Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
chci se zeptat kdy jste měly poslední ultrazvuk u svého gynekologa? Já byla naposledy v 31.tt bylo mi řečeno že malá má 2kg. a další kontrola je 13.11 to bych měla být 34.tt budou ještě dělat ultrazvuk? Jak jste to měly vy, kdy vám vážili a měřili miminka? Moc děkuji
Poslední byl kolem třicatého týdne.. Pak až po nástupu na vyvolání - hlavně kvůli odhadu váhy.. Jinak se dělají během těhotenství myslím jen tři - ostatní jsou navíc.. Někomu dělá doktor při každé návštěvě.. ![]()
Poslední ve 31+0. To byl i poslední odhad váhy. A vzhledem k tomu, že vše probíhalo, jak mělo, nebyly další utz kontroly a odhady nutné.
No neodhadují, proč by měli
Jakej je rozdíl ve vedení porodu tří nebo čtyřkilového dítěte? Kontrolují samozřejmě, pokud jsou indikace k tomu, že je dítko moc malé nebo velké, má neobvyklou polohu, málo pohybů nebo jiné podezření na možné komplikace.
Stejně je to jen odhad, odchylka je až půl kila oběma směry, takže se to moc neřeší.. Mě teda dělali odhad až po 12 dnech přenášení.. A zrovna se teda trefili skoro přesně.. Ale jak to tu čtu, tak to jsem spíš vyjímka ![]()
Me delal v 29tt. velky ultrazvuk a dela mi kazdou kontrolu utz, ted jdu pristi tyden a to bude 33 tt. tak rikal, ze to zase zkontrolujeme. u prvniho tehu mi delal jen 3, ale to jsem byla u jineho doktora-.
No když tady čtu že miminka váží třeba ve 35.tt 3kg tak mě zajímalo jak to zjistily…mám jen strach že na 31.tt jsou 2kg moc, jsem ráda ře malá roste to jo ale aby to nebylo moc
já mám 178cm a přítel 185cm takže drobečka mít nebudem…takže to spíše odhadují…
No, někomu ty odhady furt dělají, ale nutné to rozhodně není ![]()
Tak pro příklad - já ve 31.tt odhad dvě kila, kamarádka na gram to samé. Já rodila 4 dny po termínu 4 kila a kamarádka s tímtéž odhadem v tomtéž tt 3,5. Na druhou stranu 3,5 rodila i jiná kamarádka, která měla ve 31tt odhad 1,5. Vypovídá to o něčem? ![]()
Poslední mi dělal kolem 30.tt a pak mi doporučil si zaplatit utz v 34.-35. týdnu. Takže ten jsem si zaplatila ![]()
My měli odhad 1,7kg v 32tt a narodil se 3150g, kamarádka měla odhad ve 31tt 2,1kg a malá měla 2900g, takže??? ![]()