Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Do kroužku dávat budu, ať si to trochu užije a má změnu. nepřijde mi to tak rizikové. Já chodím na výuku pro dospělé do ZUŠ a taky půjdu.
Ja bych poslala vsechny deti do skol i na krouzky hned…
v zari bude situace stejna, a neni pro nikoho zdrave byt pul roku zavreny doma bez zajmovych aktivit a vrstevniku…n
Dcera hraje badminton, tam se rozestupy v pohodě dodrží. takže nejspíš do kroužku půjde. Baví ji to.
Ano, protože pokud půjde i do školy, může to chytit i tam a nebo na druhou stranu, pokud chodí minimálně jeden z rodičů do práce tak to taktéž může donést, prostě člověk si nevybere
Ano, poslala. Sama kroužky vedu a taky budu normálně fungovat.
Pokud se kroužky rozjedou, tak počítám, že děti půjdou. Mají každý sportovní kroužek v centru kousek od baráku.
Tak já půjdu proti proudu, ale já bych dítě do kroužku neposlala a neposlala bych ho ani na měsíc do školy, kde se stejně nic dělat nebude. Stýkáme se nyní max v rodině, kde jsou i senioři. Pokud bych dávala dítě do konce června do školy nebo ho posílala mezi ostatní děti, měla bych strach o prázdninách o staré lidi v rodině.
Chápu, že dětem je to doma už dlouhý a chtějí do kolektivu, ale zatím je to pro mě celkem riziko.
Těží, na typu aktivity. Na plavani, kde je v malém bázenu 6 děti plus v satnach jejich rodiče, se vykasleme z vysoka. Ale nejen teď, i od září. V bazénu se přenese vše. Na gymnastiku, kterou děti žijí, chodit budou. V každém případě počet dětí na kroužku a prostředí, ve kterém se odehrává, bude jeden z dulezitych faktorů, ke kterému budeme přihlížet při volbě kroužku na další období. Epidemie totiž zdaleka nekončí.
Tak oni hlavně ty kroužky neotevrou hned naplno, ani ZUŠ. Nejprve ZUŠ po jednom, pak nejvíc pět dětí.
Ahoj, já syna nepošlu do školy a stejně tak ho ani nepošlu do kroužku. Ve škole to stejně bude o ničem, jeho učitelka nebude (je v rizikové skupině kvůli věku) a prý se bude jen procvičovat to, co se děti učily doma a nejde jim to.
U nás kroužky standardně jedou jen do prvního týdne v červnu, takže skoro o nic nepřijde. ![]()
To já teda kroužky nechápu… Vůbec bych je neotvírala, není to nic nezbytného a za ten jeden měsíc už se třeba na nástroj skoro nic neudělá (a to, co se uděla stejně zas přes prázdniny zapomenou, takže se to v zari bude dělat znovu). Díky bohu, že už v hudebce neučím, ale už vidím, jak by se mi v té mini třídě protočilo xx dětí (samozřejmě bez roušky, páč jsem učila dechy). A k argumentům, že v září to bude taky. Bude, ale evidentně se šíření tý nákazy snižuje, takže bych se snažila to srazit ještě víc, protože logicky čím míň lidí postižených, tím míň lidí nakazí. V měsíci nevidím význam, kor v ZUŠ a ostatních zájmových činnostech.
některé sporty trénují venku a třeba náš sport pojede i přes prázdniny, jarní soutěže se v omezené míře přesunou na léto. Kvůli měsíci bych kroužek pod střechou taky neřešila.
Ahoj, s postupným rozvolňováním škol se v květnu taky otevřou zákldní umělecké školy a kroužky. Školy sice budou ve speciálních režimech a hlavně jen pro ty, co jsou v důležitých ročnících, ale kroužky a zuš budou pro všechny. Proto by mě zajímalo, zda byste tam dítě/děti pouštěli? Nebo ho pošlete jen tam, kde je to nejnutnější (čili škola)? Nebo naopak dítě, co chodí do školy pustíte i do kroužku, to co bude doma ne, apod… Jak se k tomu stavíte?