Postavit na zahradě garsonku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.4.23 19:07

Postavit na zahradě garsonku?

Zdravím, dostala jsem s nápad a přemýšlím jak moc je hloupý (ne, vážně se nejedná o nic geniálního)… Máme rodinný dům, relativně nový. Za domem máme dvůr, je to taková dlouhá nudle. Na zahradničení moc nejsem a napadlo mě na konci zahrady postavit domek pro hosty (povolení teď prosím nebudeme řešit). Jednalo by se o stavbu cca 30m2 a říkala jsem si, že by to do budoucna mohla být taková garsonka pro syna (6). Háček je, že na zahradu se nedá dostat jinak než přes náš dům (obývák a z obýváku vede ještě schodiště do patra). Jako první myšlenka mi to nepřišlo špatné, ale… Chtěl by si jednou zvát syn děvčata k rodičům na dvůr? Nebude jednou plakat, že už má 2 děti a my bydlíme v domě, zatímco on bydlí na naší zahradě? Nebude to jen drahá kůlna? Nebude mě v dospělosti štvát tak, že budu ráda, když bude bydlet mimo město? … Předem říkám, že nejsem troll ani na svém nápadu nijak zvlášť netrvám, možná se v této diskuzi i pobavíme :lol: …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24613
26.4.23 19:10

Nebyl by lepší mobilheim? Ten se dá aspoň přestěhovat. Fakt si nemyslím, že tam bude chtít trvale žít. A jeho případná milka teprv ne.

Příspěvek upraven 26.04.23 v 19:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
@Anonymní píše:
Zdravím, dostala jsem s nápad a přemýšlím jak moc je hloupý (ne, vážně se nejedná o nic geniálního)… Máme rodinný dům, relativně nový. Za domem máme dvůr, je to taková dlouhá nudle. Na zahradničení moc nejsem a napadlo mě na konci zahrady postavit domek pro hosty (povolení teď prosím nebudeme řešit). Jednalo by se o stavbu cca 30m2 a říkala jsem si, že by to do budoucna mohla být taková garsonka pro syna (6). Háček je, že na zahradu se nedá dostat jinak než přes náš dům (obývák a z obýváku vede ještě schodiště do patra). Jako první myšlenka mi to nepřišlo špatné, ale… Chtěl by si jednou zvát syn děvčata k rodičům na dvůr? Nebude jednou plakat, že už má 2 děti a my bydlíme v domě, zatímco on bydlí na naší zahradě? Nebude to jen drahá kůlna? Nebude mě v dospělosti štvát tak, že budu ráda, když bude bydlet mimo město? … Předem říkám, že nejsem troll ani na svém nápadu nijak zvlášť netrvám, možná se v této diskuzi i pobavíme :lol:

Ano, je to blbý nápad, určitě až bude dospělý, tam s vama na třiceti metrech s rodinou žít nebude. Dráha kůlna, přesně jak píšeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271

Tak syn určitě nebude chtít žít u tebe na zahradě na vždy. Se svojí budoucí rodinou by se ro 30 m2 ani nevešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 19:15
@lucad77 píše:
Nebyl by lepší mobilheim? Ten se dá aspoň přestěhovat. Navíc si nemyslím, že tam bude chtít trvale žít. A jeho případná milka teprv ne.

No, otázka je, jestli by ho jeřáb dostal přes střechu, protože jiný přístup než přes náš dům skutečně není a to si myslím, že ani náhodou. Já si taky říkám, že bych tam nechtěla žít, ale na druhou stranu, aby jednou díky cenám za tu možnost nebyl rád… Teď je v zadní části pozemku štěrk, mohl se použit do základů. Až se ho zbavíme, znovu se mi nebude chtít přemýšlet, koho sehnat, aby ho odtahal. Jo, nápad přišel při představě jak se zbavujeme toho štěrku :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
537
26.4.23 19:17

Špatné mi to přijde do budoucna pro puberťáka, tak 15-22. Až si bude vodit děvčata a kámoše, tak za mě lepší než je mít v baráku. Pak zase jako dům pro hosty, když syn přijede s rodinou na víkend, proč ne. :nevim: Ale myšlenka, že by tam žil „po osamostatnění“ ještě s nějakou družkou, to asi ne, to je fakt mimo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
26.4.23 19:23
@Anonymní píše:
No, otázka je, jestli by ho jeřáb dostal přes střechu, protože jiný přístup než přes náš dům skutečně není a to si myslím, že ani náhodou. Já si taky říkám, že bych tam nechtěla žít, ale na druhou stranu, aby jednou díky cenám za tu možnost nebyl rád… Teď je v zadní části pozemku štěrk, mohl se použit do základů. Až se ho zbavíme, znovu se mi nebude chtít přemýšlet, koho sehnat, aby ho odtahal. Jo, nápad přišel při představě jak se zbavujeme toho štěrku :lol: :lol: :lol:

a materiál na stavbu by se tam dostal jak, taky přes váš obývák?
jako dočasný azyl pro kluka, který si tam bude samostatně hospodařit, by to bylo asi prima, ale z dlouhodobého hlediska mi to přijde jako zbytečně drahá sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42230
26.4.23 19:25

To je blbost na entou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 19:27
@Anonymní píše:
Zdravím, dostala jsem s nápad a přemýšlím jak moc je hloupý (ne, vážně se nejedná o nic geniálního)… Máme rodinný dům, relativně nový. Za domem máme dvůr, je to taková dlouhá nudle. Na zahradničení moc nejsem a napadlo mě na konci zahrady postavit domek pro hosty (povolení teď prosím nebudeme řešit). Jednalo by se o stavbu cca 30m2 a říkala jsem si, že by to do budoucna mohla být taková garsonka pro syna (6). Háček je, že na zahradu se nedá dostat jinak než přes náš dům (obývák a z obýváku vede ještě schodiště do patra). Jako první myšlenka mi to nepřišlo špatné, ale… Chtěl by si jednou zvát syn děvčata k rodičům na dvůr? Nebude jednou plakat, že už má 2 děti a my bydlíme v domě, zatímco on bydlí na naší zahradě? Nebude to jen drahá kůlna? Nebude mě v dospělosti štvát tak, že budu ráda, když bude bydlet mimo město? … Předem říkám, že nejsem troll ani na svém nápadu nijak zvlášť netrvám, možná se v této diskuzi i pobavíme :lol:

Taky mi to nepřijde jako Čupr nápad. :think: pokud se místo musí nutně nějaká udělat, co takhle letní kuchyně? Gril, udírna, sauna, výřívka? Letní popiječky, bazén, klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.23 19:28
@Karamba2020 píše:
a materiál na stavbu by se tam dostal jak, taky přes váš obývák?
jako dočasný azyl pro kluka, který si tam bude samostatně hospodařit, by to bylo asi prima, ale z dlouhodobého hlediska mi to přijde jako zbytečně drahá sranda

No, přes obývák a jeřábem. Představovala jsem si dřevostavbu, nějakou stavebnici. Prostě je ta zahrada zbytečně dlouhá a fakt mě nenapadá co jiného tam postavit.

@Karahu píše: Špatné mi to přijde do budoucna pro puberťáka, tak 15-22. Až si bude vodit děvčata a kámoše, tak za mě lepší než je mít v baráku. Pak zase jako dům pro hosty, když syn přijede s rodinou na víkend, proč ne. :nevim: Ale myšlenka, že by tam žil „po osamostatnění“ ještě s nějakou družkou, to asi ne, to je fakt mimo. :lol:

Hosté k nám zrovna moc nejezdí. Bydlíme na periferii velkého města a každý to má domů “kousek”. Jako jo, pro rodinu by to moc nebylo, ale třeba bude dlouho starý mládenec nebo by časem mohl přidat patro. Máme spoustu sousedek, tak jestli bude lovit mezi nimi, alespoň to nebudou mít daleko domů :lol:

• Citovat
  • Upravit
24613
26.4.23 19:29
@Anonymní píše:
Hosté k nám zrovna moc nejezdí. Bydlíme na periferii velkého města a každý to má domů “kousek”. Jako jo, pro rodinu by to moc nebylo, ale třeba bude dlouho starý mládenec nebo by časem mohl přidat patro. Máme spoustu sousedek, tak jestli bude lovit mezi nimi, alespoň to nebudou mít daleko domů :lol:

Hele na rovinu. Já bych s tchyní na jedné zahradě žít nechtěla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 19:30
@Anonymní píše:
Taky mi to nepřijde jako Čupr nápad. :think: pokud se místo musí nutně nějaká udělat, co takhle letní kuchyně? Gril, udírna, sauna, výřívka? Letní popiječky, bazén, klid.

To už tam všechno právě máme. Letní kuchyni ani saunu teda ne, ale po těch zrovna neprahnu…. Já vážně nevím co tam postavit a brambory tam sázet vážně nebudu…

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
26.4.23 19:30

Kamarádky syn má tedy samostatně přístupnou místnost na zahradě ( včetně WC a koupelna) a jako na přespání s kamarády, později na pubertální pařby bomba :) Jsem tedy moc ráda, že to není na naší zahradě;) Ale na trvalé bydlení v dospělosti určitě nee.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.23 19:31
@lucad77 píše:
Hele na rovinu. Já bych s tchyní na jedné zahradě žít nechtěla. :mrgreen:

To já taky ne a upřímně bych teda nechtěla žít ani sama se sebou :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2583
26.4.23 19:33

Taky mi to přijde jako úplný nesmysl. Při stavbě se dost zničí ten obývák a nikdo už nikdy nebude mít soukromí - ty, manžel, syn ani jeho budoucí přítelkyně (kdyby tam byla). Pokud bych něco stavěla, samostatný vchod je absolutní základ. To prostě nechceš mít partu opilých pankáčů v kanadách procházející přes tvůj naklizený obývák. A jak synovi vysvětlíš, že tam kamarády vodit nemůže? Se ti na to akorát vykašle. To už je rozumnější postavit si tam posilovnu, kancelář nebo bazén. Nebo vejminěk pro sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí