Porucha sušičky

28
23.10.17 10:36

Porucha sušičky

Prosím o radu, mám sušičku Whirlpool bez tepelného čerpadla a teď si potvůrka postavila hlavu a dělá mi naschvály. Na program bavlna se po deseti minutách provozu rozsvítí kontrolka filtru a sušička se za dalších deset minut vypne. Na program syntetika suší normálně. Filtry mám čisté, s manželem jsme rozebírali a čistili a problém přetrvává. Setkali jste se také s touto poruchou a má to řešení? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
242
23.10.17 10:55

Nám to dělala taky a odešlo čerpadlo, servisní technik říkal, že to dělá když se používají tekuté prášky nebo aviváž, jinak nám to kikslo týden před koncem záruky a tak nás to aspoň nic nestálo, po opravě už aviváž nedávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.10.17 10:56

No já aviváž moc nepoužívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.10.17 11:00

Já dávala taky jen občas, i tekuté prášky, ale prý se to postupně nastřádá, no u nás se to nasbíralo za 2 roky :nevim: taky pořád svítila kontrolky vyčistit filtr, a ten se blýskal, jak jsem ho drhla, zkuste zavolat na servis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.10.17 11:07

Už jsem servis zavolala, ale samozřejmě má čas až za týden a prý si musí sušičku odvézt, takže to bude na dlouhé lokte… Máme již už devátým rokem, tak zvažujeme, že ji pošleme do sušičkového nebe, ale doposud fungovala bez problémů, tak já osobně ji chci dát ještě šanci. Proto mě zajímají Vaše zkušenosti a děkuji za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
23.10.17 11:24

@Jane 2 me zas dela to ze po 2 minutach houka ze je plnej zasobnik na vodu, pritom je prazdnej. Musim vytrvat a treba 5× za sebou ji zapnout. Opravar mi rekl ze je to ucpanej filtr a ze si ji na 3 tydny odveze.Coz se mi nehodi, tak zatim to delam takhle. Nekdy jde hned na prvni pokus, nekdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.10.17 11:27

Taky dobrý, já musím lítat dvě patra až dolů do sklepa, kde máme sušičku a už mě to prudí, protože nikdy nevím, jestli suší nebo stávkuje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
23.10.17 11:35

@Jane 2 taky musim do sklepa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
23.10.17 11:35

@Jane 2 ale ja tam vzdz 2 minuty pockam a jak se po 2 nevypne tak uz jede normalne celej program

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.10.17 12:13

Tak to máš asi „lepší“ poruchu :lol:
Manža by radši nic opravovat nenechal, prý to bude spíš nějaká špatná elektronika, ale pokud bude stačit jenom důkladně rozebrat a vyčistit
tak to za pokus stojí, prachy na stromě nerostou, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
23.10.17 12:43

@Jane 2 mne rekl za to vycisteni 1000kc.Ale ja ji mam teprve 3 roky u ty devitilete uz bych asi premyslela o novy.Ale zas pokud by to fakt bylo jen to vycisteni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.10.17 12:56

Když jsem si před rokem kupovala novou pračku, tak jsem chtěla koupit v setu i se sušičkou a v Elektroworldu mi prodavač řekl, že pokud mám sušičku bez tepelného čerpadla tak si ji mám nechat, protože jsou méně poruchové než s tepelným čerpadlem. Tak jsem dala na jeho radu a teď mě za odměnu moje sušička vypekla a prudí. Opravář mi řekl, že by se měl vejít do patnácti stovek. Největší problém u nás je opraváře donutit přijet a začít opravovat, asi mají hodně kšeftů, jako všichni řemeslníci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.18 02:21

U sušičky s rezervoárem je vzadu za ní takový labyrint komůrek a tam bude ucpaná malinká dírka. ten labyrint slouží k tomu, že ukazuje plováku kolik je v kanystru vody. Pokud se suší velmi savé prádlo, které obsahuje hodně vody, tak se komůrka v labyrintu naplní rychleji, než stihne odtékat a plovák vyhlásí plný kanystr. Pokud je rezervoár dole, pak je plovák vzadu za ním a lze tam dosáhnout dlouhou hubenou rukou. U dna jedné mističky bude ucpaný otvor. Pokud je to sušička s rezervovárem nahoře, tak se musí vzadu rozebrat plováková komora, vyčistit a profouknout trubky nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí