Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, prosím o radu. Poslední 4 dny mám poslíčky, silnější bolest než při MS v podbřišku, vždy celkem nepravidelně a jen tak 15 vteřin. Co mě mate, že příjdou vždycky jen večer, nikdy ne přes den. Když jdu spát, říkám si, že v noci určitě praskne voda a pojedem, ale nakonec to zaspím a ráno po bolení není ani památky. Máte některá takovou zkušenost?
Mě teda posly taky přisly vzdy vecer mela jsem je tak uz 14 dnu pred porodem…pa teda jsem mela jednou vecer posly ze jsem se neumela narovnat a o pul 3 mepraskla voda v noci…a jelo se…|:)
U me se ted taky neco deje jen v noci, ale nejsem schopna rozpoznat, jestli to jsou posli, nebo se dite tak silene mele. Boli me tak ruzne zada, bricho…vetsinou to pak zaspim ![]()
Já tedy nemám bolestivé poslíčky, ale tuhnutí břicha opravdu časté.. od včera slaboučké pobolívání a to ještě sem tam.. zítra termín porodu a jinak se nic neděje. Chtěla jsem vlastně hlavně napsat, že je mám přes den a večer se vždy vytratí… Je to divný a na palici
![]()
Děkuji za vaše zkušenosti
Já jsem měla první posly někdy ve 32.tt, ale to bylo jen na chvilku a jako při MS, nic moc. To co mívám teď večer je docela výrazná bolest. Obzvlášť, když sedím, v leže se bolest celkem vytrácí. No tak uvidíme, jestli nás malej prdelka poctí svou přítomností v dohledné době ![]()
Já to mám teď taky, myslím si, že je to spojené s únavou. Večer už přeci jen je to tělo unavené. Jakmile si lehnu do postele, tak se to uklidní a nic. mae
Já jsem tohle mívala též dokonce víc jak měsíc přes samotným porodem
vždy večer když jsem se natáhla jak se tělo uvolnilo tak jsem to cítila, kolikrát jsem plašila a počítala intervaly, kolikrát ani teplá vana nezabírala…
Kolem 39tt to přešlo asi na týden no a pak vlastně až do porodu (40+3tt) jsem to měla každý večer
bála jsem se jak nepoznám, že rodím a nakonec odtekla voda tak jsem to bezpečně poznala ![]()
No, ale pokud si nejsi jistá nebo máš obavy klidně se zastav u dr na prohlídku hlavně ať jsi v klidu a přeji hezký zbytek těhulkování ![]()