Porodnice...nevÍm co vše s sebou :(

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37125
9.3.19 10:32

Koukni se na stránky té porodnice kde chceš rodit, většinou mají celý seznam. Jinak ručníky, pyžama pro sebe, doklady, svačinu, něco na zabavení, hygienické pomůcky, můžeš mít nafukovací kruh na sezení, župan, pantofle… Kdyztak to co zapomeneš donese návštěva, nejdůležitější je mít u sebe ty doklady, papíry z matriky jestli máte, průkazku… Jinak u nás dávali všechno k dispozici, vložky, toaletak, plenky pro miminko, oblečky, tak to si musíš zjistit, já tohle všechno táhla zbytečně, pak sem potřebovala akorát oblečení pro mimčo na cestu domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
560
9.3.19 10:33

Tady je to hezky všechno popsané:
https://www.babyonline.cz/…do-porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
9.3.19 10:34

Plenky, vlhcene ubrousky pro Mimi. Pro sebe síťované kalhotky, porodnické vložky, dubovou kuru. Kartáček + pastu, mýdlo, hřeben. Něco sladkého na energii k porodu..hroznový cukr nebo pikao atd…pyžamo mi dali každý den nové a nic jiného jsem nepotřebovala. Ještě ručník :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
9.3.19 10:36

@stonožka12 super stranka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niki100
9.3.19 10:37

...

Děkuji :palec:

• Citovat
  • Upravit
1695
9.3.19 10:37

kosmetika pro sebe, plenky, jednorázové kalhotky, bepanthen na zadek a bradavky. Když to neupotřebíš, bude se hodit později. Na internteu najdeš spoustu seznamů, stačí dát do vyhledávače. A vařila jsem si svůj kojící bylinný čaj, ten jejich sladký se nedal pít.
jo a mlsání - oříšky, musli tyčku … , já měla furt hlad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Faris
9.3.19 10:54

Spunty do usi, knizku, nabijecku plus vse vyse zminene. A nejaky svacinky, to nemocnicni jidlo se moc nedalo…

• Citovat
  • Upravit
MEduZKa35
9.3.19 11:00

Fakt toho není potřeba tolik- pro mimi jen plenky a vlhčené ubrousky. Kosmetiku i oblečky ti tam dají. Pro sebe-košili, župan, popor.vložky, síťované kalhotky, toaletní potřeby. Mě se osvědčil balzám na rty a větrové bonbony. Budeš mít z řevu a prodýchávání suché rty a poškrábaný krk. :)

• Citovat
  • Upravit
15460
9.3.19 11:03

Já jsem sebou neměla nic a taky jsem to přežila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13965
9.3.19 11:05
@Šmoulice píše:
Já jsem sebou neměla nic a taky jsem to přežila :roll:

Já taky ne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
9.3.19 11:27

Ty vlhceny ubrousky jsou mor. Pouzivam perlan s vodou, male mimino nejlepe myt pod tekouci vodou. Na holcicku bych ty ubrousky nepouzila vubec.

Muj seznam k Apolinari:
DO PORODNICE

• teploměr s pružnou špičkou
  • plenky (dostaneš jen na začátek)
  • oblečení pro miminko i košile pro sebe nafasuješ každý den, potřebuješ jen na cestu domů (já rodila ve vlastním, bylo mi to příjemnější, pak už jsem nosila erár) - na doma a klidně už do porodnice doporučuju tuhle košili https://www.tchibo.cz/…0084019.html
  • kojicí (nebo jakákoli měkká pohodlná) podprsenka a vložky do ní (já nevyužila, „větrala“ jsem)
  • mast na bradavky! a pečlivě mazat, ať ti je nerozkousne jako mně :D
  • hygienické potřeby, které běžně používáš - nezapomenout intimní gel - já jsem nebrala nic parfemovaného, abych mu v prvních dnech nepřebíjela svoji vůni - v dm jsem koupila miniatury z. pasty atd., měla jsem jednu tašku, k porodu i na potom, tak aby to nezabíralo moc místa
  • poporodní vložky ti dají, já ale měla i vlastní lepší z dm (balík asi 40 korun) a střídala to podle potřeby, používám je i doma
  • síťované kalhotky - mají v dm v balení po dvou - v porodnici jsem je používala jako jednorázové, doma je peru a používám ještě teď
  • malou lahvičku vody s pítkem k porodu (je tam umyvadlo, dá se doplňovat)
  • hroznový cukr - dobrý mají v dr maxovi
  • osušky - zvlášť na spodek a na vršek, já měla 2 na spodek a 1 na vršek, k porodu do přípravy ve sprše by se hodila ještě 1 pro jistotu (koupila jsem si ty z mikrovlákna v decathlonu)
  • pantofle - gumové, ať s nimi můžeš do sprchy
  • já potřebovala i krém na miminčí ruce a nohy (mám od Cerave nějakej zvláčňující)
  • případně vlastní koupací a mazací věci atd., tam mají jen Hipp
  • případně župan pro tebe

Doporučuju si vzít telefon s sebou už ke klistýru a do sprchy, ať můžeš komunikovat s doprovodem! Pokud by tvoje PA neměla čas dovést ti doprovod zpět, když si třeba odskočí, klidně ať zazvoní, měl by ho dovést někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
9.3.19 11:28
@Pidulka1991 píše:
Já taky ne :lol: :lol:

Já jsem chytala záchvaty smíchu, když tam přišla ženská s velkým a malým kufrem :-D :mrgreen: :mrgreen:
Nebo dvě cestovní tašky . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ani na dovolenou netáhnu dva kufry :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
9.3.19 11:33

@rozand ten perlan jsi mela uz v porodnici? a jak jsi to mela/mas doma? taky nechci pouzivat ty kentus vlhceny ubrousky, jen zatim nevim jak to udelat..... nastrihat na dily a davat je do uzaviratelny krabicky postrikane vodou z rozprasovace? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
9.3.19 11:36

@debra.morgan

Já mám perlan v roli. A stříhám si podle potřeby :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
9.3.19 11:40
@debra.morgan píše:
@rozand ten perlan jsi mela uz v porodnici? a jak jsi to mela/mas doma? taky nechci pouzivat ty kentus vlhceny ubrousky, jen zatim nevim jak to udelat..... nastrihat na dily a davat je do uzaviratelny krabicky postrikane vodou z rozprasovace? :nevim:

V porodnici jsem myla vodou, ale na dalsi bych si ho uz s sebou vzala. V prebalovaci tasce mam suchy perlan na obdelnicky v pytlicku + pidi rajec lahvicku s vodou, doma v suplicku v prebalovaci komode kominek perlanu a vlhcim az pred pouzitim, rozprasovacem. Nemelo by to byt vlhke moc dlouho dopredu, se tam namnozi kdeco :roll: . Perlan pereme a susime v susicce, ten uz vyprany pak strkam do krabicky od kapesnicku :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková