Zkušenosti s prací na poště za přepážkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
2.10.15 10:04

@jenny.fields U nás si vedoucí nechávala,,jádro" taktéž, tedy 2 - 3 pracovnice na dobu neurčitou, protože někdo musel zaučovat nováčky. Zbytek byli pracovníci se smlouvami na dobu určitou na 1 rok. Také u nás na poště přibírala jen mladé lidi po skončení SŠ. Obvykle na sobě nováčci nosí civilní oblečení a na krku mají jmenovku. Slyšela jsem, že jsou i lepší pobočky, ale obvykle to jsou maličké pošty. Zároveň jsou i horší pošty, než byla ta, kde jsem byla já. K nám se totiž nechaly převelet 2 kolegyně z větších pražských pošt a říkaly, že v předchozích pobočkách jim pan vedoucí nařídil rozepnout vrchní knoflíky u košilí a aktivně nabízet pojistky chlapům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.16 20:46

Ahoj děvčata, ráda bych se zeptala… Mám možnost pracovat na malé poště na vesnici. Všude čtu jen a jen kritiku ohledně nabízení produktů… Je tu někdo, kdo dělá na nějaké malinké vesnické poště? Je to tam taky taková katastrofa jako ve městech? Předem děkuji za každou odpověď. :lol:
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 22:06

@janicka151984 @janicka151984 dělám vedoucí malé pošty…
Hrůza jak se to veme :lol:
Pracovala jsi už někdy na poště za přepážkou? Byla bys tam sama?
Zezačátku je to velice náročné… Naučit se uzávěrky, reklamace, pochopit a plnit ty „provozní věci“, předpisy… Naučit se hospodařit a v podstatě nést zodpovědnost za fungování celé pošty a nejen za to.
Pak jsou tady alianční partneři- produkty- plán… Velký nátlak od nadřízeného. Většinou je plán nesplnitelný, o to víc na malé poště, kde není taková „poptávka“ :roll: výkonová mzda se pak odvíjí od plnění, takže výplata nakonec nemusí být tak super, jak by se mohlo zdát.
Za mě je to náročná práce, kde jsem denně od rána do večera, v podstatě se celý den nezastavím, protože moje pošta, byť malá, je poměrně frekventovaná. Práce, kde mě hodnotí jako bych nic nedělala, jako bych tam ani nebyla, pokud se neplní plán.
Pošta už není taková jak dřív. Teď jde hlavně o AP a až v poslední řadě jsou poštovní služby a jejich kvalita :roll:

• Citovat
  • Upravit
157
5.3.16 09:19
@janicka151984 píše:
Ahoj děvčata, ráda bych se zeptala… Mám možnost pracovat na malé poště na vesnici. Všude čtu jen a jen kritiku ohledně nabízení produktů… Je tu někdo, kdo dělá na nějaké malinké vesnické poště? Je to tam taky taková katastrofa jako ve městech? Předem děkuji za každou odpověď. :lol:
Jana

Ahoj, byla jsem na vesnické poště a po mesici jsem skončila a jsem šťastná jak blecha, že uz tam nepůjdu. Takovou buzeraci jsem fakt nezažila. Ja bych naopak řekla, ze to je ještě horší než v městě. Musis delat vsechno co delaj ve městě a vsechno musis stihat za plneho provozu, protože jsou urcene casy, kdy jezdi kurz a ty musis mit pro nej vse hotove, protože ten zas pospicha jinam. Ze máš plnou postu lidi nikoho nezajima. Kdyz jsem koncila tak se vedouci ptala, jestli jsem si myslela, že nebudu nic dělat. To jsem si fakt nemyslela, všude se pracuje, ale tohle je masakr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
14.9.17 23:25
@Halamka píše:
Koukám na to z druhé strany /pohled zákazníka/ a musím říct, že když přijdu k nám na poštu, tak si připadám jako kdekoli jinde než na poště. všude samé blbovinky, hračky, knížky, postavičky, letáky k založení účtu, pojištění, půjčky…
Při každé návštěvě se mě starostlivá paní na přepážce ptá, jestli máme dost peněz /chcete půjčku?/, jak jsme na tom se zdravím /chcete pojistit?/ A když nepotřebujeme půjčku, tak aby bylo o naše peníze postaráno /chcete si založit účet?/ A losy? Noviny?
Je mi líto pracovnic, protože to dělat musí a na některých je vidět, jak jim to „nesedí“. Samozřejmě záleží na vedení té které pošty, na lidech. Ale politika dnešní pošty je divná. :nevim:

Zřejmě to bude tím že tu poštu ty produkty živí. Prodej obálek a známek, dopisy a zásilky moc nevynaši :think: To si laicky myslím ja :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
15.9.17 05:29

@Svetluška82 tak hlavne je to statni podnik a zivi se na ni CSOB!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
15.9.17 11:43
@Svetluška82 píše:
Zřejmě to bude tím že tu poštu ty produkty živí. Prodej obálek a známek, dopisy a zásilky moc nevynaši :think: To si laicky myslím ja :roll:

Ja ti nevim, ja vzdycky myslela, ze by postu mely zivit zasilky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
24.9.17 17:49

Ahoj všem!

Já jsem se tak těšila, že budu dělat nějakou administrativní práci, která bude mít úroven a bude fajn a ted jsem si to tu přečetla a achjo… celkem mě naštvalo, že budou ty 3 měsíce v poho a pak po zkušebce začnou tlačit atd.. no ještě že si můžem vzít ty neschopenky, když je to už neúnosné, že? A jako… zakládat nějaký účty a spoření rodině a partnerovi? To je trošku moc tohle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
24.9.17 23:36
@DakotaAdams píše:
Ahoj všem!Já jsem se tak těšila, že budu dělat nějakou administrativní práci, která bude mít úroven a bude fajn a ted jsem si to tu přečetla a achjo… celkem mě naštvalo, že budou ty 3 měsíce v poho a pak po zkušebce začnou tlačit atd.. no ještě že si můžem vzít ty neschopenky, když je to už neúnosné, že? A jako… zakládat nějaký účty a spoření rodině a partnerovi? To je trošku moc tohle..

Ano přesně to jsem si myslela i já. Ty účty a spoření na rodinu a známe fakt až neskutečně nechutné :cert: A že sedí vedoucí za rohem a čárkuje množství nabízených produktu, to je špionáž až k pláči a vzteku :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
25.9.17 09:04

@Svetluška82 tyjo… Mám z toho divný pocit. Nechci tam teď po tom co slyším. Ale práci už potřebuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
24.9.18 21:29

Ahoj holky, přemýšlím, že bych zkusila jít za přepážku. Je to pořád takové, jak jsem se tady dočetla? A jak je to se směnama? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
24.9.18 21:34

Za mě: ne. Už bych zpět nesla a všechny býv. kolegyně odcházejí nebo už jsou pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
24.9.18 21:42

Holka, je to prý horší a horší :zed:
Musíš plnit, zakládat pojistky, účty, úvěry, prodávat nesmysly jako vůně do auta, minimaxy… a když neprodáš, co ti dali za úkol buzerace, krátí peníze…
Po mateřské se vracet nebudu. Teda doufám, že najdu něco jinýho…
Pracovní doba jak kde. Já měla tři dny ze čtyř do 18.30 a čtvrtý teda do 13.30, takže i kvůli pracovní době a dětem ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
24.9.18 21:48

Já se právě vracím po rodičáku, a mám malé děti. A nabízí třeba i zkrácený uvazek? Nebo je roznášení pošty lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
24.9.18 21:53

Zkrácený úvazek mi vedoucí nedá, to jedině, že bys tam šla na brigádu. Ale zeptat se můžeš, nevím, jak tam, u nás neexistuje…
Poštu jsem nenosila, ale prodávat losy a jiný kraviny musí taky…
Pozitivně bych tam viděla, že brzy končí, ale zase u nás začínali v pět myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat