Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@marmelada78 To je dobre..drzim palce a dej vedet, jak jsi dopadla
Jinak taky cvicim Jilian ![]()
@Anne20 píše:
@marmelada78 To je dobre..drzim palce a dej vedet, jak jsi dopadlaJinak taky cvicim Jilian
Díky ozvu se určitě, a ty se drž.. ![]()
@Lucka1111 No pekny..takze je to tak, jak jsem si myslela..no, funguji celkem normalne, ale posledni dobou me boli porad v krku a chraptim…des, bes..asi bude lepsi si ji nehcat vzit..:(
@marmelada78 Dekuji…:) operaci se bojim jako cert krize..:( ale kdo ne ze? ![]()
@Anne20 takže ty tvé hodnoty svědčí pro těžkou primární hypothyreozu (t. j. sníženou funkci štítné žlázy). Ten chrapot budeš mít od toho. Ještě bys mohla být celkově zpomalená, unavená, může ti být zima, můžeš být oteklá, mít zácpu, pomalý tep…nevím proč tě chce doktor operovat, jestli nemáš nějaký nález na ultrazvuku? Pokud by to byla jen ta snížená funkce tak by stačilo brát léky. S takovými hodnotami co uvádíš bych tě já k operaci nepustila a myslím, že žádný rozumný doktor tě nepustí, a rozumný chirurg tě nebude operovat, je třeba to upravit lékama. Ono vysazovat Letrox jen tak může být fakt nebezpečné… snad si měla v těhotenství funkci v normě, protože takovéto hodnoty mohou ohrožovat i dítě.
@Anne20 neboj, není to tak hrozný.
mrkni na stranky stitnazlaza.estranky.cz nebo tak nějak, tam se dočteš spoutsut věcí ![]()
Ja nez nasadila leky, tak jsem mela taky TSH nekde kolem 100 a lekama se mi to upravilo, ted mam taky Letrox 150 a hodnoty uz v norme, ale jsem si jista, ze kdybych vysadila, tak mi to zase priserne lita. Operaci mi na snizenou funkci nikdy nikdo nenabizel, ono efekt by byl stejny jako ted, kdyz mi prakticky nefunguje, brala bych konske davky Letroxu do konce zivota. Zkusila bych to konzultovat jeste s jinym endokrinologem, pokud ti to takhle vylitlo po porodu v kombinaci s nekolika mesicema nebrani leku, tak je otazka, zda by se to dlouhodobym poctivym branim leku zase neurovnalo, ale nedovedu posoudit. Proste jen z pozice cloveka, co se ze stavu TSH 100 dostal zapul roku-rok na TSH 1-2 a drzi se tam uz 15 let (ale lek jsem teda nikdy nevynechala).
Pokud není štítná žláza v pořádku, tak porod to větišnou strašně rozmasakruje. dokonce to má i terminus technikus, je to nějaká poporodní tyreoidní záchvat nebo tak nějak… bývá to prý docela často.
a já štítku nemám už jakou dobu, beru tak 100 nebo 125 euthyroxu a jsme úplně v pohodě.
Ahohjte myslíte že se pří štítné žláze dá i zhubnout??Během 2měsícu jsem zhubla 18kg a nevím z čeho máma mě furt říká že mám na krku takový to vole ale mi to nepřipadá,…ted sem se objednala k mudr.tak uvidím ale jen sem se chtěla zeptat…díky
![]()
Pri zvysene funkci je to jeden z typickych priznaku, navsteva lekare je na miste.
@pitur ano,da! Deje se tak pri zvysene cinnosti stitne zlazy. Ta se da lekama vylecit, takze doporucuju navstevu Dr.
¨Jako že sem zhubla se mi hodí ale zase bez nákých diet nebo něčeho tak z toho mám nervy… ![]()
@pitur Ano, při zvýšené funkci štítné žlázy se hubne. Další příznaky jsou nervozita, třes, špatná tolerance tepla, pocit horka, průjem, bušení srdce, zvýšený tep…ale nemusí být všechny příznaky vyjádřeny. Na krku nemusí být nic vidět. Dále může být u některých typů exoftalmus (jakoby vyvalené oči), slzení očí, zarudlá víčka…