Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, ja na tom byla stejne, az na to ze jsem mela holcicku
. strasne jsem se snazila a temer nulovy vysledek. Ponekud fajn byla zinkova mast. Pak mi prateta, 80 let vynadala, ze pouzivam papirovy pleny, tehdy nejlepsli Pampersky, a at pouzivam latkovy, prodysny. Do 2 dnu to zazracne zmizelo. Fakt, pritom jsem tomu neverila. Osobne jsem mohla na moji kocku pouzivatr jednorazovky, pokud vse bylo v naprostym poradku a jen obcas.
zkus konopný olej od Cannaderm (mívájí v lékárně) a přes to dávám Rybilku - funguje to
vydrik píše:
ahoj, ja na tom byla stejne, az na to ze jsem mela holcicku. strasne jsem se snazila a temer nulovy vysledek. Ponekud fajn byla zinkova mast. Pak mi prateta, 80 let vynadala, ze pouzivam papirovy pleny, tehdy nejlepsli Pampersky, a at pouzivam latkovy, prodysny. Do 2 dnu to zazracne zmizelo. Fakt, pritom jsem tomu neverila. Osobne jsem mohla na moji kocku pouzivatr jednorazovky, pokud vse bylo v naprostym poradku a jen obcas.
Taky jsem zkoušela mít ho jen tak v látkovce, třeba půl dne, ale nelepšilo se to. Když zkusím dávat do jednorázovky látkovou plínku, bude to mít stejný efekt?
Ahoj, jo, to je opruzený zadeček a v docela pokročilém stavu.
Osvědčil se nám Imazol krémpasta (myslím) a větrat, je to volně dostupné v lékárně, stojí kolem 70,– kč. Ale je fakt, že až takhle to malá neměla.
verenika píše:
Skoč si do lékárny pro PytiolNám pomohl vždycky
To jsem taky četla, že pomáhá, ale je až od 10 let. Mám ještě novorozence ![]()
U nás taky zabírá Imazol krémpasta
S tím jsme se opruzeniny zbavili a dávali jsme jednorázovku a ani jsme prdelku nevětrali ![]()
Ať prdelka brzo OK ![]()
Já doporučuju Imazol - http://www.lekarna.cz/…x30gm-pasta/ , malá měla skoro stejně opruzenou dupku po antibiotikách. Koupila jsem si to sama než jsem šla k doktorce a pak mi doktorka řekla, že by mi ani nic jiného nepředepsala. Doporučovala pomazat dupku ganciánovou violetí jednou denně (aby stolice a moč opruzeninu nedráždila - udělá takový film) a pak ráno a večer mazat imazolem. Za dva dny to měla úplně pryč. ![]()
Anna86 píše:verenika píše:To jsem taky četla, že pomáhá, ale je až od 10 let. Mám ještě novorozence
Skoč si do lékárny pro PytiolNám pomohl vždycky
Používali jsme ho i v kojeňáku a tam fakt děti od 10ti let nejsou
Používala jsem ho na mimnko stejně jako spousty holek tady.I v lékárně mi ho doporučila…je to na tob ![]()
Ona tam vadi ta neprodysnost, latkovka do thoho silikonu fakt nejde, nech ho namazaneho, nevim jak se ta zinkova mast jmenuje obchodnim nazvem, ale v lekarne budou vedet a stoji tak 20, 30 kc, a pokud nemate doma zimu, 20 min na vzduchu, jinak, moje holka to mela opravdu stejne, bolave, jako tvuj ![]()
Náš malej naštěstí na opruzeniny netrpěl jako malý mimčo, až teď se nám dvakrát (naší blbostí) povedlo mu opruzeninu „vyrobit“… Vždycky nám na to parádně zabrala indulona proti opruzeninám, malýho jsem nechávala lítat po bytě bez plínky (malý mimčo bych nechala bez ní taky třeba na nepromokavé podložce) celej den a během pár dní to bylo OK, i když takhle moc to neměl…
Pokud se pokadil do plíny, tak jsme jen sprchovali, žádný vlhčený ubrousky… ![]()
Tu indulonu jsem vyzkoušela asi dvakrát na sobě v minulým těhu, když se mi udělala opruzenina a je fakt super ![]()
![]()
Nám pomohly látkovky se separační vložkou, větrání prdízny a Bepanthen. Tahle kombinace by ti měla do 2 dnů, teda tvému synovi, pomoct od tak opruzené prdízny! Tohle už je opravdu hodně pokročilá plenková dermatitýda.
Ahoj,nam vzdy pomohol Imazol pasta,natira se na omyty zadecek rano a vecer a mejt jenom cistou vodou,taky jsme mneli i v tomhle stadiu a vzdy pomohol ![]()
Ahoj, prosím poraďte, malému teď byly 2 týdný a má opruzený zadeček. Omývám vodou, co to jde tak větráme, měním často plínky. Zkoušela jsem Bepanthen, Niveu, Sudocrem, Rybilku, vždy 2 dny mazala a stále se to nelepší. I plínky jsem prostřídala Pampers a Huggies - stále stejné. Už vážně nevím jak mu pomoci. Objevilo se mu to asi 5-6 den po porodu, vlastně jak jsme přijeli domů, tak se to začalo zhoršovat. Subjektivně ho to nijak zřejmě netrápí, ale já už nevím co vyzkoušet aby se to zlepšilo
Doktorka má zrovna teď dovolenou 
Přikládám i fotku, třeba někdo poradíte.
Díky moc.