Štítná žláza, snížená funkce - operace

717
25.3.14 14:26

Štítná žláza - OPERACE?

Ahoj holky:) Už 5 let se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy a beru Letrox150. Mám doma 5 měsíční miminko a když se malá narodila bohužel jsem ja blbá nebrala prášky. Zhruba 2 měsíce. Nzní jsem byla na odběrech krve a zjistili mi, že mám šíleně vysoké výsledky. (Mají být v rozmezí mezi 0.25-5.8 a ja mám 90 :( :( ) Je to strašný a paní doktorka mi doporučila operaci. Na operaci mě ženou v Benešově u Prahy (kdo to tam zná myslim, že bude mít většina lidí stejnej názor) do Benešova se mi VÁŽNĚ NECHCE. A tak jsem přemýšlela nad Motolem. K prof. Pafkovi. Máte některá zkušenost s tímto panem doktorem? A ještě s temi hodnotami? Kažopádně budu i ráda za jakékoliv zkušenosti s operací. Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3157
25.3.14 14:29
@Anne20 píše:
Ahoj holky:) Už 5 let se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy a beru Letrox150. Mám doma 5 měsíční miminko a když se malá narodila bohužel jsem ja blbá nebrala prášky. Zhruba 2 měsíce. Nzní jsem byla na odběrech krve a zjistili mi, že mám šíleně vysoké výsledky. (Mají být v rozmezí mezi 0.25-5.8 a ja mám 90 :( :( ) Je to strašný a paní doktorka mi doporučila operaci. Na operaci mě ženou v Benešově u Prahy (kdo to tam zná myslim, že bude mít většina lidí stejnej názor) do Benešova se mi VÁŽNĚ NECHCE. A tak jsem přemýšlela nad Motolem. K prof. Pafkovi. Máte některá zkušenost s tímto panem doktorem? A ještě s temi hodnotami? Kažopádně budu i ráda za jakékoliv zkušenosti s operací. Děkuji moc :)

Ahoj, moc se omlouvám, že neporadím, ale poslední dobou přemýšlím o tom, že si nechám udělat testy na štítnou žlázu.. pár lidí mi to nadhodilo. Strašně jsem za rok připbrala (18 kg), neustále se mi chce spát a je mi pořád strašná zima. Nijak jsem to moc neřešila až na to že se pořád snažím zhubnout a ted mi nekdo nadhodil tu štítnou žlázu.. tak se tě chci právě zeptat jak se na tvůj problém přišlo, jak jsi to zjistila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
25.3.14 14:33

Jj, přesně tak..za rok jsem pribrala cca 10kg a byla jsem takova unavena a nic se mi nechtelo delat. Porad se mi chtelo spat a nejradsi bych lezela od rana do vecera. Ale nemusí to byt (nechci strasit) :) ale radsi si zajdi na vysetreni..neni to nic prijemneho ta stitnice..:( ale pokud ti nasadi prasky a budes je brat, tak to zas tak hrozny neni. Ja jsem si to svym lajdactvim zavinila sama..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
25.3.14 14:38

Ahoj, pani doktorka je asi padla na hlavu?! Z jakeho duvodu Te indikuje operaci, proboha? Snizena fce se leci leky. Ja jsem si ji srovnala dokonce detoxem a zhubnutim! Nez leky zaberou chvilku to trva! Ale proboha na zadnou operaci nechod a zmen endokrinologa! Vice do SZ, pokud budes mit zajem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
25.3.14 14:38

@Anne20 Díky za odpověď, to jsi mi neudělala radost.. přesně takové pocity mám, jak kdyby bych byla pořád „vyřízená“ bez chuti, „mrtvá“. A ta váha, šílená, aniž bych cokoliv změnila (jídlo, pohyb), najednou 18 kg nahoře během roku :(
Asi se teda domluvím s doktorkou na těch testech.

A prosímtě ještě k těm práškům když je musíš teď brát.. změnilo se to nějak? Myslím ta únava, váha atd.. zlepšilo se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
25.3.14 14:44

@marmelada78 Vysetreni na stitku Te muze udelat i obvodak, nechas si nabrat hormony TSH plus FT4 plus FT3. Pokud chces pomoci stitne zlaze v cinnosti kup si Kelp, obsahuje jod, ktery potrebuje stitka ke sve cinnosti plus omega 3 mastne kyseliny, rybi olej, morske ryby atd. A neco si o cinnosti stitky precti, na netu je toho dost! Jakmile se zlepsi stitka, nastartuje a zrychli se metabolismus a hubnuti pujde samo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
25.3.14 14:45

@marmelada78 No to me mrzi, ale je lepsi si to nechat zjistit. Ja byla hrozne hubenoucka a najednou takovy skok..:( No, vaha mi ted jde dolu, zacala jsme po porodu s dietou a kila pomalicku mizi, ale je to fuska..a unava uplne..zkus cvicit (myslim tim, ze tim se mi udelalo hlavne taky dobre a unava mi zmizela :)…)

@Tinkka Jéé, tak ty jsi mi zase udelala radost :) No, rekla mi, ze tyto hodnoty jsou strasny a ze je nutna operace. ptala jsme se ji, zdali se to treba tim hubnutim upravi a ona ze ne. tak ja ted nevim..kazdopadne budu moc, moc rada za jake koliv info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
25.3.14 14:46

@Anne20 no nevím kterou hodnotu máš 90, ale pokud je to TSH tak je to už hrozně moc snížená funkce a před operací by bylo nutné nejdřív upravit funkci k normálu (stejně by tě nikdo neuspal k operaci). Pokud se jedná o nějaké protilátky a máš strumu (zvětšenou štítnou žlázu) a letrox si brala ne z důvodu zlepšení funkce ale z důvodu zmenšení žlázy tak pak je to něco jiného, to by pak asi operace byla namístě. Nevím proč tě napadl zrovna prof. Pafko, jestli jen proto, že je to známý chirurg? Prof. Pafko je hrudní chirurg a teda vůbec nevím jestli zrovna on operuje štítné žlázy. V Motole býval velmi dobrý operatér na štítné žlázy MUDr. Smutný (ale byl tam v době kdy jsem tam studovala, to je už 10 let) a myslím že tam už není. Někde jsem slyšela, že je v Příbrami, ale jistě to nevím. Je dobré vybrat chirurga, který operuje štítné žlázy opravdu často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
25.3.14 14:49

@Anne20 jo ještě pokud by si šla na operaci a vzali ti štítnou žlázu, tak bys pak musela brát Letrox do konce života. Pokud máš jen sníženou funkci bez zvětšené žlázy tak je operace samozřejmě nesmysl. Tu operaci ti doporučil obvodní lékař nebo endokrinolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
25.3.14 14:51

@Lucka1111 Ano, ano…zjistovala jsem si, ze prof. Pafko operuje prave i stitne zlazy a moc rada bych byla v nejlepsich rukou. A jeste dotaz. Proc by me nikdo neuspal? Tam musí byt ta funkce nejak uprave na, aby me mohli uspat? Moc tomu nerozumim, takze se omlouvam za hloupe dotazy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
25.3.14 14:53

@Lucka1111 ENDOKRINOLOG. A je fakt, ze mam docela natekly krk, ale to mam uz strasne dlouho a az teprve ted mi doporucili operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
25.3.14 14:55

Já mám operaci štítné žlázy za sebou, primář ve Vysočanech, byl dobrý.
ale já měla fuknci ok, ale megazvýšené protilátky a tvořili se mi tam uzly, bylo to prý hodně prorostlé a rostlo to nehoráznou rychlostí, nehledě na léky. endokrinoložka mi tenkrát řekla, že to bývá jenotázka času, kdy se z toho stane zhoubné bujení a že je lepší to odstranit hned, dokud není pozdě.

jestli máš opravdu jen sníženou funkci, tak pro svůj klid bych taky zkusila změnit endokrinologa a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
25.3.14 14:57
@Tinkka píše:
@marmelada78 Vysetreni na stitku Te muze udelat i obvodak, nechas si nabrat hormony TSH plus FT4 plus FT3. Pokud chces pomoci stitne zlaze v cinnosti kup si Kelp, obsahuje jod, ktery potrebuje stitka ke sve cinnosti plus omega 3 mastne kyseliny, rybi olej, morske ryby atd. A neco si o cinnosti stitky precti, na netu je toho dost! Jakmile se zlepsi stitka, nastartuje a zrychli se metabolismus a hubnuti pujde samo!

Díky, tak už jsem se před chvílí objednala k doktorce k praktické, je to kámoška, že mi udělá odběry.. a díky za tipy, určitě to nastuduju všechno. Právě že jsem najela už před třemi měsíci na „lepší stravování“, řekla bych že se opravdu držím, do toho cvičím každej den Jilian, a výsledek nula nula nic, ještě jsem kilo přibrala, a cm dole žádný už fakt nevím co..
A ta únava to je taky otravné, už jsem protivná sama sobě jak jsem furt taková „vláčná“ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
25.3.14 14:58

@Anne20 Ano k uspání je potřeba mít funkci v normě, nebo alespoň částečně v normě. Jen pokud by se jednalo o nějaký extra vážný stav jako nádor, nebo strma, která by bránila v dýchání či polykání, případně zvýšená funkce a k tomu intolerance léků…, tak by operovali i s rozhozenými hormony. Pokud těch 90 je TSH, tak to je naprosto šílená hodnota, to je třeba nejdřív upravit a to trvá několik týdnů až měsíců. Ale moc se mi nezdá, že s touto hodnotou bys byla schopna normálně fungovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
25.3.14 15:01

Tak holky: Vyhrabala jsem vysledky a asi jsem uplne blba a asi to bude jinak..no ja nevim..kazdopadne kdo tomu rozumite, budu moc rada za jakekoliv info: Štítná žláza(TSH:90.43..normalne v rozmezi mezi 0.27-4.20,T4celkový:17.5..normalne v rozmezi mezi 66-181,T3celkovy:0.6..normalne v rozmezi mezi 1.20-3.10) TAK JA NEVIM, ALE ASI TO NEBUDE NIC DOBRYHO A OPERACE ME STEJNE CEKA :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí