Bolestivá stolice, pláč, stres

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
175
30.3.11 21:40

Bolestivá stolice,pláč,stres

Milé maminky,nevím jestli touto cestou prosím přímo o radu,ale káždá reakce je k něčenu.

Mám dcerku(necelé 2 ročky) a dá se říct,že po jejím prvním roce začaly problémy se stolicí… :cry:
Je to už třičtvrtě roku co bujujeme a žádné zlepšení nevidím :nevim: .
Malá jí vše,maso,brambory,jogurty prostě vše…nevím každý radí jinak,i doktorka mi řekla že to chce čas že je to normální,jen každé dítě že to snáší jinak.
Když mi začne Verunka z rána zkuhrat vím co během dne následuje ,že za pár hodin bude kakat.po celou tu dobu chodí ,kde se postaví stáhne zadeček a řve opravdu řve,pláče,potí se ,rudne (mám strach at to kolikrát udýchá) a křičí ne ne ne kákám to bolí au auuuuu tohle poslouchám denně a už opravdu nevím co mám dělat!jestli je alergická nemléko nevím ted s ní jdu na alergologii i bez doporučení doktorky ,která mi do dnešního dne tohle doporučení nedala.je pravda,že občas se stane že stolice odejde poklidněji i když pláč je ,ale pak zase další den a další je to zpátky.Je možné že sní něco co ji vadí a já v tu chvíli nevím co a z čeho to je.Pije kravské mléko,na večer ji vařím jemnou krupici jen takovou lehkou (BEZ MLÉKA NEUSNE A KDYŽ JO PAK SE BUDÍ A VYŽADUJE HO)i tak je po večeři vypije krupičku a po 4 hodinách se budí na mléko,tak ji dávám obyč.ohřáté vypila by i 3 flašky za noc!Ale dávám ji už jen 1 max.2 a to jn trošku.je to spíše o zyvku ale večer opravdu nic jiného nechce …Jinak mimo to pije hooodně čajíku opravdu moc ,vařím ji denně tak 1,ř čaje a to během dne padne.Bojím se ,protože doktorka nás ted posílá na vyš.gastro a z toho mám úplnou hrůzu.Možná je to opravdu jen nějakou potravinou,nebo stresem.když má stolici jako kameny,u zadečku má krev a štípe ji to,když má měkčí má ji takovou hustou,že ji většinou musím tahat ubrouskama a pomoct ji.na nočník chodí pěkně(čůrat) ale kaká jen do plíny.Nevím možná jet to moukou,známá mi psala že mouka může být příčina,všude kde je mouka ji ,může ublížit,nebo naopak všechny mléčné výrobky,opravdu netuším.Také má opruzené celé bříško td už i ruce a místem nohy jakoby ekzém nebo co to je(doktorka ani přesto mě na alerg.neposlala:-(…svědí ji to a tak si myslím že bude na něco alergická a myslím si že tím gastro-vyšetřením kdy se zdřejmně vyšetřuje přes krk nebo naopak konečník a výsledky bude v pořádku budeme opět na tom stejně ,navíc bude na tom malá psichycky hůře než je ted a nevím jestli nebude i hůře než příjdeme na to co s tím a co jí vlastně je.jen doufám,že nás na alergologii příjmou i bez doporučení a konečně nám bude někdo schopný pomoct.....až se dozvíme něco bližšího určitě napíšu.Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
30.3.11 21:45

tvoje doktorka je*************

tvá dcera má určitě prasklinku uvnitř v konečníku, léčba je hodně zdlouhavá nechápu že doktorka neudělala něco dřív :cert: :cert: každopádně jako první ted dcera musí mít tu stolici řidčí a každý den to chce promazávat vevnitř speciálním krémem, na tu stolici se dává laktuloza a když nezabírá tak ještě něco jiného ale tohle už ti musí poradit mudra

podle mě kdyby měla na nějakou potravinu alergii projevovala by se to spíše průjmeme než tuhou stolicí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.3.11 21:47

A říkala jsi doktorce o to doporučení?

My taky bojovali se zácpou, ale jestli to máte z potravinové alergie, tak nevím, jestli ty rady budou co platný?
Nám třeba hooodně pomohla Laktuloza, dáváme jí ještě teď, i když malá kaká celkem dobře, jen to nemohla vytlačit vždycky na jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.3.11 21:49

A ona jí doktorka ani konečník neprohlédla? To u nás bylo to první, co naše dr. udělala, když zácpa trvala déle jak týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.3.11 21:54

ano má

Děkuji za odpověd.Ano zdřejmně prasklinku má ,to i doktorka říkala že má spíše i pohmožděný konečník uvnitř.Ale tak dlouho musí trpět??,To přece není normální ano i lactuosu ji dávám takový sirup,ale ne denně,asi ji ho budu dávat každé ráno tak jak psala 1 maminka že to malé pomohlo.Nevím mě už připadá že nám nepomáhá nic.nedávno brala antibiotika a to ani nevěděla že kaká ,protože z nich měla šíílený průjem,ale zase si z nich prodělala šílené opruzeniny ,které byli až mokvavé.i tak děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.3.11 21:55

ne ,právě že ani výtěr:-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.3.11 22:02

Nám tu laktulozu poradila doktorka, 1ml/kg (já později dávala i více) a ještě poradila homeopatika Nux vomica. Je tu diskuze Dětská zácpa a tam maminky radily i jiné přípravky, my máme doma Fruktolax. Tam poradí určitě i s tím gastrem.
Taky jsme mazali zadeček mastičkou, poradili v lékárně, ale my to neměli nějak potrhané, jen bolavé.
Jinak mi doktorka radila hodně jogurty, musli tyčinky, kompoty a prostě projímavé potraviny, naopak ne banány, čokolády apod, ale to asi už víte a děláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
30.3.11 22:03

tohle není z mé hlavy ale jako kdyby příspěvěk psala má kamrádka, jediný rozdíl je v tom že její doktorka pro to něco dělá

očividně vám ta laktuloza nezabírá, tak že zkuste zvětšit dávky, a nebo si řeknete o něco jiného, jestli chceš můžu zjistit jak se to jmenuje, u kamarádky také laktuloza nezabrala tak dostalala něco jiného a po tom už její malá měla řídkou stolici

jde o tom že ta tuhá stolici dráždí tu prasklinu a nemůže se to nikdy zahojit, a léčba prý trvá kolem půl roku i déle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.3.11 22:09

No malá má budto zácpu,tu vykadíme sice bolavě s pláčem a troškou krve u zadečku(ale zase rychleji)než když ma stolici měkou,ale hustou to už je boj:-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.3.11 22:11

Aha takže ji ten sirup mám dávat třeba každé ráno??Po 2,5 ml,Nebo mám dát více?Prej nedráždí a návykový není to je fajn.nebo 2 krát denně?Děkuji za odpo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.3.11 22:14

ještě mám tady sirup ovocný který mi poradily v lékarně ale ten mám dávat pouze jednorázově a při velkých obtížích(jenže ty máme denně)takže jsem ji ho zkoušela dát 2× pak už ne je to fructolax ovoce s vlákninou (sirup),jenže momentálně je boračisko celá obsipaná možná z nějakého ovoce takže ji to dát nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
30.3.11 22:15

zakladatelko lactuloza lactuloza lastuloza to je první zásadní pomoc, pak kysané nápoje, bakterie do střívek,
sami jsme tím prošli a poradím ti pokud dcerka vyžaduje krupičku tak ji to udělej z polovičního mléka…to znamená mléko naředit vodou nebude ji to dělat špuntíky.
Další rada zní heřmánkový čajík, pak ti mohu poradit na lačno vyperlenou minerálku pokojové teploty, další co by Vám mohlo pomoct je dávat jen polotučné mléko, plnotučné urpává. Pokud máte fisuru neboli prasklinu v zadečku bude to běh na dlouhou trat, rada zní změnit pediatra, protože pokud to nechala zajít takhle daleko, sere na to.. promin, ale jinak to nazvat nedokážu.
Držím palce bud ráda, že vás nikdo manuálně nevybavoval… lactuloza 3× denně 8ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
30.3.11 22:17

Lactulosa je cukerný roztok není návaková, neubližuje a užívá se dlouhodobě. pokud máte takovéhle kamínky tak 8ml pak to pomalu snižovat, ale podle stolice. Pokud budete mít průjmíka, tak dávku snížit, ale 8ml jsme měli my když jsme kakali takovéhle kamínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.3.11 22:17

My tu laktulozu dávali každý den, do jogurtu, do pití, ať to nepozná, jinak by to nechtěla. a když už jsem viděla, že jí bolí břicho, nechtěla ani chodit, jen ležela, protože to prostě zatlačovala dovnitř, tak jsem jí dávala více. (Malá má 15kg, tak 15ml a když víc, tak 20ml). Nejdříve to vůbec nepomáhalo, několik dní a přitom tam píšou, že to začne působit za několik hodin, ale potom začala kajdit, sice za 4 - 5 dnů, ale měla to měkké a pak to měla i řídké, nejdřív bobek a pak se pokajdila do kalhot, protože to už nestihla, ale nebolelo jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
30.3.11 22:18

hodně nám také pomáhalo ředit nápoje od hipp švestkové nebo naředit jablečnou přesnídávku … ale ta lastuloska je sladká takže do čajíku a vypije to jak prd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí