Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj prosím o radu jsem ve 20 tt a mám pocit že mám poslíčky je to už vůbec možné? Pamatuji si je jaké byly u prvního těhu je to stejné ale začaly až kolem 30 tt. Tak nevím máte zkušenosti prosím o radu k dr jdu až ve čtvrtek.
@zudina tvrdnutí bříška chvilkama bolest i v zádech která se táhne dopředu a někdy také bolí celý spodek jestli víte jak to myslím je to nepříjemné ale nemá to pravidelné intervaly tak si nevím rady
také jsem dobrala antibiotika které mi předepsal gynekolog nevím jestli to může byla spojené s tím ![]()
@Kikina201015 To mam obcas taky a jsem ve 23 tydnu. Muj doktor rikal ze je to normalni jak se roztahuje deloha.Je to bolest v krizi ktera postupuje do podbrisku a obcas tlak jakoby na spodek. Beru na to magnesium
@zudina magensko moc právě nepomáhá ale zkusím ho ještě brát dál děkuju moc za radu vystrašilo mě to
Jo u druhého těhotenství mam přesně tohle od asi 16.tydne a dlabu magnesium ve velkém - magnesii lactici, připadne jeste účinnější je sumak (ale ten ja nepozru). Porad se s doktorem, na poslicky je proste brzo a mělo by se to resit.
@Kikina201015 A jaké dávky magnesia bereš? Mně kvůli stejným problémům předepsala doktorka 4× denně 2 tablety. Trochu to pomohlo. Už mě to chytne třeba jen 2× týdně.
Moje doktorka je teda hodně starostlivá, takže mi vyhrožovala, že pokud magnesium nezabere, půjdu do nemocnice na infuze.
K tomu se mi dnes přidal tak silný hlenovitý výtok ( omlouvám se za popis), že jsem se lekla, jestli mi neodchází hlenová zátka.
Ale nechci Tě děsit, hodně doktorů toto považuje za běžný projev související s roztahováním dělohy. Hlavně, aby Ti „držel“ čípek.
@ElisC beru 3× denně můj dr je právě pravý opak proto se bojím vždycky mě odbyde
byla jsem tam už v pondělí minulé skrz to tak mi dal antibiotika který mi nepomohli je mi po tom ještě hůř snad a neřeší to moc tak nevím
tak držím palce ať jste v pořádku
@Kikina201015 já se tak vystresovala, že chlap zavelel a jeli jsme do nemocnice, aby mě zkontrolovali. Naštěstí vše v pořádku.
Pokud Tě doktor tak odbývá, klidně bych jela do nemocnice, ať se na Tebe podívá někdo jiný.
@Kikina201015 tohle mám od 3 měsíce tvrdnutí břicha… mám magnezko ze začátku jsem jedla 2×1 tabletku a ted jím 6×1..jsem 22+0
A ještě mmi dr říkal že nemám ležet na zádech jen na levé straně… a klidový režim no nepřepínat se
@Kajka9 takže myslíte že bych zítra do práce chodit neměla?
to magnesko si muzu dávat víckrát za den sama nebo po domluvě s dr?
Ja bych se nestresovala.. mam tohle vse co popisujes plus taky nonstop hlenovity vytok.. podle me jsou to normalni projevy tehotenstvi.. zvys magnesium a bude to ok
@Kikina201015 no záleží co má svá práci a jak moc ti to dělá… Magnezko jim po domluvě s lékařem i mi to navyšovala… Může se max 6X denně