Poslali by jste peníze po rozchodu peníze příteli?

Anonymní
24.11.25 16:55

Poslali by jste je?

Ahojte holky, Řeším takový problém.. zila jsem s přítelem 2 roky u me v domě s tim, ze mi neplatil prvního půl roku ani na energie, pak jen 4tis měsíčně.. za cele 2 roky tu koupil vybavení za 50tis a ted mi po rozchodu vyhrožuje, abych mu to poslala.. uprimne byt nim tak by me hanba fackovala, mel tu vse k dispozici, nekolik mesicu mi nedal ani na energie, jidlo jsme financovali napul (tudiz pro me jeste o mnoho dražší nez kdyz bych byla sama) a ted mi dela peklo… co s tim? Poslali by jste mu ty peníze nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1057
24.11.25 17:01

Vyčíslila bych mu energie za ten půlrok, plus nějaké nájemné za celé dva roky, případně vodu, opotřebení zařízení které on nekupoval, částku za služby ( praní, žehlení, mytí nádobí, vaření) a ten by čuměl jak by mu to naskákalo..kdyby bydlel sám, taky by to musel platit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
24.11.25 17:01

Rozhodne ne! Neposílat, at si vyhrožuje jak chce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.25 17:04

@Anna872 já jsem z toho právě úplně špatná,.. po dobu 3 měsíců mi posílal výjimečně 15tis a píše mi ze si to mam vzít z toho… jenže kdyz mi to posílal, tak si to bral pro sebe zpět tim stylem, ze schválně měsíčně projedl treba 25tis..

• Citovat
  • Upravit
42029
24.11.25 17:07
@Anonymní píše: Více

a o co se jedná? jaké konkrétní zařízení? :think: takže půl roku neplatil a pak platil 4 tis. a polovinu jídla. Kolik jsi měla zálohy na energie? 8tis. měsíčně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
24.11.25 17:08

Bohuzel, tohle je celkem častý.. tyhle tahanice po rozchodu, jsou i typy chlapu, co by po tobě chtěli vrátit třeba drahý dárky od nich. Ja kdybych byla v te situaci, nedala bych mu ani korunu, at se handrkuje jak chce.. ukazuje to jen charakter toho chlapa a to, ze ten rozchod bylo to nejlepsi, co te mohlo potkat:)

• Citovat
  • Upravit
37266

Tak mu napiš ať si ty věci odnese a doplatí ti dlužné nájemné a energie.

Příspěvek upraven 24.11.25 v 17:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511

A co konkrétně koupil?

Určitě bych mu neposlala plnou kupní cenu. Asi bych mu řekla, ať si to, co koupil, odveze. Jestli chce dělat problémy, tak vyčíslovat mu, kolik jsem do něj vrazila, je nejspíš jen ztráta času a energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42029
24.11.25 17:09
@JancaS84 píše: Více

a ty myslíš, že jí dluží něco za energie, když platil 4tis, měsíčně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37266
24.11.25 17:16
@Keyllah píše: Více

Těžko říct, jestli je to nějakej velkej starej nezateplenej barák, tak by to i bylo možný.
Každopádně já bohužel tak hloupá byla a bývalému jsem poslala 50 tis za klimatizaci co mi doma nainstaloval a to 6 let platil úplně směšnou částku jak za nájem, energie i jídlo. Bych si za to nafackovala, měla jsme ho poslat někam za to vše co provedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
24.11.25 17:17

Ja bych mu rekla, at si ty veci vezme, ze penize nedostane. Ale bohuzel pokud od toho ma faktury a doklady, tak to po tobe muze vymáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42029
24.11.25 17:19
@JancaS84 píše: Více

tak ale zas „velkej, starej, nezateplnej“ nemůže jít k jeho tíží, tímto zvýšené náklady by zakladatelka měla tak či tak. Za mě jsou 4tis. na energie za jednoho celkem odpovídající :think: o nějakém dluhu za energie bych asi uplně nemluvila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
24.11.25 17:20

Byla jsem úplně ve stejné situaci akorát chtěl 20tis..poslala jsem mu je pro svůj klid.Od ty doby od chlapů nic nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
24.11.25 17:20

Myslím, že jí dluží max. „morálně“ a snažit se vymáhat něco, na čem se nedomluvili ohledně nájmu, energií, používání auta apod., nemá cenu. Naopak jestli on má účtenku od něčeho, co kupoval, tak se obávám, že bude nejrozumnější mu to hodit na hlavu. Jen nevím, co bych dělala, kdyby to bylo něco, co je nějak pevně zabudované a vrátit se to jen tak nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2876
24.11.25 17:22

Já bych mu také řekla, ať si pro ty zakoupené věci přijede. Pokud to teda je něco mobilního a hýbatelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová