poslední měsíc RD a školka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
poslední měsíc RD a školka
Ahoj, synovi budou 4.5. tři roky, nevíte někdo,
jestli ho můžu dát po narozeninách do školky na
celý den, aniž bych přišla o rodičovský příspěvek
za květen?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
pokud mas rd na 4 roky tak bohuzel ne muzews akorat na 4hodky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po narozeninach jo.Rekla bych ze ti zaplati jen cast.Ale to nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím si,že bys ho měla dát až 1měsíc po jeho narozeninách na celý den jinak bys přišla o 1měs.příspěvku.Aspoň sestře to tak poradili ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyplatí ti celý měsíc v případě, že budeš dávat pouze na 4hodky do školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš splnit tu podmínku, že celý měsíc nebude chodit více než 5 dní - vím to ze sociálky.
Což je v tvém případě hodne dlouhá doba, takže pokud jdeš do práce, tak ho dáš do školky a o rodičák za květen přijdeš.
Já to mám naopak, kluk je na konci května, takže těch 5 dní se mi povede dodržet, na pár dní si zařídím hlídání jinak a o rodičák za květen nepřijdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
loni v říjnu měl můj syn narozeniny 05.10.
Do školky chodil od 23.09. do 30.09.(tj. 5 pracovních dní), dále od 01.10. denodenně, tj. od 01.10. do 05.10. to byly 3 pracovní dny a od narozenin dále pokračoval bez přerušení. Čili v měsíci, kdy měl 3 roky, odchodil všechny dny a rodičák jsem dostala celý. KOnzultovala jsem to ve školce i dotazem na sociálce.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to máš kliku na hodně flegmatickou sociálku, vím, že se výklady různí, ale zrovna tenhle je spíše v menšině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezkušená mamina má pravdu, dneska jsem si radši
zajela na sociálku. Do třetích narozenin dítěte může
5 dní v měsící, po narozeninách může už chodit normálně
na celý den, to pak už sociálka nehlídá. A že když má narozeniny 4.5. tak ho tam můžu dát už prvního a vejdu se vlastně i do těch pěti dní. Rodičák dostanu v květnu 100% a ještě mi prý doplatí v červnu květen. To je supéér. A já se bála, že už v květnu nic nedostanu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, mám tento výklad také potvrzený ze sociálky
culítko píše:
Nezkušená mamina má pravdu, dneska jsem si radši
zajela na sociálku. Do třetích narozenin dítěte může
5 dní v měsící, po narozeninách může už chodit normálně
na celý den, to pak už sociálka nehlídá. A že když má narozeniny 4.5. tak ho tam můžu dát už prvního a vejdu se vlastně i do těch pěti dní. Rodičák dostanu v květnu 100% a ještě mi prý doplatí v červnu květen. To je supéér. A já se bála, že už v květnu nic nedostanu.
- Citovat
- Upravit
já sem z toho vedle jak ta jedle
synovi jsou 7.2. 3roky,končí mi rd kterou jsem měla na 3roky..poradí někdo jak je to se školkou?jak ho tam můžu dávat aniž bych přišla o penízky??
ještě dodám že budu na ÚP tak nevím jak to s tou školkou musí být
děkuji.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
stejný dotaz, ale už bude rok 2013 který mě zajímá, tak třeba je nějaká změna, kdo ví, snad mě poradí ![]()
Syn bude mít 3 roky 8.ledna, může tedy do 8 v měsíci jen 5 dní a po narozeninách denně jak jsem se tu dočetla, nebo je změna? Rodičák mě jeho 3 rokem končí.
Díky za info ![]()
- Citovat
- Upravit