Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezky den,jsem ve 32.tydnu a občas-třeba obden,nebo i za 3 dny mivam 1× max 2× takove bolesti břicha..nedokažu to popsat,jak to boli,proste břicho boli,cela se spotim,je mi blbe,trva to tak ani ne 10min.Dneska me to chytlo s malym na pisku,cela sem byla pry bila.a me važne nebylo dobře,pak to přešlo..doma sem šla na velkou a ted to břicho citim,ale neboli..
Jsou to už posličky?na posledni ko sem mela čipek dobry,ted nevim přesne kolik ale začne otvirani na dalši ko jdu 13.9..
Nadka76 píše:
Hezky den,jsem ve 32.tydnu a občas-třeba obden,nebo i za 3 dny mivam 1× max 2× takove bolesti břicha..nedokažu to popsat,jak to boli,proste břicho boli,cela se spotim,je mi blbe,trva to tak ani ne 10min.Dneska me to chytlo s malym na pisku,cela sem byla pry bila.a me važne nebylo dobře,pak to přešlo..doma sem šla na velkou a ted to břicho citim,ale neboli..
Jsou to už posličky?na posledni ko sem mela čipek dobry,ted nevim přesne kolik ale začne otvirani na dalši ko jdu 13.9..
Poslicky je mozne mit uz od 24 tt. Mne tvrdne brisko od 20 tt, ale ne kazdy den.
Ale rozhodne bych se na to zeptala sveho Gynekologa.
ale tvrdnutí je něco jiného ne? to by mělo být bezbolestné…poslíčci bolí, ale jestli to automaticky musí znamenat otvírání a příprava porodních cest…to asi ne? zajímá mě to, protože poslední týden dva mě bolí břicho, ale je to spíš při chůzi atd, takže spíš vazy
mě teda při tvrdnutí bříško bolelo a nebyly to zrovna malé bolesti
zanetka2712 píše:
mě teda při tvrdnutí bříško bolelo a nebyly to zrovna malé bolesti
můj Mudr mi říkal, že tvrdnutí je v pohodě, pokud je málo časté a nebolestivé, mě nebolí ![]()
je třeba kontrolovat jestli je v pohodě čípek, pokud jo, tak je to fuk - jak jsi to měla ty?
no tak me to tvrdne cim dal tim casteji a prijde mi ze utoho uz trochu jinak dycham ale je to spis neprijemny nez bolestivy ale rozhodne mi u toho neni spatne na to bych se teda radsi zeptala ![]()
Saroya píše:
ale tvrdnutí je něco jiného ne? to by mělo být bezbolestné…poslíčci bolí, ale jestli to automaticky musí znamenat otvírání a příprava porodních cest…to asi ne? zajímá mě to, protože poslední týden dva mě bolí břicho, ale je to spíš při chůzi atd, takže spíš vazy
Ja mam tvrdnuti i bolestive, jak kdy. Mozna jsem to napsala nesrozumitelne. Tak znovu
: Poslicci nebo li falesne kontrakce mohou byt jiz od 24 tt.
kontrakce - jsou stahy děložní svaloviny, které pomáhají otevírání děložního hrdla a umožňují vypuzování miminka a placenty z dělohy. Již před porodem se děloha na tuto práci připravuje předzvěstnými stahy, tzv. poslíčky, které však ještě nemají potřebnou intenzitu a nejsou pravidelné.
Z cehoz mi vypliva stah delohy - tvrdnuti + bolest. Deloha trenujici na porod, falesne stahy - poslicci, meli by byt nebolestive, ale mohou byt bolestive, tudiz individualni zalezitost.
Takhle to chapu ja.
Saroya píše:
Muze se ti roztahovat panev. Telo uz se pripravuje na porod + ty vazy. Taky me to boli, kdyz chodim, nebo lezim dyl na jednom boku, nekdy stoupnout je taky sem tam bolest. Mam to taky cca od 30 tt.Kontrakce boli neco jak MS. Mne se do toho nekdy i stahne brisko ( ztvrdne).
didafifa píše:
no tak me to tvrdne cim dal tim casteji a prijde mi ze utoho uz trochu jinak dycham ale je to spis neprijemny nez bolestivy ale rozhodne mi u toho neni spatne na to bych se teda radsi zeptala
Taky s eti u toho spatne dycha? Ja myslela, ze jsem prirodni ukaz
.
Weru píše:
kontrakce - jsou stahy děložní svaloviny, které pomáhají otevírání děložního hrdla a umožňují vypuzování miminka a placenty z dělohy. Již před porodem se děloha na tuto práci připravuje předzvěstnými stahy, tzv. poslíčky, které však ještě nemají potřebnou intenzitu a nejsou pravidelné.
Z cehoz mi vypliva stah delohy - tvrdnuti + bolest. Deloha trenujici na porod, falesne stahy - poslicci, meli by byt nebolestive, ale mohou byt bolestive, tudiz individualni zalezitost.
Takhle to chapu ja.
asi to tak je, protože poslíčci prostě bolestivý jsou a co je to jinýho než slabé neproduktivní kontrakce čili tvrdnutí
jen osobně bych to rozhodně hlásila na gyndě, můj gyndař výslovně upozorňoval, že když je to občas a nebolí…tak aby zkontrolovali čípek, toť vše
Souhlasim, taky bych to hlasila, kor kdyz neni zakl. zrovna nejlip.
Tak jsem z toho teď taky zmatená.. Jsem ve 30.tt. Několikrát za den cítím tvrdnutí břicha. Nenazvala bych to jako bolestivé, spíše nepříjemné. Ale vyloženě bolestivé ne. Nezávisle na tom mívám občas - cca 1× za 3 dny poměrně hodně silné bolesti - jakoby menstruační bolest ale silnější, která trvá třeba 1-1,5 hod. Někdy mě to vzbudí i v noci. To jsou poslíčci?
S MUDrou jsem to probírala, mám nadávkováno 8 tablet hořčíku denně.
tak to jsem taky prirodni ukaz
no proste uz je to takovy pomalu jako dyz se rozdychava kontrakce pri porodu ale teda neboli to jako ty kontrakce … a obcas mam takovou jako predmenstruacni bolest no musime si zvyknout uz se to bude jen stupnovat ![]()
didafifa píše:tak to jsem taky prirodni ukaz
no proste uz je to takovy pomalu jako dyz se rozdychava kontrakce pri porodu ale teda neboli to jako ty kontrakce … a obcas mam takovou jako predmenstruacni bolest no musime si zvyknout uz se to bude jen stupnovat
no to si taky říkám
, jsem 28tt