Porucha paměti

92
26.3.14 11:59

porucha paměti

Zdravím, mám takové zvláštní téma. Je mi 26 let a připadá mi, že nemám v pořádku pamět. Synovi budou 2 roky a já si je skoro nevybavuji, vůbec si nevybavuji jak vstával, jestli byl přes den klidný nebo brečel, jak se choval v 6 měsících když ještě nelozil, když začal chodit špatně našlapoval ale vůbec si nevybavuji jak… atd. Pouze když se podívám na fotky tak se mi vybavují ty fotky ale jinak nic. Sestřenka má 4 letou dceru se kterou se vídám dost často a taky si nevybavuji její dětství jen sem tam nějaký úryvek a taky mi připadá, že nedokážu pořádně vnímat když se na někoho zadívám všímám si, že jsou věci kterých jsem si nikdy nevšimla a to je vídám každý den, tak je to i se synem. Myslíte že je to nějaká porucha paměti, že bych stím měla někam zajít? Strašně mě to mrzí, že si zrovna takové věci nevybavuji. Přemýšlela jsem, že s tím půjdu k doktorce, ale mám strach, že se na mě bude dívat jako na blázna ale fakt mě to štve a chci s tím něco dělat s takovou syn bude dospělý a já si nebudu pamatovat jak vyrostl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
26.3.14 12:02

Mám to taky tak.. Co nemám zapsané, to si nevybavím.. Když zavřu oči, vybavím si jen její aktuální podobu. Pak pár zásadních věcí.. Když vidím fotku, nevybavím si ani situaci, za které vznikla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.3.14 12:03

Jen chci napsat, že babička a i už můj táta vyprávějí dlouhé historky a vzpomínají. Asi to příjde věkem, nevíš co si dělala ráno, ale víš, kde jsi byla před padesáti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.3.14 12:05

Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Taky vidím pouze tu aktuální podobu. Je to hrozné, dá se to nějak odbourat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
26.3.14 12:07

Nejsi dlouhodobě nevyspalá?
Unavená, chronicky unavená? To jsem taky měla paměť tak, jak píšeš.
Později, když děti začaly chodit do školky, školy, vzpomínky se mi dost povracely. Ale jako že by mi nějak ty dny kombinované s nevyspalými nocmi splynuly v nějaké růžové zářivé vzpomínky, to ne.
Spíš útržky spojené s nějakou emocí, štěstím, klidem, radostí. A to myslím že snad stačí :-)
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.3.14 12:09

No tak to mi nepříjde, ted jsem hlásila pracovní vztah a nebyla jsem schopna si ani vypočítat kdy jsem nastoupila, dokonce jsem málem nahlásila i rok 2012 kdy se malý narodil pak jsem teda řekla, že to byl rok 2011 ale ve zkutečnosti to byl rok 2010. Takže já si myslím, že čím budu starší to bude ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.3.14 12:18

Nevyspalá nejsem, tak nevím čím to může být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
26.3.14 12:23

Taky si nepamatuju vubec nic :mrgreen: nejde jen o dite, mam alzheimera na vsecko :roll: uz si ani poradne porod nepamatuju, jen rak v mlze. Jeste, ze mam chlapa :mrgreen: nejak to neresim :nevim: mam ruzna videa, fotky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
26.3.14 12:28

…tez mam naprosto vygumovano :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.3.14 12:44

Takže vy to nějak neřešíte? Mě to celkem štve a chtěla bych s tím něco dělat, ale nevím co. Celkem mi to vadí i v práci, s někým něco řeším a na druhý den si nepamatuju co jsem řešila a jak jsem to vyřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
26.3.14 12:53

Ja ctu zrovna asi treti knizku od neurologa Olivera Sackse, takze kdybych na sobe pozorovala to, co ty, tak uz na tu neurologii letim :D Ale taky to muze byt uplne normalni.
Mimochodem od doby, co mi narodily deti zase silene zapominam veci stylu ze jdu do kuchyne, ale uz nevim, co jsem tam chtela. Taky porad zapominam veci, co si mam vzit s sebou, kdyz jdu z domu apod. Ale to mi prijde jako normalnmi materska demence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
26.3.14 12:54

@janulkaxxx leda zkusit nejake vitaminy napamet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.3.14 12:59

Ježiši, mám něco podobnýho. Já si někdy myslím, že už útočí Alzheimer nebo co. Při prvním jsem na tom byla podobně. Totálně vygumovná, na nic jsem se nesoustředila, zapomínala věci. Když jsem šla někam něco vyřídit, tak jsem na sto pro něco zapomněla a musela tam jít znova.
Nedokážu se soustředit. Teď jsem aktuálně zjistila, že mi dělá problém i blbé pexeso o dvaceti kartičkách :roll:
Doufám, že to přejde, tak jako to přešlo po první mateřské… Jinak nevim. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.3.14 13:16

Lucink-a myslíte, že by to mohl být vážnější problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
26.3.14 13:33

@janulkaxxx Ja nejsem doktor, vim o tom prd, ale jak ted ctu knihu, kde se zminujou ruzny pripady poruch, tak jsem asi na to tema citlivejsi. Asi jako kdyz jsme meli na fakulte prednasku o parazitech a jakmile prislo na vsi, cela poslucharna se zacala drbat :mrgreen:

V textu me zaujalo tohle: taky si nevybavuji její dětství jen sem tam nějaký úryvek a taky mi připadá, že nedokážu pořádně vnímat když se na někoho zadívám všímám si, že jsou věci kterých jsem si nikdy nevšimla a to je vídám každý den
To mi prijde, ze neni uplne normalni. Ale muzu se plest.
Nevim, jak snadno se clovek dostane k neurologovi, jestli se potrebujes slozite objednavat, ale ja bych mozna pro klid duse zasla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí