Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já ho mít budu. ono záleží z jakého je důvodu. minule to bylo naplánované na 37+0 nástup a den na to sekce, nakonec to byl akutní císař v 35+3tt a ted jsme se ještě nebavili, možná s eto bude řešit i jak bude vypadat jizva po dvou sekcích
a pak asi i na utz jak na tom malá bude, mam cukrovku ale počítam ten 37tt ale vim že se to plánuje v 38-39tt ale nejvíc záleží na důvodu sekce a někomu to naplánují dřív a někomu skoro na TP ![]()
tak zrovna taková diskuze se mi hodí a jsem zvědavá na všechny komentáře.
Já jen dodám otázku za jak dlouho vás pusti po cs domu??
Pustili mě po 5-ti dnech.A plánován byl na 37+5,ale nevím,zda to nebylo dřív,kvůli tomu,že mám dvojčata.
Já šla 6 den po sekci, ukecávala jsme už 5 den ale prý že jednu noc vydržim. Já stejně měla Tomíka na neonatologii takže mě tam nic moc nedrželo, stejně od 4 dne jsme už na pokoji moc nebyla a většinu času stála u něj
. ted doufam to nebude tak akutní a den před se tam vyspim a pak v klidu půjdu jako první na sál ![]()
Markétko pro mě i 6 dní bez malého je nepředstavitelné takže já bych taky nejpozději 5 den chtěla jít domu
.Pokud se budu schopná pohybovat a budu umět kojit chci podepsat reverz.ležet mohu i doma.
Ahoj, já rodila akutně v 37+0 sekcí, jinak obecně na Locháči říkali ukončený 38 tt. Válela jsem se tam u nich od 32tt, tak jsem byla ráda, že si malá vzpomněla dřív. Malá se narodila v pondělí a v pátek jsem šla domů. V té době jsem měla první dcerku starou 2 roky a 7 měsíců a normálně s manželem za mnou chodili, na JIP jsem byla jen pár hodin.
Ležet tam od 32.tt,tak si pískám,ale zas jsem neměla ještě děti.Já tam ležela od 14.dubna do 15.července od 24.tt.
Jo,doporučuji tam jít s nabitým telefonem,oni ho na JIP i nechají,ale nenabijou vám ho.Já teda na JIP byla 24 hodin,ale možnáje to tím,že jsem dostala transfuze.
Kamčo no ono to dost bolelo to je fakt, já měla i dreny
. Zase malej byl pár metrů ode mě takže jsme pak za nim chodila furt, lepší než pak být doma a tomík v nemocnici ale pokud je vše ok tak Tě malýho dají celkem brzo k sobě
a ted čekam že malá taky bude na JIRP
, bez drenů bych byla ok daleko dřív ale ty dreny teda to bylo něco ![]()
Jo na JIp jsme taky vždycky byla 24h ale Tomík se narodil odpoledne a ráno kolem 10h mě převáželi na pokoj. No jsme zvědavá jaké to bude potřetí ale už ted mam největší hrůzu z drenů protože při tom vytahování to zlatej císař
, ale já stejně na výběr nemam ![]()
teda holky takle dlouho tam ležet.Od 24tt
to muselo být příšerné.Já sem vyřízená i s toho týdne.
A měla jste nějaká nadstandart?Jak jste snášeli bolest po císaři?
Jsem se sem zakladatelce nějak moc nakvartýrovala ![]()
markét a proč jsou ty dreny?To je když se jizva nehojí nebo se tam hromadí něco co nemá?
Já za sebou žádnou operaci nemám tak si vubec nedokážu představit jaké to pak je
Já mám za sebou plánovaný císař už 9 měsíců a pár dní. Myslím si, že je to daleko lepší než rodit normálně, normálně bych to totiž asi ani nedala, jsem totiž přecitlivělá na bolest a nemocnice. Takže císař byl naprosto v pohodě, ale i tak jsem se bála, a proto se mnou musel být muž i přes noc na pokoji. Císař tedy nebolí,ale bolí pak ta jizva a to hodně, ale každý den to bylo lepší a lepší.Přesně týden po císaři jsem už byla ve městě nakupovat, samozřejmě jsem šla pomaleji, ale jak říkám každý den se bolest zmenšovala.
Kamčo to je právě zajímavý, u prvního mě je nedávaly a u druhýho jo, prý aby krev odtékala, spíš pro jistotu, je fakt že mě nešla dobře vyndat placenta tak jestli kvůli tomu? fakt humus, jo sestra při vytahování at si zakašlu ale co to šlo 2 dn y po sekci
, horší bolest neznam a samozřejmě jsme měla 2 a už když jsme jela ze sálu a viděla ty nádoby tak jsem měla hrůzu z vyndavání. No uvidim ted co bude
, počítam těch 7tt, ne li dřív asi bude záležet i na utz jak na malou bude působit cukrovka
. prý to chtějí ohlídat aby nebyla obr jako Tomík jenže ten dle UTZ v 34tt 2,5kg a v 36tt akutní sekce a měl přes 4kg
tak jsem zvědavá co řeknou ve čtvrtek na váhu, už ve 26+0 říkal doktor že je větší ![]()
markét aby jsme se tam nepotkali
.Musíme si domluvit nějaké znamení at tě poznám až budu ležet na jipce s tebou
Jsi opravdu markét?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahojky, chtěla bych se zeptat maminek co rodily plánovaným císařem ve FN Lochotín, v kterém týdnu nastupovaly…obecně se říká ukončený 38 týden, ale co porodnice to jiné praktiky…předem děkuji za odpověď.