Zkušenosti s prací na poště za přepážkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@B.O.K. Team Delas dobre, je to peklo v lednu mi konci smlouva a uz nikdy vic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rences a mám jet aspoň na to výběrko? řeknou mi o tom, že se musí nabízet? nebo mám rovnou paní napsat, že se nedostavím?… uf nevím
mám fakt strach že za 3 měsíce budu bez práce a bude po srandě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja si myslim, ze to hlavne zmini, a mozna budou zkouset prodejni dovednosti, ale ja byla naposledy na pohovoru pred sestli lety.ale zas zkusit to muzes treba te to bude bavit a budes vyborny prodejce, zalezi jestli na to mas zaludek? ja nemam a proto jsem rada ze uz koncim!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
plat na poště - vnitřní služba
Má tady někdo platovou zkušenost s prací na poště na pozici vnitřní služba? práce s balíky atd.? vzhledem k tomu, že se jedná i o noční práci ve směnném provozu, bych očekával vyšší plat, ale vychází mi to cca 12 000 čistého, včetně příplatků (bez stravenek)… u pošty se mzda zvyšuje s počtěm odpracovaných let a nebo je to pořád stejné a hýbe se jen tzv. osobní příplatek? děkuji za informaci, Skála
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Posta je strasna.. tchyne tam delala asi 15 let abyla rada, ze sla do duchodu.. penize se ji zvysovaly pouze kosmeticky… 12000 cisteho je za nocni praci ve smennem provozu a jeste stehovat tezke baliky nehoraznost… spis bych radil podivat se po nejake jine praci, nez u posty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně ne na poštu
Ráda bych teď poradila všem, kteří zvažují jít pracovat k České poště. Mám zkušenost s pozicí pracovník přepážky.
Pracovala jsem u pošty cca 3 měsíce a opravdu mi to stačilo. Větší teror a buzeraci a šikanu zaměstnanců jsem teda nezažila. Konkrétně teda na Praze 4 na Chodově, kde dělala (možná i dělá) vedoucí Marcela Hynková a Renata Adamová. Tohle jsou dvě hyeny, co každého zaměstnance postupem času úplně psychicky vycucají. Takže jestli nestojíš o stres z každého dne v práci a o buzerování, komandování, nucení a kontroly, tak tam raději nechoď.
Byla jsem přešťastná, že jsem odtamtud vypadla. Není divu, že se jim pořád točí zaměstnanci. Není to jen o tom, že budeš odbavovat lidi ohledně poštovních věcí, ale musíš jím nabízet nesmyslné produkty a UKECÁVAT JE. ![]()
Už bych tam v životě nešla.
Doufám, že toto někomu pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přepážkový pracovník na České poště
Také jsem pracovala na poště v Praze. Při pohovoru s vedoucí jsem měla předvést, jak bych prodala hrneček. Jelikož jsem již dříve na poště pracovala (jako doručovatelka), tak jsem si myslela, že si na přepážce polepším. Vedoucí mě přijala. Zaučování na přepážce probíhalo tak, že mě zaučovala kolegyně 3 hodiny a poté jsem musela jet na přepážce sama s tím, že jsem se měla ptát kolegyň, které seděly na přepážkách vedle mne. Šlo mi to zpočátku pomalu, mnoho věcí jsem neuměla a nedokázala jsem odpovídat na mnohé dotazy zákazníků. Kolegyně se mi snažily pomoci, jenže hala plná lidí a když lidé viděli, že se bavím s kolegyní na přepážce, tak nadávali, že houby děláme a jen tlacháme (přitom mi daná kolegyně radila, co mám dělat). Když jsem se naučila nejběžnější věci, tak vedoucí začala buzerovat s produkty. Podotýkám, že jsem předtím na poště pracovala, takže jsem spoustu věcí uměla. Po skončení zkušebky postupně začínal teror. Nejprve jsem si musela založit stavebko od Raifky, neměla jsem jinou možnost. Proběhlo to tak, že si mě vedoucí zavolala do kanclu poslední den zkušebky a řekla mi, že buď si založím stavebko od Raifky nebo letím. Naše pošta neplnila plán a chyběla stavebka. Podobně jako ostatní nové kolegyně jsem si produkt založila. Kolegové, kteří tak neučinili, dostali,,výpověď" poslední den zkušebky. Zkrátím to. Po půl roce jsem několikrát týdně chodila do kanclu vysvětlovat, proč nemám produkty. Nabízela jsem, ale lidé si nic narychlo na přepážce zakládat nechtěli. A to jsem patřila mezi šikovnější pracovnice, podařilo se mi založit několik osobních účtů. Jenže se mi nepodařilo založit nic od České pojišťovny a dále úvěr od Ery. Začaly probíhat monitoringy od kontrol, vedoucí seděla schovaná u přepážek a čárkovala si na papír, kolikrát jsme nabídly los, účet, úvěr, pojistku. Po 9 měsících na poště jsem se vdala. První týden po svatbě si mě pozvala do kanclu s tím, že když jsem nyní vdaná, tak mám manželovi jako OSVČ založit postkonto (podnikatelský účet), protože nám chybělo do plánu. Opět další teror a do toho mi za 3 měsíce měla skončit smlouva na dobu určitou. Ačkoli jsem měla v osobním životě šťastné období, tak 10. měsíc od nástupu na poštu jsem se začala hroutit. Poslední den, který jsem pracovala na poště, si mě vedoucí opět zavolala do kanclu a vyčetla mi, že nejsem ochotná založit manželovi postkonto a že ho do druhého dne chce mít založené. Přijela jsem domů kolem 21. hodiny, manžel na mě čekal na zastávce a já se složila. Manžel to nevydržel a dovezl mě druhý den k doktorce. Ta mi napsala neschopenku a já zůstala na zbývající 2 měsíce doma. Zavolala jsem vedoucí, že do práce už nepřijdu a prodloužit smlouvu nechci. Vedoucí mi sekla s telefonem. Nastaly mi 2 měsíce, kdy jsem nechtěla chodit mezi lidi, nesnášela jsem slovo produkt a s pomocí manžela jsme těžce rušili stavebko a osobní účet, který jsem si musela založit. Měsíc před koncem smlouvy u pošty mi vedoucí zavolala, že mám dojít vrátit věci a dala mi to pěkně sežrat. Upozorňuji, že jsem pracovala u pošty 10 měsíců a 2 poslední měsíce byla na neschopence. Když jsem z pošty odešla, byla jsem 3. nejdéle pracující zaměstnanec na přepážce. Všichni, kteří přišli přede mnou dali výpověď nebo je vedoucí propustila. Ostatní byli nováčci. Plat jsem měla 17 000 Kč čistého, když jsem splnila plán. Nejhorší praktika na poště? Říkali jsme tomu,,jít do jámy lvové". Když vedoucí poručila, tak si jeden z nás musel vzít do ruky letáčky a jít do haly mezi klienty a nabízet produkty. Pokud v hale bylo pár lidí, tak nás prostě poslali do háje. Když však byly fronty, pak to bylo utrpení. Lidé vyhrožovali tomu, kdo byl do jámy lvové poslán, že pokud si nesedne na přepážku a nezačne obsluhovat, tak mu rozbijou ciferník. Toť moje zkušenost.
Příspěvek upraven 02.10.15 v 09:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eliskatau Smutná zkušenost, ale pro tvůj klid bych určitě vymazala všechny osobní údaje, jméno, pobočku atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vvaclavv Vím, jak to je na menší poště. Paní, která přijímala balíky, rovnala je do skladu, vracela je a třídila doporučenou poštu pracovala od pondělí do pátku, pouze odpolední a měla plat necelých 12000 Kč čistého. K tomu musela řešit poničené balíky, psát záznamy o poškození a zamykala poštu. Hodně se nadřela a po pár měsících odešla na nemocenskou, kde byla téměř rok (kvůli zádům). Jak to s ní dopadlo netuším. (Píši o pražské poště).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, že přidám informaci, kterou jsem zde nenašla. Vedoucí pošty dostává plán produktů na rok a je na ní, jak se s ním vypořádá. Moje bývalá vedoucí ho rozpočítala mezi nás na měsíce. Tedy na začátku každého měsíce jsme museli podepsat náš plán produktů na daný měsíc. Bývalo na něm 8 a více produktů (pro představu: 2 osobní účty Era, 1 podnikatelský účet Era, 1 stavební spoření v minimální výši 200 000 Kč - buď od ČMSS nebo RF, 1 úspěšný tip na pojistku od České pojišťovny, 1 kontokorent, prodej losů ve výši minimálně 600 Kč a prodej ostatního zboží ve výši 800 Kč - toto jsem si nyní vymyslela, záleželo na to, co nám jako poště chybělo). Poté jsme měli měsíc na to plán splnit. Na konci měsíce vedoucí zkontrolovala, co máme a nemáme založené. Do výplaty nám poslala takovou část pohyblivé složky, která odpovídala procentu splněného plánu. Pokud jsme nesplnili plán, pak nám strhla peníze z výplaty, ale o nesplněné produkty nám navýšila plán v dalším měsíci!!!. Pokud pracovník např. v lednu nezaložil žádnou pojistku, poté v únoru dostal nový plán produktů navýšený o pojistku z ledna. Asi si každý umí představit, jaké peklo vládlo na poště poslední dva měsíce roku, tedy v listopadu a prosinci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eliskatau Svět se už totálně zbláznil, fakt. Co odbory na poště, fungujou nějak? Mně tohle připadá jako šikana ze strany zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás vedoucí zavedla pravidla, komu co nabídnout. Během monitoringu, kdy vedoucí seděla schovaná za přepážkou a naslouchala, jsme museli dodržovat následující pravidla: 1) Každý zákazník musí být osloven. 2) Každému zákazníkovi, který si během vyřizování položí na přepážku klíče od auta, musí být nabídnuto pojištění vozidla. 3) Každému zákazníkovi, který přijde na poštu s kočárkem, musí být nabídnuto dětské pojištění. 4) Každému zákazníkovi, který přijde s viditelným úrazem (např. zlomená končetina) musí být nabídnuto úrazové pojištění. 5) Každému zákazníkovi, který si přijde vyzvednout doporučený dopis z katastru, musí být nabídnuto pojištění nemovitosti. 6) Každému důchodci, který si přijde vyzvednout důchod, musí být nabídnut osobní účet pro seniory. 7) Každému mladému člověku ve věku SŠ musí být nabídnut osobní účet,
Každému zákazníkovi, který si přijde vybrat peníze z účtu, musí být nabídnut kontokorent… Nabídka probíhala podle následujícího: Přijde zákazník na přepážku a já mu nabídnu,,velký produkt na smlouvu". Pokud při odmítnutí použije sprostá slova, pak mu již nemusím nic nabízet. Pokud však zdvořile odmítne, pak musím nabídnout druhý,,velký produkt na smlouvu". Pokud podruhé zdvořile odmítne, pak mu musím nabídnout ještě třetí,,malý produkt" v podobě losu, novin, ostatního zboží. Heslem u nás bylo,,nenechat se odradit ani na druhý pokus". Samozřejmě když vedoucí nebyla přítomná, tak jsme nabízeli dle sebe, já si například vybírala zákazníky, u kterých byla menší pravděpodobnost, že dostanu vynadáno. Nepoznala jsem za 3 roky na poště nikoho, kdo by produkty nabízel rád. Nevýhodou nabízení je, že toto musíte činit při činnosti, tzn. například při výplatě hotovosti či vydávání dopisu. Pravděpodobnost omylu ze strany pracovníka se zvyšuje a jakékoli manko musí zaplatit ze svého. Bohužel se i stalo, že jedna nová kolegyně takto,,projela" 14 000 Kč a jelikož byla ve zkušebce, tak dala druhý den výpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 Nevím o tom, že by fungovaly. Přístup pošty je vidět i na tom, že stále přijímá nové lidi a pouze na dobu určitou na 1 rok. Důvod je jednoduchý. Člověk nastoupí na poštu, třeba se mu tam i začne líbit. Vedoucí udělá,,produktový nátlak" a zaměstnanec založí produkty sobě a své rodině. Vedoucí dá na chvíli pokoj. Po pár měsících udělá opět nátlak a zaměstnanec sežene produkty v širším okruhu známých. Obvykle tak po půl roce práce na poště již zaměstnanec nemá,,kam sáhnout", doma mají všichni všechno, v okolí se již ptal a nový účet v nedohlednu. Tak si založí zbytečné produkty sobě, aby měl klid. Nakonec mu vedoucí neprodlouží smlouvu, protože ví, že jeho zdroje na nové produkty jsou vyčerpány. Pošta z tohoto zaměstnance je schopná třeba i 10 produktů vymámit. Jenže co nastane dál? Zaměstnanci není prodloužena smlouva a on se naštve. Všechny produkty zruší a jeho rodina taktéž. Produkty tedy na sebe nedokáží vydělat a mnohdy jsou skutečně jen fiktivní. A pošta nemá zisky, které by jinak měla, kdyby produkty byly běžně využívány. Jak jednoduché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eliskatau To jsou hrozné věci
Snad je to chování vedení na některých pobočkách lepší. Já chodí už dva roky dvakrát týdně na jednu poštu u nás a přijde mi, že jádro tam zůstává stejné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit