mudr. Hilmiho, tak opravdu nevím. Protože s mým štěstím jsem v UL byla vyšetřování do 5. měsíce několikrát (právě kvůli komplikacím) a vždy jsem narazila na tyto dva…Mudr Hilmi velmi protivný a nepřístupný…rozehřála ho trošku až moje veselá povaha a vtipkování, avšak pohybuju, že na to budu mít síly v době porodu. Mudr Neumannová snad ještě horší…jen u blbého UTZ byla vytočená a i před mojí mamkou si neodpustila hlášky typu „ježiší, to dítě se nechce otočit“ a vztekle mi narážela do břicha. Takové chování jsem fakt ještě nezažila. Tedy pokud mohu srovna Mudr Helzl a Mudr Brožek aj. …naprosto boží…hned bych s nima rodila:-) Na Děčín si zase netroufám z důvodu proslulé Mudr Žákové. Každá kamarádka, která u ní rodila má hororové příběhy. Do děč. nemocnice jsem musela jen jednou kvůli komplikacím v 5.měsíci a narazila jsem zrovna na ní. Takže opravdu štěstíčko:-)) Tak a ted babo raď:-) Prosím o vaše zkušenosti a hlavně zda můžete být konkrétní a zmínit jména doktorů, abych věděla, co od koho čekat. Moc děkuji a přeji všem krásné těhotenství a následné mateřství:-)
Ústeckou porodku můžu doporučit, MUDr. Hilmi je sice trochu protivák, ale byl to právě on, kdo se ukázal jako profík a zachránil mému miminku život ![]()
Doporučuju Ústí, sice ne osobní zkušenost, ale kamarádce zachránili nejen těhotenství, ale aji mimi.
Své obě děti jsem rodila v UL ač přítel je lékař v DC nemocnici.
Jak píšeš, narazit na žákovou jsem nechtěla, ale měla jsem i víc důvodů.
PRO
Samozřejmě, všude se najde nepříjemný personál.
JInak pokud máš těhu cukrovku tak se ani nerozmýšlím. Máš větší riziko císářského řezu a to v DC neradi dělají. Navíc stává se, že rizikovky rovnou posílají do UL
Ahoj,„rodila“ jsem v ústecký nemocnici pod rukama dr. Hilmiho a příště si UL vyberu zas.Dr. Hilmi je tak trochu odměřený,ale je to profík na svym místě.Včas a správně ukončil těhotenství císařem a já se teď můžu radovat z té mé malé prďolíny, protože normál porod by nejspíš nepřežila.
@Vanilka1 píše: Ústeckou porodku můžu doporučit, MUDr. Hilmi je sice trochu protivák, ale byl to právě on, kdo se ukázal jako profík a zachránil mému miminku život
Taky mi přišel jako profík, ale jsem opravdu plašan, takže u mě dělá hrozně moc dobrej přístup. Jak je ke mě někdo milej, tak jsem hned klidnější a mozek mi normálně pracuje. Jak je někdo hnusnej, tak vypínám a jsem uplně mimo:-/
@Miarei píše:
Své obě děti jsem rodila v UL ač přítel je lékař v DC nemocnici.
Jak píšeš, narazit na žákovou jsem nechtěla, ale měla jsem i víc důvodů.PRO
- od začátku porodu do konce si na jednom porodním boxu, můžeš se po boxu pohybovat, dojít si do sprchy, kterou máš pár metrů, všichni na vyšetření chodí za tebou
- pokoje po dvou, zatímce v DC stejně velké pokoje po čtyřech
- necpou ti dudlík, necpou ti hned příkrmy
- lepší náštěvní doba
Samozřejmě, všude se najde nepříjemný personál.
JInak pokud máš těhu cukrovku tak se ani nerozmýšlím. Máš větší riziko císářského řezu a to v DC neradi dělají. Navíc stává se, že rizikovky rovnou posílají do UL
Moc děkuju za perfektní reakci. Hodně mi to pomohlo v rozhodování. Navíc mi právě psala jedna holčina z UL, že ti suprový lékaři z Tornera též rodí v nemocnici, tak třebas budu mít štěstí a narazím na ně. Opravdu moc díky. Ani nevíš, kolik mi to nalilo optimismu do žil:-)
@padzinka píše:
Ahoj,„rodila“ jsem v ústecký nemocnici pod rukama dr. Hilmiho a příště si UL vyberu zas.Dr. Hilmi je tak trochu odměřený,ale je to profík na svym místě.Včas a správně ukončil těhotenství císařem a já se teď můžu radovat z té mé malé prďolíny, protože normál porod by nejspíš nepřežila.
Tak já pořád doufám v přirozenej porod. Mám velký problémy se zády a moje fyzioterapeutka mi řekla, že císař pro mě bude katastrofa, protože mi přeříznou bříšní svaly, který jediný by mě měli zachránit od nemalých bolestí a kompletních blokací zad. Ale bohužel jsem i děsnej záprtek s uzkou pánví, tak mám strach, že mě to zřejmě asi nemine:-/
jj pokoje výhoda, ale příkmy cpou v ÚL, v DC ne. Ale mě to bylo jedno, když jsem mlíko ještě neměla,tak proč by měl trpět hlady. I po Nutrilonu se krásně přisál a kojení bylo v poho. V Ústí jsou neskutečně hodný dětský sestry. Pokud budeme plánovat druhý mimčo, rodit budu určitě zase v ÚL ![]()
@Vanilka1 píše:
rozinko já měla těhucukrovku a byl císař…
Naděje umírá poslední, takže já se budu snažit tlačit jak vo život:))Císaře opravdu jen v krizi a když doktor nakáže jako neodkladné..
Minuly rok v zari jsem rodila v UL. Meli tam muj porodni plan. Co se tyka samotneho porodu, dodrzeli vse co jsem si prala a nesahli na me. Se sestinedelim nemam zkusenosti. Rodila jsem za asistence tri zenskych, jmena si bohuzel nepamatuji
ale byly uzasny ![]()
@Vanilka1
hodně jsem se o tzv. hladových dětech bavila se sestrama.
Jde o to, že první den má dítě plné bříško ještě z břicha, druhý den neřve z hladu, ale protože má potřebu sát, je to reflex. Tředí den už začíná být hladové a pouze pokud ještě nemá rodička mlíko, tak se může přikrmovat, případně dokrmovat v další dny.
V DC viděli první den řvoucí dítě, nabroušenou matku která si myslela, že řvoucí miminko trpí hlady, neptali se, nevysvětlili a prskli jí příkrm
Diky „peci“ Dr. Hilmiho a Dr. Helcla se moje deti narodily o dva mesice driv.. udelali ze me hysterku, co si vymysli kontrakce a pak se divili, kdyz mi odtekla plodova voda a uz se nedalo nic delat.. Dr. Neumannova nam na 4D UZ rekla, ze mame dva kluky a mrkni na metrik.. ostatni lekari fajn, MUDr. Brozek super, ted k nemu chodim jako ke gynekologovi a jestli budu jeste jednou rodit, tak si ho snad zaplatim.. MUDr. Helcl je pry nesikovnej, na zacatku mi prisel fajn, ale ke konci, hruza..
@rozinka7 píše:
Tak já pořád doufám v přirozenej porod. Mám velký problémy se zády a moje fyzioterapeutka mi řekla, že císař pro mě bude katastrofa, protože mi přeříznou bříšní svaly, který jediný by mě měli zachránit od nemalých bolestí a kompletních blokací zad. Ale bohužel jsem i děsnej záprtek s uzkou pánví, tak mám strach, že mě to zřejmě asi nemine:-/
já o císaři nepřemýšlela ani za boha…prostě pro mě byl jasný normál porod a vše o císaři jsem házela bokem,že to se mě rozhodně týkat nemůže…týden a kousek před termínem mě z běžné těhu prohlídky poslala gyndařka rovnou do nemocnice kvůli tlaku a monitoru srdce malé…tam si mě bohužel nechali.a tak se to začlo komplikovat…do poslední chvíle byl plánován klasickej, ale pak měla malá blbé ozvy a bylo to…s 4× obmotaným pupečníkem okolo krku by klasiku asi nepřežila nebo ne bez újmy…takže nakonec jsem ráda,že to takhle dopadlo a malá je naprosto zdravá.ale musela jsem se s tím srovnat,což mi nějakej čas trvalo a ještě to neni zcela zahojené…ale když mrknu na malou,všechny podobné myšlenky mě opouští. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.