Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
Mám dotaz, příští rok budeme dělat dětský pokojik a pře necháme větší pro děti a nám zbyde nudle na udelaniložnicě. Výpada to ze budeme muset sehnat postel 140cm abychom mohli aspoň chodit kolem postele. Ale jde na ni spát ve dvou s manželem? Jsme oba stihli, ale přece jen. Mate to někdo taky tak? Vejdete se? Pohodlne?
Díky za odpovědi
Mame postel 140 a zjistila jsem to az celkem nedavno, nejak jsem zila v tom, ze kdysi se ta postel kupovala jako 160 a ono neee ![]()
Vyspime se v pohode, pokud jeden z nas zrovna nema noc, kdy si dela pohodlicko a rozvaluje se jak muze ![]()
Ale musim rict, ze novou 200cm cekame co nevidet a uz se nemuzu dockat, prave to rozvalovani se mi nejak chybi ![]()
My mame 140cm postel odjakziva a bohate staci. A to manzel neni zadny drobecek a kazdy jsme zvykly na svuj prostor, takze se na sebe rozhodne nelepime. ![]()
Asi záleží jak jste zvyklí se „rozvalovat“
Máme 160 a je to naprostá pohodička, u tchánovců je 140 a vyspíme se též bez problémů ![]()
Tak to jsem rada, ze se dá tak normálně fungovat a vyspat se.
No tak my jsme začínali na rozkládací 113cm a vešli jsme se, ale to jsme byli ještě hooodně zamilovaní, pak jsme si koupili postel 160 a najednou nám byla moc velká
i dneska po roce a půl mi přijde že je velká až až
Mne v obchode povedali, že to je posteľ pre študentov, kde občas môže prespať aj niekto ďalší, ale rozhodne, že 140cm nie je plnohodnotná manželská posteľ. Takže toľko názor odborníka z nábytkárskeho obchodu.
No tak v nábytkářským obchodu je každej druhej „odborník“ to jo ![]()
My máme 160 a spíme tam tři (plus nasáčkované dítě) a je to akorát… takže 140 pro dva by nám určitě stačilo ![]()
Máme postel 160, byla velká až až, do okamžiku kdy se nám narodilo mimčo, který už má 17 měsíců a spí s náma většinu noci v posteli
Takže příště si koupím postel alespoň 2 metry, protože jestli i další dítko bude spát s náma v posteli, tak už se tam fakt všichni nevejdeme. Pokud v ní budete spát vždy jen 2 tak je dostačující. Jenže tenkrát jsem si taky myslela, že mimino bude spát u sebe v postýlce. ![]()
Já mám 100cm - pro dva zamilovaný akorát
Spavali jsme na ní.. Teď tam spím s malou a sice nemá ani metr (malá), ale místa mám méně než když tam spal přítel
![]()
Měli jsem rozkládací z Ikea 140 cm širokou pohovku a kromě nás dvou tam spalo ještě naše miminko.
My teda máme postel asi 180cm a plně nám to vyhovuje, oba spíme rádi na břiše, na malé bychom se kopali. Občas s námi spí syn (sice má postýlku vedle mojí postele, ale někdy je prostě přes příčky asi moc daleko, takže si ho dám vedle sebe a je spokojený
). Navíc muž zásadně spí min. 30 cm od svého kraje, takže to bychom se asi nevešli ![]()
Máme a nejsem žádná vyžle
Vejdeme se v pohodě, já mám prej moooře místa, na manžela údajně zbývá nudle, chodí spát dýl jak já, ale kecá, když se vzbudím, má místa hodně
![]()