Porouchaná pračka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4155
12.9.09 14:36

Porouchaná pračka

Ahoj holky, jen takovej rychlej dotaz:
Dnes při posledním máchání se z pračky ozvala strašná rána, vypadly pojistky v celém domě a byla cítit spálenina. Pračka pak šla normálně otevřít. Tak si říkám, jestli se některé z vás nestalo něco podobného. Potřebuju jen uklidnit, že to půjde opravit a nebudu muset kupovat novou. Opravář samozřejmě dorazí až v pondělí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
12.9.09 14:47

První tip: shořel motor. Opravit se spíše nedá, dá se vyměnit, pokud by to bylo za víc než 2.000,– uvažovala bych o koupi nové.
V pondělí napiš co to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.9.09 15:20

Nám taky pračka vyhazovala pojistky (teda ještě k tomu vydávala při ždímání zvuky, jak kdyby chtěla vzlétnout), tak jsme valili koupi novou a ukázalo se, že to bylo zásuvkou :roll: :lol: Ale nárok už měla stejně…

Ale to asi váš případ nebude… I když bych to pro jistotu ověřila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.9.09 16:03

Zásuvkou to asi není, používám ji na fén a slouží v pohodě. Spíš ta pračka… Máme ji už devět let a nebyla na ni nikdy žádná oprava, sloužila skvěle. Tak si to asi vybrala najednou :roll:
Dala jsem si limit, jak bude oprava stát víc než 2500 korun tak si radši pořídím novou. Tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.9.09 17:43

No on je velký rozdíl dát do zásuvky fén a pračku.. Máte v koupelně chránič? Není to jen obyčejná pojistka, ale speciální pro pračku apod (tam jde totiž o dost velký proud).

Ale jinak si myslím, že zásuvkou to spíš nebude. Jen mě trochu zaráží, že šla dvířka otevřít. Jestli to bylo při máchání, tak by tam měla být ještě voda, ne? Nám jdou dvířka otevřít až po nějaké době od ukončení programu.. A ještě mě napadá, odkud byla cítit ta spálenina - z pračky nebo ze zásuvky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.9.09 18:48

Zásuvka je dělaná na pračku. A spálenina šla cítit z pračky. Po té ráně a výpadku pojistek, jsem nejdřív letěla k holce, která se strašlivě lekla a pak jsem šla zjišťovat co to bylo. Smrad šel z pračky, zásuvka je kousek dál. Voda už v pračce naštěstí nebyla, prádlo bylo skoro vyždímaný a program byl před koncem. Proto možná šly ty dvířka otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
12.9.09 19:51

Možná bych si kromě limitu cenového dala i limit co se týče stavu pračky. Já měla solidního opraváře-řekl, že cena bude cca 1000, že si to musí odvézt a že při té příležitosti zkontroluje, zda to má po těch letech a tvrdé vodě, kterou tu máme, smysl vůbec opravovat. Kdyby nemělo, tak by si jí za proinvestovaný čas nechal na náhradní díly. Nakonec jí dovezl, prý nevypadala tak zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
14.9.09 20:20

Tak už vím, na čem jsem. Pračce shořel motor, jestli jsem to dobře pochopila. Takže nás čeká nákup nové :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
15.9.09 22:33

Nevěš hlavu, devět let je úctyhodný věk na pračku. Udělej sbírku po rodině, koukni na net, ceny jsou nízko, technologie pokročila. Doporučuju využít akce na prodlouženou záruku, pračky jsou potvory poruchové, náš opravář říká, že není žádná „bezporuchová“.
Aspoň už víš, o co napsat Ježíškovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.9.09 22:46

A sakra, to je peklo… No ale posloužila…

Jo, Ježíškovi, to je ještě sakra daleko :lol: 3 měsíce praní na valše, to by se mi dvakrát nezamlouvalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.11.15 14:47

PRAČKA iNDESIT SE SUŠIČKOU

Zdravím potřebovala bych pomoc začala jsem prát ns 40 stupnů a prala asi 3 hod. Potom jsem zjistila že pračka zapne jenom před hlavním napouštění chviličku a pak hlavní chod nenapouští vodu. koukli jsme na hadici vyčistili sítko od rezu a zase jen napouští chvilku a pak jak se to přepne na hlavní prací nic se neděje. děkuji za pomoc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59345
3.9.17 09:27

Oživuji téma. Je to cca týden co pračka při ždímání začala dělat hrozné zvuky :? Napřed jsme myslela jestli nebylo něco v bubnu ale nic :?. No zhoršuje se to, po praní když jí otevřu tak na víku takové pidi kousky kovu :jazyk: vždy jednou rukou šel buben otočit ted to nejde, jde hodně ztuha. Nemáte někdo zkušenost co to je? Dlouho jí nemáme ale jede každý den někdy i 2× :?. Jinak prádlo vyprané je, manžel říká že to je na novou pračku :lol: Je to aeg lavamat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
3.9.17 09:33

Nejspíš špatné vyvážení a uvonil se střed, takže se dře kov o kov. Pokud je v záruce, reklamovat, pokud ne, můžeš zavolat o informace nějakého technika opraváře, ale spíše to bude na novou pračku. Já ji mám také, s prodlouženou zárukou ted do listopadu, před dvěma měsíci mi neždímala, ale bylo to špatně vyváženým prádlem(prala jsem koberce na wc). Bez problému volání s pojištovnou, u které je prodloužená záruka, ihned posílali technika, a nakonec nemusel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59345
3.9.17 09:40

@pannda no v záruce právě není :?, manžel říká že jak je tam vidět rez a i pidi kousky kovu a buben se prostě neprotáčí jak má :jazyk: Je fakt že poslední roky ty pračky nic nevydrží i když zase denní používání :mrgreen: Prve po záruce odešla whirlpoolka něco v panelu a výměna panelu se nevyplatila :?. A ted tahle, si říkám že pak nemá cenu kupovat nějakou lepší a klidně obyčejnou když stejně po záruce odejde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.9.17 09:45

To budou zřejmě ložiska. Jak dlouho ji máte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max