Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat,zda máte doma nakoupeny preventivně nějaké léky, sirupy apod. i když zrovna neřešíte žádnou nemoc, nachlazení atd. Pročítám si témata o nemocech a tam třeba čtu, že při potížích dostalo děťátko čípek a tak mě napadá, že vlastně žádný doma nemáme a dovedu si představit, že doba, než třeba přijde manžel z práce a cestou koupí v lékarně, může být zatraceně dlouhá, když budu chtít malé ulevit od bolesti apod.
Proto by mě zajímalo, co tak mít doma pro případ teploty, nachlazení, případně na křeče apod. než se stačí zajít k lékaři. Děkuji.
Mám doma paralen čípky, paralen, panadol,ibalgin,zirtec kapky pro děti, oftalmoseptonex, sinecod kapky, nasivin, diazepam, gelové obklady do mrazáku nebo mikrovlnky, obvazy(starou autolékárničku)a pak zbytky toho co jsme nespotřebovsli při nemocech, průběžně vyhazuji.
Určité léky máme doma neustále - čípky na teplotu (ty vydrží dlouho narozdíl od načatého sirupu), sirup na kašel, imazol, fenistil gel, ajatin, nasivin… Ale nekupovala jsem všechno najednou, ale postupně, jak potřeboval. Každé miminko „trpí“ na jiné bolístky..
Je pravda, že dnes jsou pohotovostní lékárny, ale my bydlíme na vsi, takže si zásoby děláme ![]()
ahoj, jak píšou holky - určitě na teplotu a bolest /nurofen, paralen/, na rýmu /Sinupret a kapky Otrivin/, kašel /Tussin/, a protože jsem s malou holkou sama a neměl by mi kdo v případě nějakých třeba i mých střevních potíží vyběhnout do lékárny, tak něco na průjem a zvracení, Smecta, ledová cola v ledničce ![]()
A.
Ahoj,
tak zrovna včera jsem dělala pořádek v lékárničce a koukala jak je narvaná. Máme tam léky na bolest pro děti i pro nás, na nachlazení, na alergie, různé mastičky (imazol, canesten, panthenol, fenistil, dětský pudr), pastilky na kašel, obvazový materiál,nápasti, desinfekci a kdoví co ještě.
v dnešní době kdy nákupní centra jsou otevřený pořád není potřeba toho mít moc, my do zásoby nic nekupujeme, teda jen čípky na horečku, to je jediný