Opruzený zadeček - pomoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3127
31.3.11 13:59

Hlavně nepoužívej zásyp, jak tu někdo radil!!!!! Po tom to bude ještě horší!!! Taky jsem to zkoušela a bylo to fakt ještě horší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna86
31.3.11 16:30
veverka-andy píše: Hlavně nepoužívej zásyp, jak tu někdo radil!!!!! Po tom to bude ještě horší!!! Taky jsem to zkoušela a bylo to fakt ještě horší!

Jo, zásyp by mě ani nenapadl, jsem četla, že se už nepoužívá, jen to zbytečně vysuší pokožku. Poprvé mi zásyp poradil můj otec :-? prý, že se to zahojí jedině v suchu :zed: No, to se používalo tak před 30 lety asi.. zásypy :roll: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anna86
31.3.11 16:32

Jinak zatím se zdá, že se to lepší, ale je tam pořád ta fialka, drží se ta barva… tak to nejde pořádně vidět. Fialkou už mazat nebudu, tak uvidíme. Imazolem mažu jen 2× denně a tenkou vrstvu.

• Citovat
  • Upravit
3127
31.3.11 16:45

Hlavně ty mastičky moc nekombinuj. To taky není moc dobré. Ještě mě napadlo, jestli to nemá z vlhčených ubrousků. :think: Pokud jsi doma, umývej zadeček žínkou a teplou vodou. Ubrousky používej jen minimálně. A možná je to též reakce na stolici. Takže přebalovat hned, jak zjistíš, že je podělanej. A pokud má stoličku ještě řidkou, používala bych Pampers premium care (vel.1). Těma proteče stolička dovnitř pleny a nepřijde do syku s pokožkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna86
31.3.11 16:54
veverka-andy píše:
Hlavně ty mastičky moc nekombinuj. To taky není moc dobré. Ještě mě napadlo, jestli to nemá z vlhčených ubrousků. :think: Pokud jsi doma, umývej zadeček žínkou a teplou vodou. Ubrousky používej jen minimálně. A možná je to též reakce na stolici. Takže přebalovat hned, jak zjistíš, že je podělanej. A pokud má stoličku ještě řidkou, používala bych Pampers premium care (vel.1). Těma proteče stolička dovnitř pleny a nepřijde do syku s pokožkou.

No nějakou dobu měl stolici řidší a zelenou, teď je zase hustější a do žluta, taková ta „míchane vajíčka“ Tak možná to bylo i tou stolici. Ubrousky už nepoužívám. Omývám jen čistou vodou. Myslím, že kombinace mastiček by neměla nijak zhoršit stav. Každopádně nekombinuji. Promazávám Bepanthenem po každém přebalení a jinak ráno a večer používám Imazol.

• Citovat
  • Upravit
3127
31.3.11 17:30
:palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
31.3.11 17:42

ahoj, necetla jsem prispevky ostatnich.
my mame to same, bojuji s tim take od prvniho tydne tedy vic jak mesic a zadna velka zmena. Vlhcene ubrousky nepouzivam, myji prevarenou vodou s hermankem, repikem nebo cernym cajem, a mazu Clotrimazolem (imazolem). take jsem zkousela Sudokrem, Bepanten… nic nepomaha. Zmena plenek take ne. kojim, tak nejim nic co by mohlo podle me zadecek podrazdit (citrusy, rajcata). Vetram, susim fenem, prebaluji nejdela za 2 h.
Podle me se vic delat neda.
Na netu jsem vycetla, ze by to mohla byt moucnivka. Kvasinky se zazivacim ustrojim dostanou z pusinky az ke konecniku a tam tohle zpusobi :nevim:
Ja ziji v Anglii a tady na me koukali jak na blazna, nikdo neporadi.Ale mela by pomoct genciana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
31.3.11 17:56

Jó, před 30 lety … Aviril zásyp se stále prodává, i ve stejných dózičkách:-)

Anna86 píše:
veverka-andy píše: Hlavně nepoužívej zásyp, jak tu někdo radil!!!!! Po tom to bude ještě horší!!! Taky jsem to zkoušela a bylo to fakt ještě horší!
Jo, zásyp by mě ani nenapadl, jsem četla, že se už nepoužívá, jen to zbytečně vysuší pokožku. Poprvé mi zásyp poradil můj otec :-? prý, že se to zahojí jedině v suchu :zed: No, to se používalo tak před 30 lety asi.. zásypy :roll: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
31.3.11 17:57

Clotrimazol ale je na kvasinky, ne? Teda mastičku jsem používala na gyn. mykózy:-)

lucie.t píše:
my mame to same, bojuji s tim take od prvniho tydne tedy vic jak mesic a zadna velka zmena. Vlhcene ubrousky nepouzivam, myji prevarenou vodou s hermankem, repikem nebo cernym cajem, a mazu Clotrimazolem (imazolem). take jsem zkousela Sudokrem, Bepanten… nic nepomaha. Zmena plenek take ne. kojim, tak nejim nic co by mohlo podle me zadecek podrazdit (citrusy, rajcata). Vetram, susim fenem, prebaluji nejdela za 2 h.
Na netu jsem vycetla, ze by to mohla byt moucnivka. Kvasinky se zazivacim ustrojim dostanou z pusinky az ke konecniku a tam tohle zpusobi :nevim:
Ja ziji v Anglii a tady na me koukali jak na blazna, nikdo neporadi.Ale mela by pomoct genciana.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
31.3.11 18:00
Anna86 píše:
Jo, zásyp by mě ani nenapadl, jsem četla, že se už nepoužívá, jen to zbytečně vysuší pokožku. Poprvé mi zásyp poradil můj otec :-? prý, že se to zahojí jedině v suchu :zed: No, to se používalo tak před 30 lety asi.. zásypy :roll: :pocitac:

no ja tedy myslim, ze ma tata pravdu, na zahojeni je treba, aby byl v suchu, jenze to jde tezko, kdyz ma stolici moc ridkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
31.3.11 18:06
hofka píše:
Clotrimazol ale je na kvasinky, ne? Teda mastičku jsem používala na gyn. mykózy:-)
lucie.t píše:

hm je, takove opruzeniny byvaji zpusobene kvasinkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
31.3.11 18:16

A jen raková rada,přečti si příbalový leták k tomu imazolu,má se namazat tenká vrstva a nechat cca 10 min schnout a pak zabalit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
31.3.11 20:16

Veverko, představ si, že nám se to právě po těchto Pamperskách hodně zhoršilo.
Je to fakt tak hrozně individuální co zabere, co kterému miminku sedí a tak…
Kadopádně já jsem ji opravdu asi týden v kuse mazala Pityolem a bylo po boláčkách.
Nedám na něj dopustit…

veverka-andy píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna86
31.3.11 23:09
jane.cz píše:
Veverko, představ si, že nám se to právě po těchto Pamperskách hodně zhoršilo.
Je to fakt tak hrozně individuální co zabere, co kterému miminku sedí a tak…
Kadopádně já jsem ji opravdu asi týden v kuse mazala Pityolem a bylo po boláčkách.
Nedám na něj dopustit…
veverka-andy píše:

Já jsem někde četla, že ty pampers Premium Care se zhoršily.. Prý ta buničina, síťka, nebo tak něco. Že už to není co bývalo. Někde tady na emiminu byla o tom diskuze..

• Citovat
  • Upravit
1906
31.3.11 23:27

Diskusi jsem jen prolítla, měli jsme podobnou opruzeninu, pomohl Bepanthen, ale mazat jen na vodou omytý a ůplně suchý zadeček, žádné ubrousky, větrat, a okamžitě po kakání znouvu umýt, každá minutka kontaktu s hovínkem to hrozně zhoršuje. Je to náročné při častém kakání, ale jak se začne mín často kakat, má prdelka čas se zahojit. Tak at se brzy zahojíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí