Poslíčci a těhotenství

Anonymní
16.6.10 10:35

Poslíčci a těhotenství

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat asi na hloupo věc, ale mě zajímá :-). Mám už jedno dítě, které jsem porodila ve 28 tt., takže moje první těhotenství bylo ochuzelo o poslední měsíce a takové ty přípravy na porod. Navíc jsem rodila císařem, takže tuto zkušenost neblahou už mám…Ty bolesti nepřeji nikomu. Teď jsem zase těhotná, rizikový týden mám za sebou a měla bych rodit přirozeně. Vím, že u porodu odchází z rodičky všechno možné, ale když se tlačí, uchází i plyny z rodičky? Další co nevím je, jaké jsou vlastně poslíčci? V poslední době mě bolí v podbříšku, ale je to jen taková bolest chvilková,opakuje se dost nepravidelně.. nevím, jestli mě kope mimi nebo jestli to mohou být poslíčci. A musí mít poslíčky každá žena? Děkuji moc za radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16077
16.6.10 10:49

Ahoj,když všechno probíhá jak má a dostaneš +-40tt do porodky, že jdeš rodit, udělaj ti předporodní přípravu, takže i klystýr, tím se vyprázdníš,ale i tak z tebe při porodu může vyjít stolice, i plyny, moč…cokoliv…ale neboj jsou na to zvyklí :mrgreen:

a poslíčci: je to u každé ženy různé, někdo je má i měsíc před porodem..projevuje se taky různě..píchání v podbříšku,míŕné tlaky-kontrakce, bolest v podbříšku, zádech…

nejlepší na rozeznání poslíčku od porodu je dát si teplou vanu, protože poslíčci by se po ní měli uklidnit, oproti tomu porod..ten se rozjede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
16.6.10 11:08

Já jsem měla u prvního bolesti v podbříšku…celou dobu jsem čekala jestli se to zklidní…A za 2dny se rozběhl opravdoví porod :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.10 11:14

Takže ti poslíčci můžou být tedy různé a je je možná i těžko poznat, ne? A jak dlouho může takový jeden poslíček trvat? Třeba přerušovaně několik hodin? A potom se zklidní? Na tom porodním sále to musí být hrozné, když tam maminka má stolici, moč i plyny. Ale snad to opravdu není nějaká ostuda a budou to brát jako přirozený proces. Taky bych chtěla natrefit na porodní asistentku a ne na porodního asistenta. Myslíte, že bývají spíš ženy?

• Citovat
  • Upravit
759
16.6.10 11:45

Já jsem měla porodního asistenta a byla jsem velice spokojená…(plyny,moč…atd k porodu určo patří:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.6.10 11:49

Ahojky, já patřím mezi ty, které poslíčky neměly. Pak když začal porod, tak jsem si myslela, že to jsou „zaražené větry“, ale začne u toho tuhnout bříško - mě. :lol: Klystýr jsem nestihla, ale během porodu jsem opravdu takovou „prkotinu“ neřešila. Malý se dral na svět rychle, tak jsem měla plný „klín“ jiné práce. :mrgreen: Partner ani PA absolutně neřešili. Jediné co jsem k tomu slyšelo, že mám udržovat v čistotě šití, protože nebyl klystýr a tudíž se tam něco mohlo dostat. Toť vše. Opravdu to je banalita a zbytečně se tím stresuješ. Rychlý a pohodový porod. :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
16.6.10 13:36

Plyny, moč a stolici neřeš. I na předporodním kurzu nám to říkala PA.Před porodem dostaneš klistýr a nebo si můžeš nechat od doktorky napsat pěnu (zapoměla jsem její jméno) která je jemnější, ale účinek dobrý, pokud můžu posoudit. V balení jsou 2 ks, zkus se domluvit s nějakou rodičkou z okolí, jestli taky si ji nebude kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
16.6.10 19:06

ta pěna se jmenuje YAL,ale prvorodičkám se moc nedoporučuje, lepší je klasický klystýr, víc prohřeje a lépe vyčistí..

já měla poslíčky asi 8hodin–myslela jsem si že rodím..ale pak to ustalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí