Posadit či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5896
19.12.18 15:41
@Anitramm píše:
Jako na rehabky, nebo kdy začal sám chodit? Na rehabky asi v 10ti měsících, do tý doby to pediatrička nechávala být a dávala mu čas, pak už usoudila, že bude třeba mu trošku pomoct. Sám začal chodit ve 21 měsících, 3 mesice mu trvalo než sebral odvahu a pustil se nábytku! :)

Myslela jsem chodit sám. Jo, díky. Tak to my máme za sebou, tak zatím si říkám, že by to mohl stihnout na ty druhé narozeniny (za 3 týdny). Už to těžce nedávají naše záda :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.12.18 15:42
@qliko píše:
My jsme na rehabilitaci byli, dr nedokazala pochopit, ze v 10m nesedi, pani rekla, ze vse v poradku a ze mam prijit az bude chodit, zadne cviceni nam nedala. Pry by to bylo zbytecne. Na rocni se dr divila jeste vice :D

V pořádku to určitě je, že ještě nesedí. Spíš jsem to myslela, jestli nemáte nějakou známou fyzio, nebo někoho v mateřském centru, že by se mrkla, jak je dítě posílené a zda by to na to jídlo šlo. Nechci radit obecně, u nás nám to dovolili. Přece jen chápu, že když dítě z lehátka utíká, tak jak ho nakrmit…Lítat za ním po zemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.12.18 16:01
@Kristyna.Vechtova píše:
Samostatný sed je pro dítě nejtěžší vývojovou fázi, mnoho dětí si samo sedne klidně až poté co začne chodit. Takže ne neposazovat, však on na to přijde sám :)

aha, dcera zacala chodit na 13m, predtim asi 3m obchazela nabytek a samozrejme sedela. Do sedu se pritahovala ze zacatku ruzne o predmety, v postylce o sprusle, v kocarku o zabrnu, ve vanicce o okraj vanicky.

Myslim, ze se to v posledni dobe silene hroti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.12.18 16:15

@Mari.G známou ne, v mc se pani nijak nezminila. Ale na plavání instruktorka sama právě říkala, že je vidět jak má svaly už krásně posílené…ale víte co, já prostě nevím bojím se ho posadit. Muž má dva metry, syn je už teď dost vysoký na svůj věk nerada bych mu zadělala na nějaké problémy…s jídlem za ním běhám no :? Mě zajímal názor jak se na to dívají ostatní, kolem mě si všichni ťukají na hlavu, že nesedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
19.12.18 16:20
@qliko píše:
@Mari.G známou ne, v mc se pani nijak nezminila. Ale na plavání instruktorka sama právě říkala, že je vidět jak má svaly už krásně posílené…ale víte co, já prostě nevím bojím se ho posadit. Muž má dva metry, syn je už teď dost vysoký na svůj věk nerada bych mu zadělala na nějaké problémy…s jídlem za ním běhám no :? Mě zajímal názor jak se na to dívají ostatní, kolem mě si všichni ťukají na hlavu, že nesedí…

Neposazovala bych. A instruktorka z plavání je fyzioterapeut nebo zdravotní sestra? By jsi se divila, kdo vše dnes plavání vede. S jídlem za ním snad běhat nemusíš, to se sedem nebude souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.12.18 16:24

@Cuddy to netuším je prima a přijde mi, že zrovna to že nesedí respektuje a cvičení podle toho upravuje, že mi rika, jak jinak s nim cvicit, kdyz ostatni cvici neco co on nemuze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.18 16:27

@warita ano pokud se do sedu dostala sama pak je to v pořádku, tady se zakladatelka ptala zda posadit.
Syn si sedl sám někde na 7 měsících +/- předtím se asi 3-4 dny plazil a pak hned na kolena, pak si sedl, pak si začal stoupat, obcházet nábytek a v 10m začal chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
20.12.18 01:47
@qliko píše:
@Cuddy to netuším je prima a přijde mi, že zrovna to že nesedí respektuje a cvičení podle toho upravuje, že mi rika, jak jinak s nim cvicit, kdyz ostatni cvici neco co on nemuze :D

Paní má pravdu, plavání zase tak často nevedou fyzioterapeutové. Ale zase tak leckdo to není. Kvalitní plavecká škola zaměstnává lidi s kurzem v rozsahu desítek hodin s praxí a hodně psychomotoriky. Vím to, sama vedu cvičení pro maminky s dětmi a rekvalifikaci jsem si dělala v podobném oboru mezi plavajícími instruktorkami :) . Takže to, co píšete, sedí. Taky dětem upravuji cvičení tak, aby ho mohli dělat všichni, ale zároveň nemám dostatečné vzdělání a rozhled na to přímo posuzovat dané dítě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
20.12.18 01:50
@Cuddy píše:
Neposazovala bych. A instruktorka z plavání je fyzioterapeut nebo zdravotní sestra? By jsi se divila, kdo vše dnes plavání vede. S jídlem za ním snad běhat nemusíš, to se sedem nebude souviset.

Tak u nás syn při jídle vydrží v židličce v pohodě, bez nějakého trápení, ale pokud je na zemi, tak za ním lítám a nemá čas jíst. Jako chápu, obecně neposazovat a ani já to do toho roku nedělala, i když někdy to bylo velmi složité. Ale paní nehodlá posazovat od zítřka 100× denně, ale spíš se ptá na to, jestli prostě může, když není zbytí. Proto mě napadla ta fyzioterapeutka, protože u nás nám to za nějakých konkrétních podmínek schválila (pozice, strávený čas). Myslím, že paní nejde o to ho to učit, nebo ho šupnout do židle a tam ho nechat půl dne. Kdyby dítěti bylo půl roku, je to bez debat, ale sama vím, jak je to složité se starším. Syn má za 3 týdny dva roky a nechodí, já jsem na Ibalginech s bolestmi páteře a hlavy :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
20.12.18 01:53

@warita Tak si ale vezměte, kolik je v naší generaci lidí s problémy s páteří atd., ono se to někde bere. Pokud se dítě přitahuje, zapojuje špatné svaly a není to dobře. To se nepovažuje za samostatný sed, do něho se dítě dostává přes šikmý sed, zpravidla z kleku, u nás i z lehu na boku. Takže dítě by se přitáhlo třeba v 5 měsících, ale samo se posadí třeba až v 10 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
20.12.18 03:49

@Mari.G proč na zemi? S příkrmy se začíná ve 4-6. měsíci, to nesedí většina dětí a deti snad nejí na zemi 8o jsou polohovatelné židličky, lehátka, tak může dítě ještě chvíli zůstat v něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.12.18 07:46

@Cuddy problém je v tom, že mám polohovatelné lehátko ze kterého syn sám odchází, zidlicku máme již koupenou dřevěnou, tedy polohovat nejde. Mohla bych ho připoutat ale pak je tak nepricetny, ze nic nesni. Když je doma muž, chová ho u jidelniho stolu a cele krmeni probehne bez problemu. Nikdo tady nemluví o tom, že bych syna vůbec posadila, ptám se ostatních pouze na jejich názor na takovou situaci. Jelikož téměř celé moje okolí mi vnucuje ať ho začnu posazovat. A samozřejmě když přihlédnu na to jídlo bylo by to fajn :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.12.18 11:57
@Mari.G píše:
@warita Tak si ale vezměte, kolik je v naší generaci lidí s problémy s páteří atd., ono se to někde bere. Pokud se dítě přitahuje, zapojuje špatné svaly a není to dobře. To se nepovažuje za samostatný sed, do něho se dítě dostává přes šikmý sed, zpravidla z kleku, u nás i z lehu na boku. Takže dítě by se přitáhlo třeba v 5 měsících, ale samo se posadí třeba až v 10 měsících.

bere, to vis ze bere. Vis kolik lidi ma dnes sedave zamestnani?

Ja sama jsem byla posazovana a ucena chodit tak, ze me drzeli za ruce a vis kolik mam problemu s pateri? ZADNE. Stejne tak moji sourozenci a bratranci.

Ono to bude spis tim zivotnim stylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
20.12.18 20:37
@Cuddy píše:
@Mari.G proč na zemi? S příkrmy se začíná ve 4-6. měsíci, to nesedí většina dětí a deti snad nejí na zemi 8o jsou polohovatelné židličky, lehátka, tak může dítě ještě chvíli zůstat v něm.

Však paní psala, že jí roční dítě z lehátka utíká. Mně taky utíkalo a v pololehu roční syn už opravdu nevydržel ani připoutaný 8o . Ono je fakt rozdíl mezi 4měsíčním a ročním dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
20.12.18 20:38
@warita píše:
bere, to vis ze bere. Vis kolik lidi ma dnes sedave zamestnani?

Ja sama jsem byla posazovana a ucena chodit tak, ze me drzeli za ruce a vis kolik mam problemu s pateri? ZADNE. Stejne tak moji sourozenci a bratranci.

Ono to bude spis tim zivotnim stylem.

OK, však klidně šupněte mimčo do chodítka a když už ho to nebude bavit, tak do hopsadla, ale nepodsouvejte to ostatním, že to moc řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí