Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
marmelada78 píše:
Tak jsem z toho teď taky zmatená.. Jsem ve 30.tt. Několikrát za den cítím tvrdnutí břicha. Nenazvala bych to jako bolestivé, spíše nepříjemné. Ale vyloženě bolestivé ne. Nezávisle na tom mívám občas - cca 1× za 3 dny poměrně hodně silné bolesti - jakoby menstruační bolest ale silnější, která trvá třeba 1-1,5 hod. Někdy mě to vzbudí i v noci. To jsou poslíčci?
S MUDrou jsem to probírala, mám nadávkováno 8 tablet hořčíku denně.
Meli by to byt poslicci.
ja jsem zacala 36 tt a musim rict, ze jsem z tech poslu uz unavena
.
Hehe, taky jsem musela dva dny na zpet rozdychavat, nastesti tepla sprcha pomohla. Jeste par tydnu a budu moct dychat, behat, skakat
![]()
Weru píše:
ja jsem zacala 36 tt a musim rict, ze jsem z tech poslu uz unavena.
Hehe, taky jsem musela dva dny na zpet rozdychavat, nastesti tepla sprcha pomohla. Jeste par tydnu a budu moct dychat, behat, skakat![]()
myslím že moc skákat po porodu nebudeš
teda pokud nechceš aby ti něco vypadlo
![]()
Saroya píše:Weru píše:myslím že moc skákat po porodu nebudeš
Hehe, taky jsem musela dva dny na zpet rozdychavat, nastesti tepla sprcha pomohla. Jeste par tydnu a budu moct dychat, behat, skakat![]()
![]()
Tak holky,co to asi bylo?spiš ty posličky že?kdyby kontrakce,tak by to začalo byt pravidelne…a to o vikendu se stehujeme,tak ja max.ponesu svou kabelku a dite bude u babičky..v ut jdu do poradny,určite to doktorovi řeknu a snad čipek bude odpovidat 32.tydnu,posledne byl v pořadku…
A ješte..pomaha mi zatim magnesko,ale venku sem ho nemela…doam hned lupla jeden a za 4 hodiny dalši a klepu..dobry.....
Nadka76 píše:
A ješte..pomaha mi zatim magnesko,ale venku sem ho nemela…doam hned lupla jeden a za 4 hodiny dalši a klepu..dobry.....
super, tak držím palce, ať vydržíte pěkně do termínu a netrápí tě bolesti
Weru píše:Saroya píše:Weru píše:myslím že moc skákat po porodu nebudeš
![]()
![]()
![]()
![]()
tak aspon behat
byla bych šťastná, kdybych mohla normálně chodit a sedět
ale třeba budeš fakt běhat a bude ti prima ![]()
Saroya píše:Weru píše:byla bych šťastná, kdybych mohla normálně chodit a sedětSaroya píše:Weru píše:myslím že moc skákat po porodu nebudeš
![]()
![]()
![]()
![]()
tak aspon behat
ale třeba budeš fakt běhat a bude ti prima
Ja po cisari uz 7my den byla na prochazce 3 km. Nic me nebolelo, ale pak trochu telo stavkovalo a dostala jsem horecky, tak 3 dny, a pak jsem cvicila ![]()
Nadka76 píše:
Tak holky,co to asi bylo?spiš ty posličky že?kdyby kontrakce,tak by to začalo byt pravidelne…a to o vikendu se stehujeme,tak ja max.ponesu svou kabelku a dite bude u babičky..v ut jdu do poradny,určite to doktorovi řeknu a snad čipek bude odpovidat 32.tydnu,posledne byl v pořadku…
Urcite poslicci - falesne kontrakce.
Zkus si zapisovat, pokud nejsou ty stahy pravidelny a nezkracuje se doba mezi nemi, tak jsou to poslicci, jedna kotrakce by mela trvat 1 min, i kdyz to muze byt take individualni.
Urcite to MUDrovi popis, kdyz jsem to rikala mgyndari, tak se usmal a rika, deloha stale trenuje
. Tady se na zkracovani cipku, otevirani se a magnezko nehraje.
Weru píše:Nadka76 píše:Urcite poslicci - falesne kontrakce.
Zkus si zapisovat, pokud nejsou ty stahy pravidelny a nezkracuje se doba mezi nemi, tak jsou to poslicci, jedna kotrakce by mela trvat 1 min, i kdyz to muze byt take individualni.
Urcite to MUDrovi popis, kdyz jsem to rikala mgyndari, tak se usmal a rika, deloha stale trenuje. Tady se na zkracovani cipku, otevirani se a magnezko nehraje.
záleží asi taky v jakém týdnu, před tím 36.tt by se teda na to hrát mělo ![]()
No taky si myslím, že jsem to pochopila tak, že poslíčci a tvrdnutí břicha nevadí, pokud se u toho nezačnu otevírat..
Nebo jsem nepochopila jak to Weru myslí, že se na to nehraje..
Saroya píše:Weru píše:záleží asi taky v jakém týdnu, před tím 36.tt by se teda na to hrát měloNadka76 píše:Urcite poslicci - falesne kontrakce.
Urcite to MUDrovi popis, kdyz jsem to rikala mgyndari, tak se usmal a rika, deloha stale trenuje. Tady se na zkracovani cipku, otevirani se a magnezko nehraje.
Ono to zkracovani/nezkracovani, otvirani/neotvirani neni nikdy smerodatny. Ja ani neverim,z e se to da nejak extreme oddalit. Za prve, kdo vi jestli zena, co bere magnezko by ho nebrala, zda by taky nakonec pak neprenasela stejne jako s magnezkem. Za druhy nekdo je otevrenej na 2 cm od 24 tt az do terminu, nekdo porodi do mesice.
. Navic znam dve holcicny, kterym MUDra kontrolovanim cipku zacala tyz den odchazet voda a rodily okolo 35 36 tt. Takze tady se nevrta do genitalii. A abych rekla pravdu ani v CR mi to Mudra nedelala, jen streptokoka. A to jsem vubec necitila byla jen na kraji.
Mozna ze zvedavosti bych chtela vedet jestli uz se tam dole neco deje, ale jinak mi to moc nechybi.
marmelada78 píše:No taky si myslím, že jsem to pochopila tak, že poslíčci a tvrdnutí břicha nevadí, pokud se u toho nezačnu otevírat..
Neee, to nic. Ziju v jine zemi, tak jsem to jen dodala, ze se tady cipek nekontroluje.
Tvrdnuti a bolest v podbrisku, dale jen bolest v podbrisku - kontrakce ( moje dedukce s nastudovanych doktorskych clanku) , MOHOU, ale NEMUSI zpusobovat otvirani.
Ted je otazka. da se zastavit predcasny porod? Kdyby ano, tak nejsou zadne deti nedonosene, to je muj nazor
. ALe je to dikutabilni. Jiny kraj jiny mrav, sto lidi sto nazoru atd. ![]()
Weru píše:marmelada78 píše:Neee, to nic. Ziju v jine zemi, tak jsem to jen dodala, ze se tady cipek nekontroluje.No taky si myslím, že jsem to pochopila tak, že poslíčci a tvrdnutí břicha nevadí, pokud se u toho nezačnu otevírat..
Tvrdnuti a bolest v podbrisku, dale jen bolest v podbrisku - kontrakce ( moje dedukce s nastudovanych doktorskych clanku) , MOHOU, ale NEMUSI zpusobovat otvirani.
Ted je otazka. da se zastavit predcasny porod? Kdyby ano, tak nejsou zadne deti nedonosene, to je muj nazor. ALe je to dikutabilni. Jiny kraj jiny mrav, sto lidi sto nazoru atd.
jo, nevíme, jak by to bylo kdyby, ale tady v diskuzích nebo deníčcích jsem xkrát četla o rozběhlých předčasných porodech, které v nemocnici zastavili, na druhou stranu příliš častému vyšetřování v těhotenství spodem taky neholduju, ani můj doktor, takže asi nějaká zlatá střední cesta