Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj, asi potrebuji nestrany nahled, v soucasne dobe bydlime v Mladeze Boleslavi, Mam tu rodinu (prostehovali jsme se z Prahy - mame oba moznost home officu, oba pracujeme v Praze ), mezitim se nam narodilo dite. Babicka je maximalne hlidaci. Byt je velky 3+1. Jenze manzel ma vsechny zname (rodinu uz nema) v Praze a chtel by se vratit, protoze se tu neszil, nemuze chodit do prace, je vlastne nucen delat z domova, protoze na denodenni dojizdeni to neni(ma celni casove narocnou praci, dela i po nocich). Ted se objevila moznost pronajmu 2kk levne v Praze od kamaradu a manzel to chce vyuzit, ze stejne jsme jednou planovali navrat do Prahy, tak pujdeme ted, prodejme byt, pojdme so pronajmu, zjisteme v ktere casti PH by se nam mohlo libit, dosetreme cast penez a kupme si byt. Pokud to pry budeme odkladat, tak si moznist navratu jen oddalujeme…jenze me uz desi jen myslenka mrnaveho bytu (Ano docasne), hledanindalsiho bytu. Navic tady jsem si vsude v klidu dojela autem, v Praze se bojim ridit, ale chapu manzela, ze je tady nestastny a chybi mu ten ruch velkomesta, kamaradi, prace, pracovni kolegove…tak co ted s tim?
Ani náhodou bych do toho nešla. Tady máte velký byt a babičku, to je ohromná výhoda! Navíc, MB fakt není žádná „prd.el“, aby mu musel chybět ruch velkoměsta, a v Praze jsi za 20 minut, krásně po dálnici. Proč by nemohl do té práce alespoň 2× týdně jet? Znám spoustu lidí, co denně dojíždí do práce Pha-MB, fakt to není žádná dálka ![]()
@unuděná praci ma na druhe strane, takze mimo spicku hodina, ve spicce hodina a pul jedna cesta a ja to same (v teto praci muzu mit HO, ale casem chci ji zmenit, a to uz HO nemusi byt a dojizdet takto se skolkovym ditetem taky nejde) … taky se mi nechce, bojim se, ze toho budu litovat, ale treba nakonec budeme v PH vic spokojeny, vetsi moznost skol atd, vsude se da dojet mhd…si rikam bydli tak hodne lidi a jsou lidi, co reknou z Prahy nikdy …
Tezko rict, ty budes nestastna tam, on tady..ja hi chapu, v MB bych si taky nezvykla, ale u vas jde o celou rodinu..chteko by fo si rict, kdyz byste se vratili, jak by to bylo, jak by se zorganizovala starost o deti, prace a byt? 2kk pep rodinu je malo…ja bych se vratila, sle ne do 2 kk…mate moznisti poridit si vetsi byt? Jaka je to lokalita v Praze, vyhovovala by vam obema? Zas do budoucna je v Praze vic moznosti, prace, skoly…ale zalezi jak jste na tom financne taky, je tam proste drazsi zivot.
Hmm tak to bych šetřila teď a stěhovala se rovnou do svého, než vyhazovat v najmu peníze z okna, to se taky bude šetřit hůř. Když to vydržel do teď, tak to ještě rok dva zvládne. - vy neplánujete další dítě časem? Za mě je 2kk málo, pokud se člověk vyloženě z finančních důvodu nemusí uskromnit.
@Netopýr1 nejsme uz nejmladsi (38), takze pokud si chceme vzit hypo tak to nemuzeme porad oddalovat…jinak druhe uz asi neplanujeme, vek, udrzeni nejake fin. stability a proste asi lenost …ten najem by byl asi za 7 tis., okolo je skolka, skola, park, v centru, ale takova rodinna zastavba
@unuděná píše:
Ani náhodou bych do toho nešla. Tady máte velký byt a babičku, to je ohromná výhoda! Navíc, MB fakt není žádná „prd.el“, aby mu musel chybět ruch velkoměsta, a v Praze jsi za 20 minut, krásně po dálnici. Proč by nemohl do té práce alespoň 2× týdně jet? Znám spoustu lidí, co denně dojíždí do práce Pha-MB, fakt to není žádná dálka
Jenze je to rozdil, jestli je rodily prazak a bydlel na nějaké dobre adrese..tezko si zvykne..zrovna MB znam a za me je to proste osklive mesto, predstava, ze tam jdu…ale tak, on uz tam sel, tak asi s tim takovy problem nemel..ale nezvykl si, otazka jestli potrebuje vic casu nebo si nezvykne a oak tam bude nestastny..ona spousta lidi tohle ma i pri stehovani do Orahy z mensiho mesta, vadinjim ten spech, hluk, hodne lidi…
Zakladatelko, jak dloiho jste v MB, treba potrebuje jeste cas si zvyknout?
@astoret ctyri roky a obavam se ze si nezvykne, nenasel si tu jedineho kamarada, je hodne introvert…ale ma rad kolem sebe pratele, zajit si jednou za uherak na pivko, treba po praci, ale tady nema s kym…
@Anonymní píše:
@unuděná praci ma na druhe strane, takze mimo spicku hodina, ve spicce hodina a pul jedna cesta a ja to same (v teto praci muzu mit HO, ale casem chci ji zmenit, a to uz HO nemusi byt a dojizdet takto se skolkovym ditetem taky nejde) … taky se mi nechce, bojim se, ze toho budu litovat, ale treba nakonec budeme v PH vic spokojeny, vetsi moznost skol atd, vsude se da dojet mhd…si rikam bydli tak hodne lidi a jsou lidi, co reknou z Prahy nikdy …
Ano, větší možnost školek a škol, ale až zjistíš, kolik času reálně marodí dítě, kdy si musíš brát OČR (takhle bys měla babičku k ruce-to je opravdu k nezaplacení) a do toho házet peníze do nájmu malého bytu jen kvůli manželovu pocitu… mě to přijde nerozumné. Když už, tak jak tu někdo radil, vemte si rovnou hypo na byt, který vám bude velikostně vyhovovat.
A pokud manželovi chybí ruch velkoměsta, ok, když ne do práce, může si za přáteli zajet třeba každý pátek, co mu brání? ![]()
Já jsem rodilý pražák a zrovna MB si dovedu poměrně představit na bydlení, právě díky té super rychlé dojezdové vzdálenosti do Prahy.
@Anonymní píše:
@astoret ctyri roky a obavam se ze si nezvykne, nenasel si tu jedineho kamarada, je hodne introvert…ale ma rad kolem sebe pratele, zajit si jednou za uherak na pivko, treba po praci, ale tady nema s kym…
A proč proboha do té Prahy nezajede? Sedne na vlak/bus a za půl hodinky je na metru
Mám kamaráda z Brodců (kousek od MB) a ten za námi běžně jezdí na pivko vlakem.
Ani náhodou. MB se mi sice jako město nelíbí, ale to neuvádíš. Proč si manžel nepořidí auto?
MB je sice draha na bydlení, ale Praha nebude na bydlení levnější.
Až se vrátíš do práce bude se hlídací babička hodit.
@unuděná píše:
A proč proboha do té Prahy nezajede? Sedne na vlak/bus a za půl hodinky je na metru![]()
Mám kamaráda z Brodců (kousek od MB) a ten za námi běžně jezdí na pivko vlakem.
Protože občas je jednodussi skuhrat ![]()
Zakladatelko, taky bych šla rovnou do koupě. Byty v MB nejsou nejlevnější, takže by se vam mělo podařit ho pěkně prodat. Vlastně ještě jak to mas ty ty chces zpět do Prahy?
@Anonymní píše:
Máme to stejne 1,5 hodiny do práce a jezdí to 18 let ![]()
Na to aby si došel jednou za uherský s kolegou na pivo nemusím bydlet v Praze.
Ale vám asi nic jiného nezbývá. Pokud se mu v MB nelíbí, nenajde ty benefity a bude Tě stále tlačit do Prahy.
Příspěvek upraven 26.04.23 v 07:46
@Anonymní píše:
Tak však nemusí jezdit každý den, ale třeba 1× do týdne a zajít si na to pivo, ne?
@Pidulka1991 píše:
Protože občas je jednodussi skuhratZakladatelko, taky bych šla rovnou do koupě. Byty v MB nejsou nejlevnější, takže by se vam mělo podařit ho pěkně prodat. Vlastně ještě jak to mas ty ty chces zpět do Prahy?
Já to právě taky moc nechápu. Jednou se tam přestěhovali, asi jim MB jako taková nevadila. Že si tam nenašel přátele, no a? Však za nimi může zajet opravdu kdykoli, stejnou dobu jako on z MB do Prahy jedu já jen přes půl Prahy za kámoškou na kafe
Přijde mi to od něj i dost sobecké - ona tam má rodinu, kdežto jemu chybí „jen“ kamarádi.
Ahoj, asi potrebuji nestrany nahled, v soucasne dobe bydlime v Mladeze Boleslavi, Mam tu rodinu (prostehovali jsme se z Prahy - mame oba moznost home officu, oba pracujeme v Praze ), mezitim se nam narodilo dite. Babicka je maximalne hlidaci. Byt je velky 3+1. Jenze manzel ma vsechny zname (rodinu uz nema) v Praze a chtel by se vratit, protoze se tu neszil, nemuze chodit do prace, je vlastne nucen delat z domova, protoze na denodenni dojizdeni to neni(ma celni casove narocnou praci, dela i po nocich). Ted se objevila moznost pronajmu 2kk levne v Praze od kamaradu a manzel to chce vyuzit, ze stejne jsme jednou planovali navrat do Prahy, tak pujdeme ted, prodejme byt, pojdme so pronajmu, zjisteme v ktere casti PH by se nam mohlo libit, dosetreme cast penez a kupme si byt. Pokud to pry budeme odkladat, tak si moznist navratu jen oddalujeme…jenze me uz desi jen myslenka mrnaveho bytu (Ano docasne), hledanindalsiho bytu. Navic tady jsem si vsude v klidu dojela autem, v Praze se bojim ridit, ale chapu manzela, ze je tady nestastny a chybi mu ten ruch velkomesta, kamaradi, prace, pracovni kolegove…tak co ted s tim?