Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Určitě je to tak, jak se o nich píše. Já jsem bohužel trochu těžký případ - chtěla jsem zkusit rodit přirozeně po dvou císařských řezech, protože jsem věděla, že tam takové porody měli a ať už to dopadlo ve finále jakkoli, tak maminky byly nadšené, že to mohly aspoň zkusit. Víš ten pocit, že jsi udělal vše a že to dopadlo přesně, jak mělo. No a hlavně byly nadšené z toho přístupu personálu. Jenomže se to nelíbí moc primáři a tak mi doktorka naznačila, že to máme zbytečné jezdit tak daleko a že ona případného císaře dělat nechce, chce pomáhat ženám rodit přirozeně a že se prý poslední dobou s náma roztrhl pytel… No obrečela jsem to, ale nevzdala, hledám porodnici a porodníky, kteří by do toho se mnou šli.
Tobě hodně štěstí a určitě budeš spokojená. Závidím Ti, protože jsem byla moc na to Vrchlabí zaměřená a už jsem měla všechno naplánované a zorganizované ![]()
aha, chápu.. Zkus Neratovice. Pošlu ti SZ, napiš mi jen sem do diskuze, jestli ti dorazila.. ![]()
Rodila tam maminka po 2 CŘ, nechali jí rodit přirozeně v domácí atmosféře, porod byl krásný, zvládla ho, všichni byli milí.
(nemůžu posílat SZ)
To neva Kláro, o Neratovicích mám také informace i kontakty, ale už mám málo času a je to daleko, našla jsem si tady u nás dulu, která už takový případ měla (po dvou císařích pokus o porod vaginální)a nedělali nějaké velké problémy, tak zkusím si to vybojovat u nás. Držte mi pěsti ![]()
A Tobě taky hodně štěstíčka a aŤ vše dopadne podle Tvých představ a hodně zdraví ![]()
Marbo, nějak si neumím představit, kde jinde by ti měli vyjít vstříc, když ne ve Vrchlabí? Navíc, primář zrovna ve službě být nemusí…
Holky, kdo jste rodil nebo se chystáte rodit ve Vrchlabí, písněte co a jak? Mě to čeká už za měsíc a moc se na tu naší malou berušku těšíme
![]()
ahoj!
já se chystám taky rodit ve vrchlabí. mě to čeká až v říjnu, tak budu ráda, když pak napíšeš, jaké to bylo! ![]()
Ve Vrchlabí jsem rodila 2×, v roce 2006 a 2010 a vždy jsem byla moc spokojená ! Prostředí i přístup personálu byl skvělý
I když to mám až z Prahy.
Ahojda, já očekávám porod každým dnem a jsem jedna z těch šťastných co bydlí kousek od Vrchlabí…slyšela jsem toho o mnoha porodnicích hodně, ale tak nějak jeśem věděla, že chci do Vrchlabí, protože už před rekonstrukcí a uzavřením byla vyhlášená a chválená…jinak taky proto, že i já sama jsem byla přivedena na svět právě tady…moc se tam těším a ráda se pak podělím o to, jak jsem se tam cítila při svém prvním porodu…
marbo píše:
Určitě je to tak, jak se o nich píše. Já jsem bohužel trochu těžký případ - chtěla jsem zkusit rodit přirozeně po dvou císařských řezech, protože jsem věděla, že tam takové porody měli a ať už to dopadlo ve finále jakkoli, tak maminky byly nadšené, že to mohly aspoň zkusit. Víš ten pocit, že jsi udělal vše a že to dopadlo přesně, jak mělo. No a hlavně byly nadšené z toho přístupu personálu. Jenomže se to nelíbí moc primáři a tak mi doktorka naznačila, že to máme zbytečné jezdit tak daleko a že ona případného císaře dělat nechce, chce pomáhat ženám rodit přirozeně a že se prý poslední dobou s náma roztrhl pytel… No obrečela jsem to, ale nevzdala, hledám porodnici a porodníky, kteří by do toho se mnou šli.
Tobě hodně štěstí a určitě budeš spokojená. Závidím Ti, protože jsem byla moc na to Vrchlabí zaměřená a už jsem měla všechno naplánované a zorganizované
plánujeme třetí dítko po dvou sekcích…mohu se zeptat, jak jste dopadli? A která porodnice Vám vyšla vstříc. Dík.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
jj, díky. Je to logické, to už bychom od nich chtěli moc. Nejsou přece žádná hlídací služba
Prostě bychom byli spolu v 1. dp, pak kdybych už nevypadala v pohodě, tak bych zmizela na relaxační pokoj a oni by tam za mnou přišli. Kdyby to bylo v noci, tak by malý spal.
A jaké máš celkové dojmy? Opravdu vás nechají před porodem i během porodu i po porodu v klidu. Neoddělují od mimča, nechávají porodu volný průběh, tobě svobodu volby polohy. Jsou přátelští, milí? Jak na tebe působili?