Zkušenosti s prací na poště za přepážkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
To, že vám nic nenabízely byla spíš náhoda.každá přepážková pracovnice musí nabízet produkty každému zákazníkovi. ale samozřejmě ne každá to tak dělá…pak má ale postihy, protože chodí kontroly..a napřed šlápnou na krk vedoucí a pak jí…
@Garfi
je to o tom, jakou máš povahu…pokud uneseš hodně, tak do toho jdi. pokud jsi citlivější, tak raději ne…ale běž si to vyzkoušet…a práce vedoucí není jednoduchá, protože jsi mezi dvěma klíny-na tebe šlapou ze zhora a ty musíš šlapat na ty pod tebou…pokud nebudeš přísná a rázná, tak nebudeš mít výsledky a budou ti srážet mzdu…což ty budeš muset dělat i podřízeným a to vždy když nebudou mít odpovídající výsledky, na které jsou tabulky…jsem vedoucí pošty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michahora a není tedy chyba někde v matrixu? Na poštu jdu pro určitý druh služby. Respektive, nejradši bych tam vůbec nechodila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gatubela Pochybuju, že je náhoda, že mi nikdy nic nenabízeli
to maličko odporuje pravděpodobnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michahora píše:
To máš pravdu, zas ale na druhou stranu, poštu už dávno nezivi „poštovní a peněžní služby“,ale veskery ptákoviny co nabízí.
no právě! lidé si myslí, že když jsme státní podnik, že nás dotuje stát, ale ono prdlajs…takže pošta „žije“ jen díky obchodu-mám na mysli pojistky, stavebka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lette Jo, to jsme dvě
já taky ne, ale někdy to holt jinak nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 i na poštách, kde bývají velké fronty musejí nabízet…nevím jak je to tedy na té vaší…je to zvláštní… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gatubela píše:
no právě! lidé si myslí, že když jsme státní podnik, že nás dotuje stát, ale ono prdlajs…takže pošta „žije“ jen díky obchodu-mám na mysli pojistky, stavebka..
Ale to mě jako „zákazníka“, který nemá jinou možnost ale vůbec nezajímá, já nestojím o nějaké otravování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ale to mě jako „zákazníka“, který nemá jinou možnost ale vůbec nezajímá, já nestojím o nějaké otravování.
já tě chápu, sama jsem dříve byla jen zákazník a mě na rozdíl od tebe nabízeli produkty dost často. tím spíš, když jsem šla na poštu s dítětem…ale když pošta nebude dělat ten obchod, tak nebudeš mít kam chodit…ona teda pošta uvažuje o jiném konceptu, který mě se líbí, byla by více úřední. ale nevím jestli počítají s tím, že by zrušili i obchod…jsou z toho dobré zisky a pošty z toho fakt žijou, když nějaká pošta neplní plán, tak se snižují stavy, ubírají hodiny a stíhat práci musejí i v tom kratším čase…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teda nějaký pojištění pro děti sem tam nabídnou, ale dotěrný nejsou, tak mě to neobtěžuje. určitě bych to zkusila, zase to je čistá, suchá práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona práce na poště není jen za přepážkou…je tam ještě hodně vnitřní práce, což lidé vůbec nevidí a pak nadávají, že jsou otevřené jen 2 přepážky a pod…když tam jsou jen 3lidi…a 3.dělá tu vnitřní práci. to ale nemluvím o těch velkých poštách, kde mají třeba 15 zaměstnanců, tam mají přímo na vnitřní práce člověka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 to je právě to, že každý to nabízení vnímá jinak, někdo to s díky v pohodě odmítne, někdo si to vyslechne a někdo hned nadává…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli tu práci teď hned vyloženě nutně nepotřebuješ, tak si to ještě nech projít hlavou. Připravíš se čas, který může ještě trávit se vým malým dítětem na rodičovské, a pak třeba zjistíš, že to za to vůbec nestálo. Na poště je všeobecně teď natolik nepříznivá situace pro zaměstnance (viz co psaly už holky - vnucování produktů, postihy, sankce), že tam dlouho nikdo nevydrží a s největší pravděpodobností budeš mít možnost nadstoupit tam i později.
Kamarádka taky dělala na přepážce, dlouho sháněla práci, až to vzala, vydržela rok a byla těsně před sesypáním. Aby plnila, zmermomocňovala všechny příbuzné k uzavírání pojistek a účtů, sama si kupovala losy, a stejně to bylo pořád málo.
Až budeš mít čas, přečti si tohle - zajímavá je hlavně ta diskuse pdo článkem, píšou tam hlavně zaměstnanci pošty:
http://www.parlamentnilisty.cz/…dmita-266545
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže pro zakladatelku:když to shrnu, je to hezká práce, ale fakt záleží na tom, koho budeš mít nad sebou. ať už jako přepážková pracovnice, tak jako vedoucí…jsou vedoucí, které jsou fakt až zlé a dokážou to zaměstnanci pěkně osolit…moje holky vždy když přijely z nějakého školení, tak mi děkovaly, že jsem taková jaká jsem, protože co vždy slyšely od jiných…já jsem pohodářka, když něco udělaly špatně, tak jsem za nima šla a s vtipem i když důrazně jsem jim to řekla. co se týče obchodu, tak věděly co mají dělat. občas jsem je do něčeho víc honila, ale nijak drsně…ony neměly úplně tu povahu na to někomu něco vnucovat…já jsem oproti nim výřečnější, takže jsem většinu obchodu dělala já, neříkám, také mi to není úplně po srsti, ale je to moje práce a tak jsem k tomu přistupovala…stály jsme si dobře, takže i s mojim šéfem jsem vycházela v pohodě…píšu v minulém čase, protože právě svojí poštu předávám, protože jsem na neschopence s rizik. těhotenstvím…
ale to, jak to je na té „tvé“ poště můžeš poznat až když tam nastoupíš…jak říkáme s mojema holkama:všechno je o lidech…a to všude, nejen na poště! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tvém místě bych to možná zkusila, výpověď dávat nemusíš, máš vždycky možnost ve zkušební době odejít, případně potom si vybrat, které zaměstání dále chceš dělat a v tom pak skončíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gatubela píše:
já tě chápu, sama jsem dříve byla jen zákazník a mě na rozdíl od tebe nabízeli produkty dost často. tím spíš, když jsem šla na poštu s dítětem…ale když pošta nebude dělat ten obchod, tak nebudeš mít kam chodit…ona teda pošta uvažuje o jiném konceptu, který mě se líbí, byla by více úřední. ale nevím jestli počítají s tím, že by zrušili i obchod…jsou z toho dobré zisky a pošty z toho fakt žijou, když nějaká pošta neplní plán, tak se snižují stavy, ubírají hodiny a stíhat práci musejí i v tom kratším čase…
Prosim te co je to za koninu? Kdyz posta nebude delat obchod tak ji stat jako zavre jo? To ti rekl kdo? V tom se toci takovy prachy ze trnhle monopol nezavrou ani kdyby jim nekdo drzel pistol u hlavy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit