Oslabená imunita kvůli školce - co na posílení imunity?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3161
5.10.13 16:41

POSILNENI IMUNITY

Mužete mi poradit co dat 3 letemu diteti na posilneni imunity? Od zari chodi do školky a 4 dny tam a potom s rymou tyden doma. Davam imunoglukan a kdyz je nemocnej tak dvojitou davku a že by nejak pomohl rict nemužu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
665
5.10.13 16:45
@renatika píše:
Mužete mi poradit co dat 3 letemu diteti na posilneni imunity? Od zari chodi do školky a 4 dny tam a potom s rymou tyden doma. Davam imunoglukan a kdyz je nemocnej tak dvojitou davku a že by nejak pomohl rict nemužu

Já dávám Biopron Junior, je dobrý, ale dost drahý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.10.13 16:48

Podle mě zázračný preparát není, musí se prostě „promořit“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.10.13 16:56

Colostrum. Jinak malá si tím prošla v jeslích, pak jí dr. nasadila Ribomunyl a k tomu měla colostrum a za celý rok nebyla nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl. nozu
5.10.13 17:16

Prave dávám mladšímu rybomunil. Ale je na predpis. Jsem zvědavá na výsledky. Pokud dcera pravé nastoupila do školky, tak bych se s tim smirila. Tímto si přijdou téměř všechny děti. Řešila bych to az za rok, pokud by se situace opakovala.

• Citovat
  • Upravit
Elessar
5.10.13 17:16

Actimel :lol:

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
5.10.13 17:32

Doporucuji otuzovani

• Citovat
  • Upravit
3161
5.10.13 17:55

Holky a rybomunil mi predpiše detskej doktor? a co echinacea a rakytnik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.10.13 17:59

@renatika MY ten první rok zkusili kde co a bohužel nic nepomohlo. Ribomunyl píše dětský dr. nebo imunolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
5.10.13 18:55

@renatika

a musíš tam dcerku dávat? chodíš do práce nebo prostě musíš?
Pokud ne, tak bych ji nechala doma.

O imunitě jsem tu napsala x-románů, mám pocit, že je to snad vyloženě moje „hobby“.

Nic zázračného neexistuje, já nechala tisícovky za ty podpůrné preparáty a jediné, co pomohlo, byl ČAS - prostě zatnout zuby, poctivě vyléčit každý kašlík a rýmu - malý měl hned i 40tky horečky a POČKAT, až z toho dítě vyroste. Malý byl katastrofa - 6 atb. během půl roku, trhání nosní mandle, alergo+imuno vyšetření, prostě se to s ním vleklo hrozně dlouho. Vysoká nemocnost byla i důvodem odkladu školní docházky, teď už chodí čtvrtým rokem a já doufám, že ten „rok navíc“ bude mít na posílení a „zvyknutí“ na ty bacily a kolektiv.

Co bere - preventan junior od půlky srpna, Iskial a Multivitamol nebo Rakytník, každé ráno pořádně prostříknout nosík vincentkou. Od října bere 3. sezonu Bronchovaxonu - to je bakteriální lyzát a doporučila to alergo+imunoložka. Žádný nález z krve sice neměl (ani imuno ani alergo), ale ve zprávách má stále „zvýšený sklon k zánětům horních cest dýchacích“, tak proto se doktorka rozhodla nasadit bakteriální lyzát - ale to je běh na dlouhou trať, říkám - malý to bere už třetí sezonu. Aspoň má už delší odstupy mezi nemocema. Jeho specialitou je, že večer mu VUBEC NIC není, chová se naprosto normálně, jí, pije, pak lehne a okolo půlnoci hoří s 40tkou horečkou a je to na minimálně 14 dnů doma…já věčně na ošetřovačkách (naštěstí zaměstnavatel má pochopení), no snad už bude líp…

U každého je to individuální, já jsem dospěla k názoru, že prostě někdo má větší sklon k nemocem a někdo ne - a člověk se může na hlavu stavět a ušima odrážet a NIC s tím nenadělá. Můj starší syn procházel školkou úplně hravě, s pár onemocněníma a to chodil od 3 let naplno i se spaním od 6.45 do 15 hodin, nikdy nešel po obědě. Mladší syn je právě ta katastrofa - a to jak můžeme, tak si domlouvám nějakou kontrolu po obědě, aby tam nemusel spát atd…a furt na hromadě. A přitom dělám naprosto to stejné jako se starším synem.

Co platí obecně:

• PRAVIDELNĚ spát a HODNĚ spát, hodně pít, CO NEJVÍC na čerstvém vzduchu za každého počasí!!! Žádné vydýchané prostory obchodních center, prostě pořád ven. Malý už je tak natrénovaný, že běžně nachodí 6 km za odpoledne po lesích a lukách (naštěstí máme hezké okolí).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
5.10.13 20:26

Mohla bych psát romány o „vitamínech“ pro děti… Kolik jsem nechala peněz v lékárně za „zaručené“. :zed: :zed: :zed:
Nejvíce dceři pomohl preventan pro děti, brala ho taky už od poloviny srpna a stejně byla od října neustále nakřáplá-tedy s třídenními přestávkami, kdy si šla do školky pro další dávku bacilů. Ale po preventanu neměly nemoci nijak dramatický průběh.
Letos bere druhý rok Luivac, ten má napsaný z alergo a při něm se opravdu drží.
Takže za mě max preventan-ten je vysloveně na imunitu. Jinak všechny Marťánci, hello kity, vibovit jsou na prd-tedy na vytahování peněz. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
5.10.13 20:56

Holky diky moc za vaše nazory, tak ja doberu ten imunoglukan a zkusim prejit na prevental a pri navšteve alergoložky se poptam na luivac, jeste mi muze predepsat imunor a pri nejhoršim ten ribomunil. ted teda bere imunoglukan a aerius a strikam do nosu, potvora mala mi nechce smrkat.
do školky musi a musi tam i spat, ja chodim do prace a jeste k tomu dojizdim tak fakt na prd
diky diky diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
6.10.13 13:48

@renatika

naprostý souhlas s @Halamka - nevěřit těm marťánkům, hvězdíkům apodobně - to mi potvrdilo několik lékárnic, že to jsou jenom reklamní taháky a že kdoví, jestli tam ty účinné látky vůbec jsou. Z tady těch umělých multivitamínů jsme dávali jenom MULTI-TABS - protože dříve byly prodávány jako léčivo, takže tam OPRAVDU ty vitamíny a minerály v tom zastoupení, v jakém píšou, tak jsou. Ale pozor - už NEJSOU NA TRHU!!! Takže smůla. :x

Já jsem spíš ale vždycky dávala něco přírodního - třeba ten rakytník (je to v sirupu, takže nalít na lžičku, smíchat s džusem a šup do děcka).

Jestli vyzkoušíš ten Iskial - tak to je olej ze žraločích jater a ORL doktorka nám to doporučila na sliznice, že ten olej potáhne sliznice takovou „ochrannou vrstvou“, aby byly odolnější. Není to rybí tuk, ale z těch jater žraloka. Kdo je ve FIN - klubu, tak to prodávají jako Biomare. Ale Iskial je to stejné a je prodejný v lékárnách - akorát mně ho vždycky objednávají, běžně ho nemívají..zase je to 100 tobolek, takže na 3 měsíce. Malý to nerozkouše, ale vymáčknu obsah na lžičku, zase s džusem a šup spolknout.

Do nosu - tak malý preventivně každé ráno prostříknout nosík, on už to vyloženě vyžaduje.

Ten preventan - bere od poloviny toho srpna (i já v dospělé formě), prostě všechny tady ty věci je nejlepší brát před nástupem sezony, aby se vytvořila „hladinka“ v těle. Ale i to září je ještě dobrý na začátek.

Jak píšeš o tom Luivacu nebo Ribomunylu…tak nevím, jestli ti to přímo napíše vaše praktická dětská dr…malý to dostal vyloženě až od alergo-imunoložky…

Ale připrav se na to, že bakteriální lyzáty jsou běh na dlouhou trať - u malého byl - zatím - po loňské dva roky, co bral ten bronchovaxon, takový účinek, že měl delší pauzy mezi nemocema - třeba 6 týdnů OK a pak 40tky horečky a 14 dnů doma, jakože vydržel prostě ve školce déle než ten 1 týden - což byla ta nejhorší varianta, kterou prošel. To si nikdo nedovede představit.

Pokud máš zajiště hlídání (ochotno babičku apod.) - tak je to taky o něčem jiném. My nemáme absolutně nikoho, takže věčně ošetřovačky, no dodnes netuším, co si o mě kolegové mysleli, když jsem tam byla týden a pak 14 dnů pryč, nebo třeba on vydržel do středy, od půlnoci na čtvrtek třeba a hotovo - takže zas další 2 dny omluvit a tak pořád dokola. Kdo nezažije, tak nepochopí. Ale počkej, jak bude dcerka starší, bude odolnější. Já tomu nevěřila, ale můžu to potvrdit. Malý měl v červenci 6 let, má ten odklad, chodí už 4. rokem do školky a od září - tisíckrát ťukám na dřevo - neměl ani tu rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
12.10.13 13:21

Diky za rady… v pondeli jdu na alergo tak uvidim jestli nam neco predepise a nebo zkusim ten prevental a sprey do nosu…diky moc vsem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
12.10.13 16:26

@renatika

OK.
Pak napiš, jak jste dopadli.
Mám pocit, že „posílení imunity“ je fakt moje hoby ;)…ale kdo nezažil měsíce a měsíce řešit, jestli malý půjde do školky nebo ne atd. - tak nepochopí. Malý byl třeba 14 dnů doma s nějakou nemocí, v pondělí nastoupil absolutně naprosto vyléčený a čistý „jak slovo boží“ a v noci ze středy na čtvrtek zvracel, protože zas chytnul nějaký „zvracecí“ bacil a zas hotovo a doma :x…prostě nekonečný příběh.

Mně připadalo, jakoby on nemohl dosáhnout určitého „bodu“, kdy se to zlomí…jako když třeba ženská pravidelně opakovaně potrácí ve 3 měsíci a když KONEČNĚ ten třetí měsíc překoná, tak běhá jak divá až do porodu bez jakýchkoliv potíží…prostě jakoby to on potřeboval nějak „zlomit“ to věčné marodění…

Ale nechci strašit, trvalo to snad celé 3 roky, co do školky doposud chodil…takže nečekat hned nějaké zázraky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí