Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem
už dva dny mám poslíky, teda předpokládám, v prvním těhotenství jsem je neměla, tak doufám, že to jsou poslíky. Začalo to před dvěma dny po delším sezení, bolí mě spodek - je to jako tlak na předek, jako bych seděla dvě hodiny na záchodě- pro mne zcela nová bolest, předtím jsem měla jen křížový bolesti. Záda mne bolí jen malinko a jen občas. Všechno to jsou mírný bolesti, v pohodě se to dá vydržet! Při jízdě autem to bylo trochu pravidelnější, ale jinak je to fakt hodně časově různý (30-15-40-30-10-10-40-60-10-5-10
), ale docela mne to děsí.
Tolikrát denně mi tvrdne břicho tak, že mám pocit, že je tvrdý pořád. Dneska nemám ty poslíčky tak hrozný, ale břicho je tvrdý děsně, dala jsem si magnosolv, moc to nepomohlo. Malá kope normálně, když jí máčknu třeba na nožku, tak kopne zpátky, vodu jsem neviděla, ale kdyby šla po kouskách, tak bych to asi ani nepoznala ![]()
nemocnici mám 75km
a manžela 95km
a já pořád nevím jestli už by to mohlo něco znamenat a nebo jestli se to prostě připravuje? Minulý měsíc jsem měla CS2, teď už to pro jistotu nenapsal
, další KO ve čtvrtek. Neměla bych zavolat manžela aby přijel a třeba ráno mne někam dovezl na kontrolu? ![]()
Chodím pořád normálně ke gynekologovi, nejsem do porodnice předaná (právě proto, že jsem tak daleko)
jsem (teprve) 36+4
tak jsem si pofňukala
… měla jste to některá taky? Za jak dlouho jste rodily? Já chci rodit nebo něco, to tvrdý břicho mi fakt dost vadí, nemůžu se pořádně narovnat, občas mě bolí ten spodek, už dva dny chodím furt na záchod ![]()
děsně se bojím, že nepoznám porodní bolesti, tohle těhotenství jsem měla velký problémy s ledvinama (2× kolika, dilatace - skoro nefunguje, horečky, infekce moč. měchýře a cest…) a to bolí docela srovnatelně s porodem, tak si říkám, že co když to včas nepoznám, jak mám sníženej práh bolesti? Myslíte, že je to možný?
klidně si tu plevelte, potřebuju rozptýlit, nějak moc se pozoruju ![]()
Jinak co jsem to psala, tak jsem měřila a měla jsem to 2-2-4-4 (minuty)
si to ze mne dělá blázny nebo co ![]()
ale jen cítím jak mi ztvrdne břicho, zabolí spodek (celé to trvá 30s?), žádný prodýchávání se nekoná. Takový by mohly být i bolesti při porodu ![]()
Nalož se do horké vany a uvidíš. Já tak podruhé taky trpěla, ale jen 2 dny… Pak už jsem si říkala, že to není možný, že se musí něco stát a stalo, rupla mi voda a bylo vymalováno
.
Určitě aspoň tu sprchu, já jsem tenkrát voala do porodnice, co že to jako je a oni mě právě poslali do té teplé vody…Tak se hlavně neopař ![]()
No tak muze to takhle poslikovat jeste tri tydny, muze se to chystat na pozitri a muze ti za patnact minut odtect voda. ![]()
Jinak Bělí zdravi Štěpí a fakt je to pekne jmeno (kdyz nebude mit ty dva metry).
Vydrz, pionyre…
S poslíčkama neporadím, ale nebrala bych už Magnesol. Doktorka mi nakázala, že se od 36.tt nesmí užívat, jinak teď už by prý bříško tvrdnout mělo.
Mno, 75km do porodnice?
Já bych teda minimálně byla nervózní. Jestli to máš po několika minutách a jsi druhorodička.. Klidně už se to může rozbíhat. Dej si horkou sprchu a hlavně neporoď doma
![]()
Nebojte, dyžtak budu rodit ve sprchový vaně, nezaseru si to tady krví, že jo ![]()
Píšu si:
Další těhotenství
pořídit:
tak jsem po, uvidíme jaké budou následky.
@Žirafátko, já jsem teda teprv v 18tt, ale když se rochním ve vaně, uvědomuju si výhody paneláku ![]()
@Marlenka.x píše:
@Žirafátko, já jsem teda teprv v 18tt, ale když se rochním ve vaně, uvědomuju si výhody paneláku
My jsme v bytovce a ten inteligentní pán, který tu bydlel před námi z nějakýho blbýho důvodu dal vanu pryč a pořídil jen sprchu ![]()
@Marlenka.x píše:
Já myslela spíš ten bojlerNám to teče rovnou ze „zdroje“
my máme právě bojler malý, to můžu být ráda, že mám myčku a nemusím mýt nádobí v ruce, bych se připravovala o cenné litry horké vody ![]()
@Žirafátko
Ja to mam uplne stejne. Boli me spodek, bricho skoro porad tvrdne, posly nepravidelne uz 3. den a porad nic
Termin jsem mela vcera.