Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, prosím o info…Nemáte některá zkušenost s onemocněním novorozence, resp. diagnostikována porucha růstového hormonu. Miminko má vůči por.hmotnosti malý vzrůst, velkou hlavičku a končetiny krátké oproti trupu. Chtěla bych se dozvědět více, jak se léčí, postupný vývin miminka, rady, zkušenosti…Děkuji mnohokrát ![]()
Zdravím,
osobní zkušenost nemám, ale kdysi jsem narazila na tyhle stránky, třeba ti to trochu pomůže a najdeš tam odpovědi na některé svoje otázky
http://www.rustovyhormon.cz/
ať jste v pořádku ![]()
no ted zrovna jsem zahledla, ze rustovy hormon se projevuje az od roka, takze tim to asi nebude. Ale jsou ruzne, vetsinou dedicne, choroby, treba achondroplasie, ktere se takto projevuji. pediatr by mel vyslovit podezreni na nekterou z diagnoz a zahajit vysetreni v tom smeru.
ja jako mala mela tuto poruchu a pichali mi rustovy hormon cca 4 roky,pak se vse upravilo a ted je to OK
Děkuji…nejde o mé dítě, ale kamarádky
Příspěvek upraven 12.01.16 v 19:36
@pannda Zdravim! Vim, ze se jedna o starou diskuzi, ale chtela bych se zeptat, jak je na tom ditko takhle po 5 letech?? Ctyrmesicni neter ma totiz stejne priznaky, tak proto se zajimam. Dekuji. ![]()