Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj mam takovej trapnej dotaz.Jsem 2 den po porodu a kdyz jsem na wc tak nedokazu uplne zastavit moc, trosku ji jako zpomalim ale nezastavim, tak by me zajimalo jestli je to normalni a jestli se to spravi :-dekuju ![]()
Určitě normální… musí to tam být celé pohmožděné a oteklé a povolené…
Myslím, že nejhorší to bylo tak dva týdny, do konce šestinedělí OK.
Pohledej jak cvičit svaly pánevního dna ![]()
Ahoj je fakt že já to teda rozhodně druhý den po porodu nezkoušela ale řekla bych že to normální je Přece ti včera vylezlo vagínou obrovskžý dítě tak nemůžeš chtít být druhý den zase úplně v pohodě. Hlídej to a hlavně cvič cviky co ti v porodnici doporučili a doma třeba zkoušej cvičit i s vaginálními kuličkami a určitě to bude brzy v pořádku.
![]()
Mě lékaři doporučili již od druhého dne začít cvičit cviky na pánevní dno. Tak jsem je poslechla a za pár dní bylo vše v pohodě. Na oddělení bylo, co se těchto a jiných cviků týče, spousta brožurek. Tak se po nich mrkni, nebo se zeptej sestřiček. ![]()
Je to normalni, mela jsem problemy uplne stejne, minimalne prvnich 14dni..a ted po 6tydnech je vse ok.
@Faun píše:
Mě lékaři doporučili již od druhého dne začít cvičit cviky na pánevní dno. Tak jsem je poslechla a za pár dní bylo vše v pohodě. Na oddělení bylo, co se těchto a jiných cviků týče, spousta brožurek. Tak se po nich mrkni, nebo se zeptej sestřiček.
U nás v porodnici nebylo nic, ani mi žádný cvičení nedoporučili a mě nenapadlo se zaptat
Prý hned po porodu je to cvičení nejúčinější.
To je úplně normální
Žádnou paniku. Je to způsobené povoleným svalstvem pánevního dna. Dítě svaly roztáhne a nějakou dobu trvá, než se dá všechno zase do cajku
Ani po šestinedělí to nemusí být ještě ok. Tělo se po porodu dává dokupy až rok. Cvičit pánevní dno a všechno bude v pohodě.
Dekuju uklidnili jste me
pro zacatek zkousim jakoby zadrzovat moc, tak uvidime, taky jsem naska kegelovy kliky ![]()
Je to normální, pomalu cvič i v leže v posteli. Pak můžeš cvičit tak, že zvedneš v leže na zádech pánev a budeš svaly zatínat. V porodnici jsme měli na pokoji brožuru s cviky… poptej se, ať Ti něco půjčí a nebo cviky vysvětlí.
U nas v porodnici chodila cvicit kazdy pracovni den sestricka z rehab. oddeleni cviky, ktere jsou vhodne po porodu, treba se tak v pondeli dostavi:-)
Neboj, je to normální. Já kvůli tomu taky stresovala, dokonce jsem se bála, že mě z porodnice nepustí domů. ![]()
Moč se zadržovat nemá, kvuli možné infekci
to nam radila PA… spis vtahovat jakoby konečník a podsazovat pánev
Je to zcela normalne, ja jsem dneska 4 tydny po porodu a uz je to jako driv:) ![]()