Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Koukni se na stránky té porodnice kde chceš rodit, většinou mají celý seznam. Jinak ručníky, pyžama pro sebe, doklady, svačinu, něco na zabavení, hygienické pomůcky, můžeš mít nafukovací kruh na sezení, župan, pantofle… Kdyztak to co zapomeneš donese návštěva, nejdůležitější je mít u sebe ty doklady, papíry z matriky jestli máte, průkazku… Jinak u nás dávali všechno k dispozici, vložky, toaletak, plenky pro miminko, oblečky, tak to si musíš zjistit, já tohle všechno táhla zbytečně, pak sem potřebovala akorát oblečení pro mimčo na cestu domů.
Tady je to hezky všechno popsané:
https://www.babyonline.cz/…do-porodnice
Plenky, vlhcene ubrousky pro Mimi. Pro sebe síťované kalhotky, porodnické vložky, dubovou kuru. Kartáček + pastu, mýdlo, hřeben. Něco sladkého na energii k porodu..hroznový cukr nebo pikao atd…pyžamo mi dali každý den nové a nic jiného jsem nepotřebovala. Ještě ručník ![]()
kosmetika pro sebe, plenky, jednorázové kalhotky, bepanthen na zadek a bradavky. Když to neupotřebíš, bude se hodit později. Na internteu najdeš spoustu seznamů, stačí dát do vyhledávače. A vařila jsem si svůj kojící bylinný čaj, ten jejich sladký se nedal pít.
jo a mlsání - oříšky, musli tyčku … , já měla furt hlad ![]()
Spunty do usi, knizku, nabijecku plus vse vyse zminene. A nejaky svacinky, to nemocnicni jidlo se moc nedalo…
Fakt toho není potřeba tolik- pro mimi jen plenky a vlhčené ubrousky. Kosmetiku i oblečky ti tam dají. Pro sebe-košili, župan, popor.vložky, síťované kalhotky, toaletní potřeby. Mě se osvědčil balzám na rty a větrové bonbony. Budeš mít z řevu a prodýchávání suché rty a poškrábaný krk. ![]()
@Šmoulice píše:
Já jsem sebou neměla nic a taky jsem to přežila
Já taky ne
![]()
Ty vlhceny ubrousky jsou mor. Pouzivam perlan s vodou, male mimino nejlepe myt pod tekouci vodou. Na holcicku bych ty ubrousky nepouzila vubec.
Muj seznam k Apolinari:
DO PORODNICE
Doporučuju si vzít telefon s sebou už ke klistýru a do sprchy, ať můžeš komunikovat s doprovodem! Pokud by tvoje PA neměla čas dovést ti doprovod zpět, když si třeba odskočí, klidně ať zazvoní, měl by ho dovést někdo jiný.
@Pidulka1991 píše:
Já taky ne![]()
Já jsem chytala záchvaty smíchu, když tam přišla ženská s velkým a malým kufrem
![]()
Nebo dvě cestovní tašky .
Ani na dovolenou netáhnu dva kufry
![]()
@rozand ten perlan jsi mela uz v porodnici? a jak jsi to mela/mas doma? taky nechci pouzivat ty kentus vlhceny ubrousky, jen zatim nevim jak to udelat..... nastrihat na dily a davat je do uzaviratelny krabicky postrikane vodou z rozprasovace? ![]()
@debra.morgan píše:
@rozand ten perlan jsi mela uz v porodnici? a jak jsi to mela/mas doma? taky nechci pouzivat ty kentus vlhceny ubrousky, jen zatim nevim jak to udelat..... nastrihat na dily a davat je do uzaviratelny krabicky postrikane vodou z rozprasovace?
V porodnici jsem myla vodou, ale na dalsi bych si ho uz s sebou vzala. V prebalovaci tasce mam suchy perlan na obdelnicky v pytlicku + pidi rajec lahvicku s vodou, doma v suplicku v prebalovaci komode kominek perlanu a vlhcim az pred pouzitim, rozprasovacem. Nemelo by to byt vlhke moc dlouho dopredu, se tam namnozi kdeco
. Perlan pereme a susime v susicce, ten uz vyprany pak strkam do krabicky od kapesnicku
.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.