Porucha chování ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
3.4.11 10:09

porucha chování

Ahoj holky jsem tu nová a podobné téma jsem nikde nenašla, mám problémy s dcerou ve školce- neustále si na ní stěžují. Učitelka řekla že by bylo nejlepší psy. vyšetření že dcera má velké poruchy chování, nebylo mi však objsněno jaké poruchy chování. Mě doma tedy moc nepříjde že by byla nějaká jiná o proti synovi. Je trošku dominantnější a když není po jejim tak řve, ale rychle si jí umím uklidnit. Prosím je tu někdo kdo by mi mohl říct jak probíha vyšetření, jak se chování projevovalo u vás ve školce a nejlepe jak je to pak ve škole. . ? Díky moc za každou odpověď jsem vystrašená jako blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21983
3.4.11 10:37

No víš - podle mne by Ti především měla paní učitelka přesně objasnit, v čem je vlastně s dcerou problém. Pokud Ty doma nic nepozoruješ a výrazné problémy spolu nemáte, tak s tím těžko něco naděláš… Nemůžeš přece jít do psychologické poradny s tím, že „paní učitelka nás sem poslala, ale nevím proč - jsou s ní problémy, ale nevím, jaké, něco s tím udělejte“ :wink:

Na Tvém místě bych si domluvila klidnou schůzku ve školce (ne jen tak rychlý pokec během vyzvedávání dětí) a zjistila si, jak se tam dcera projevuje, jak se chová, prostě jaké konkrétní „poruchy chování“ a jaké problémy učitelka vidí. Teprve pak můžeš něco řešit - ať už sama nebo s pomocí psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
3.4.11 10:44
BohunkaP píše:
No víš - podle mne by Ti především měla paní učitelka přesně objasnit, v čem je vlastně s dcerou problém. Pokud Ty doma nic nepozoruješ a výrazné problémy spolu nemáte, tak s tím těžko něco naděláš… Nemůžeš přece jít do psychologické poradny s tím, že „paní učitelka nás sem poslala, ale nevím proč - jsou s ní problémy, ale nevím, jaké, něco s tím udělejte“ :wink:Na Tvém místě bych si domluvila klidnou schůzku ve školce (ne jen tak rychlý pokec během vyzvedávání dětí) a zjistila si, jak se tam dcera projevuje, jak se chová, prostě jaké konkrétní „poruchy chování“ a jaké problémy učitelka vidí. Teprve pak můžeš něco řešit - ať už sama nebo s pomocí psychologa.

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.4.11 10:48

samozdřejmě to mám v plánu, ale chtěla jsem tak předběžně vědět jak se asi nejspíš chová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21983
3.4.11 10:51
domaiva píše:
chtěla jsem tak předběžně vědět jak se asi nejspíš chová…

„Poruchy chování“ je pojem, pod který se dá schovat cokoli. Nikdo nemáme telepatické schopnosti, abychom dokázali říct, jak se Tvoje dcera „nejspíš chová“… :wink:

Zcela jistě se chová ve školce jinak než doma. To všechny děti… ale jak, to Ti musí říct učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
3.4.11 10:59

Pozadej p.uc.at ti da pisemne vyjadreni pro psychologa, je to lepsi nez reprodukovat v poradne neco co jsi nezazila. Ja osobne bych se navsteve psychologa nebranila, pokud ti ji navrhli ve skolce, radsi to podchytit hned nez by byly casem problemy i doma :nevim: Pokud se nic nepotvrdi, tim lip ne? Z mych zkusenosti je navsteva poradny docela fajn pokec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.4.11 11:03

Jasan, ted si čtu co jsem napsala za blbost:D:D Mě je jasný že nikdo nemuže vědět jak se dcera chová. . ale vzhledem k tomu že s tim nemá zadnou zkusenost a s pi.uč. jsem to ještě nestihla poradne probrat tak mě zajímalo jak se všeobecně děti s tímto problémem nejspíš chovají. Abych se sama mohla zamyslet jestli neco z toho treba doma nedela a ja to neprehlížim. a holky da se tohle v případě lecit, kdyz se neco prokáže?? jako že by pak na zakladce o problemu nebylo ani slyset?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
3.4.11 11:11

S kazdou poruchou se da pracovat, psycholog ti poradi jak. Nektere poruchy se daji odstranit, jine minimalizovat, nektere jsou trvale, my ti s tim tady nepomuzeme, vime jeste min nez ty. Dostanes z poradny nejaky zaver vysetreni s doporucenim a to pak ucitelky proste budou muset respektovat. Bude se ti pripadne hodit i pri nastupu do skoly, nevyhazuj ho! Nedes se zbytecne, i kdyby se neco naslo, dnes je deti s ruznymi poruchami jako maku a nikoho to neprekvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
3.4.11 11:45

Aha, no a jestlipak nemá poruchu chování paní učitelka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie