Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,pokud jsi naměřila 37,4 stupnů v zadečku nic nedávej,ještě musíš odečíst 5 takže má vlastně 36,9 což není vůbec teplota.Mě dr.vždy říkala,dávat čípek až nad 38 stupnů.Takže bud v klidu,myslím že mu nic není
![]()
myslim,ze kdyz se meri v konecniku, tak se neco odecita ![]()
ale nedavej nic, to je jen mirne zvysena
Nic nedávej, až pokud by jsi v zadečku naměřila 38,5, ono se u měření v zadečku odečítá půl stupně. Teplota je v pořádku, to my máme taky třeba po krmení, když se vyspí nebo když je malému doma tepleji. Takže nepanikařit a zkus tu teplotku změřit ještě později, ale jinak je to v pořádku. Nám jsou 4 měsíce.
Děkuji za rady. Nic dávat nebudu, snad to bude ok. Ještě změřím večer a uvidím.
Anonymní píše:
Ahoj, mám 3 měsíčního chlapečka a před chvílí jsem mu naměřila teplotu v zadečku 37,4 °C, dát čípek a nebo nechat být? Nerada bych něco zanedbalaPoradíte?
A jaké má další příznaky?
Jinak antipyretika se dávají nad 38,4, úplně bys mu narušila tvorbu protilátek. Pokud kojíš…koj, to je nejlepší, co můžeš udělat. Klidně i častěji, při teplotě.bude-li chtít. ![]()
Ahoj,urcite bych nic nedavala.Nas prcek mel tak toho prvniho pul roku v zadecku vzdycky tak 37,2-37,4 a byl v pohode.
Nezapominej,ze pri mereni v zadecku musis 0,5 stupne odecist!
Pokud jsi měřila v zadečku, odečítá se půl stupně, takže dítě má naprosto normální tělesnou teplotu… Nemáš co řešit. ![]()
Ahoj, mám 3 měsíčního chlapečka a před chvílí jsem mu naměřila teplotu v zadečku 37,4 °C, dát čípek a nebo nechat být? Nerada bych něco zanedbala
Poradíte?