Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky, jsem ve 33.týdnu a chtěla jsem začít pít maliníkovej čaj, dala jsem si jeden a od toho dne mám každý den poslíčky, tvrdne mi bříško a občas trochu zabolí. Ne, že by to přicházelo v pravidelných intervalech nebo intenzivně,ale říkám si, jestli mi nehrozí třeba předčasný porod nebo je to normální. Nemám iluze, že to způsobil ten maliník,ale pro sychr ho už radši nepiju
![]()
Máte podobné příznaky? Ne, že bych se tím nějak stresovala,ale vypadá to, že půjdu plánovanou sekcí,tak nechci začít rodit dřív než je zdrávo ![]()
Ahoj.Taky nevím,jestly to máš z toho čaje,ale teď hodně odpočívej a skus si dát magnezium.Mě to pomohlo a pokud půjdeš na sekci,tak si myslím,že to brát můžeš.Prý to zabraňuje porodu,ale pokud máš domluveného císaře,tak by to vadit nemělo.Magnezium je volně v prodeji.
Ahoj já jsem zítra 33tt+0 a poslíčky mám hrozný a bolestivý hlavně v noci. Dneska v noci 3hodiny po 13ti minutách ![]()
Malej je koncem pánevním tak mě asi také čeká císař. Maliník nepiju, magnézium beru…Zítra jdu na kontrolu tak jsem zvědavá…
Snad vydržím alespoň do toho 38tt.
Tiff, tvrdnutí břicha mám zhruba od 29tt (nevím přesně) a teď jsem vyfásla hořčík, protože břicho tvrdne i 30× za den, což mi tolik nevadlo, jako noční křeče v nohách. A teď je to třetí den a tvrdnutí mám stejně a maliník jsem ještě pít nezačala. To tvrdnutí je normální, tělo se připravuje na porod.
nemyslim, ze by si to mela z jednoho hrnku malinikoveho caje, ale pokud jdes na cisare, tak to snad pit je i zbytecne ne
jinak zkus to magnezko, obvykle se vysazuje pred porodem, ale u tebe to nebude nutne, kdyz nebudes rodit prirozenou cestou
Ahoj TIFF
já jsem 28 tt a taky začínám poslíkovat.. sem z toho uplně mimo pac u prvního sem to nezažila vůbec..
Je to nepříjemný, ale nějak to zvládnem. ![]()
Ahoj TIFF
já jsem 28 tt a taky začínám poslíkovat.. sem z toho uplně mimo pac u prvního sem to nezažila vůbec..
Je to nepříjemný, ale nějak to zvládnem. ![]()
Janč píše:
Ahoj.Taky nevím,jestly to máš z toho čaje,ale teď hodně odpočívej a skus si dát magnezium.Mě to pomohlo a pokud půjdeš na sekci,tak si myslím,že to brát můžeš.Prý to zabraňuje porodu,ale pokud máš domluveného císaře,tak by to vadit nemělo.Magnezium je volně v prodeji.
TO magnezium které zabranuje tvrdnutí volně v prodeji není…
to je jen na recept.
Nevim teda, jake magnezko tu mate namysli, ale to co sem dostala ja v prvnim tehu tak to je volne prodejne, pak sem si ho kupovala normalne sama.
Já mám na mysly Magnesii lactici a ten mi mužskej normálně kupoval bez receptu.
Na příbalovym létáku od magnézka je,že se nemá brát v devátym měsíci.Tak si to radči přečtěte…
Ano to jsem zapoměla dodat.Psala jsem to tedy do jiného příspěvku.Prý to brání porodu.
Někde jsem četla, čaj z maliníku urychluje porod, což v tvém případě je asi brzy, ne ??
http://www.maminka.cz/vyhledej/?…
ještě doplním.. jako těhotná můžeš určitě pít čaj heřmánkový, lípový a šípkový.. a vyhýbej se mateřídoušce ![]()