Spí čím dál míň

340
21.11.12 09:56

Spí čím dál míň

Dobrý den, máme 8-měsíční holčičku a máme čím dál větší problémy se spánkem. Jako miminko spinkala od narození celou noc s jedním max. dvěma probuzeními na kojení. Přes den spala dost a celkem tvrdě, klidně i v místonosti, kde někdo byl. Kolem půl roku bylo období, kdy v 8 večer usnula, v 5 se probudila na mlíko a pak spala tak do 8. S usínáním nebyl nikdy problém, prostě jsme ji uložili do postýlky, párkrát vrátili dudlík a malá usnula.
Poslední dva měsíce ale spí malá čím dál míň a čím dál hůř usíná. Spí teď dvakrát denně, ale problém je v tom, že spí hrozně mělce. Stačí projít pokojem a to zcela potichu, nebo jen potichu nakouknout do pokoje a je vzhůru. Nebo třeba když usne v autě - stačí vypnout motor a je vzhůru. Když spí, tak doma nic naudělám, máme malý byt a stačí v kuchyňském koutu cinknout nádobím a je vymalováno. Nejhorší je, že stačí, když usne třeba na pět minut. Jak se probudí, tak už má prostě dospáno. Samozřejmě je pak unavená a protivná. Zrovna včera to byl to úplný extrém - malá dopoledne odmítla úplně spát, prostě byla hodinu v postýlce a pak jsem ji vyndala. A odpoledne spala asi 15 minut.
Teď se nám začala budit tak 6 ráno, přičemž chodí spát mezi 7 a 8 večer. Do 7 ji teda z postýlky prostě nevyndáme, ale už se stejně nevyspíme.
Takže suma sumárum včera naspala asi 10 hodin.
Navíc od té doby, co si umí stoupnout i strašně špatně usíná. Pořád vstává a brečí. Nechci ji začít zvykat na nějaké udrndávání a hodinové chování před spaním, když dřív usínala v pohodě. Navíc by to nemělo efekt. Jak usne a pohne se s ní, hned se budí. Snažím se před uložením do postýlky dodržovat pořád stejný rituál, ale nemá to efekt. Pak se k ní po pěti minutách vracím, pohladím, dám dudlík, ale je to prostě čím dál horší.
Od zoubků to není. To by jí musely růst už dva měsíce v kuse, což nerostou.
Máme staršího syna a ten je pravý opak. Spával krásně tvrdě 2× denně po 1,5 hodině a později spal jednou denně 3 hodiny v kuse. Usínal zcela bez problémů. Přestal přes den spávat až ve 2,5 letech. Nemyslím si tedy, že jsme u malé udělali nějakou zásadní chybu, když syn žádné problémy se spaním neměl.
Začínáme z toho být s manželem hodně utahaní a nevyspalí.
Poradí nám někdo? Nebo je naděje, že se to ještě zlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
340
21.11.12 10:06

@helenkka
A zkoušela jsi to nějak řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teta 278
21.11.12 10:31

Anonymousss: Ahoj, nepíšeš v kolik h. ji dáváš spát přes den?

• Citovat
  • Upravit
340
21.11.12 10:42

Dopo mezi 9 a 10. Podle toho, v kolik se ráno probudí a kdy začne vypadat unaveně. Odpo to je fakt ve hvězdách. Někdy odpadne už v 1 a někdy jede nonstop klidně do 4. Snažím se vysledovat, kdy bude nejlepší ji uložit, aby nebyla ještě moc odpočatá, ale taky aby nebyla přetažená. Zatím jsem ale nějakou zákonitost nevysledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
21.11.12 11:04

Když si dcerka začala stoupat, bylo usínání taky pěkně krušné, měli jsme dokonce cca měsíc období, kdy jsem na ní musela mít položenou ruku a držet ji, aby se nezvedla.. Nicméně to časem přešlo a teď kolem roda už usíná krásně sama.. V postýlce se sice stále staví, ale už pochopila, že je jí to k ničemu, tak si za chvíli sedne, hraje si a pak nakonec z toho sedu plynule přejde do lehu a usne :srdce:

Přes den spí už jen jednou cca od 10 do 12:30, ráno vstává v 6 a chodí spát mezi 19 a 20. Na jeden denní spánek jsme přešli mezi 9tým a 10tým měsícem, právě když nemohla usnout, za chvíli se vzbudila… Tak mě napadlo, jestli bys nechtěla zkusit první spánek oddalovat a postupně přejít jen na jeden :nevim:

A jak píšeš, že to být zoubky nemůžou :nevim: Synovi začaly v 8. měsíci růst stoličky, rostly mu až do roka, každý měsíc jedna :zed: Než mi to došlo, první měsíc jsme se nevyspali vůbec, já už zoufalá, co s ním, po měsíci jsem našla stoličku a na druhé straně ooooobrbouli… Kamarádka poradila homeopatika a další růst zoubků pak už probíhal v poklidu a to ty stoličky asi nebylo nic příjemnýho, kolikrát mu kolem visel krvavý kus dásně :roll:

Zkus ty homeo, třeba to pomůže.. Já dávala 3 kuličky ráno a 3 kuličky večer rozpuštěné v trošce vody.. Chamomilla vulgaris 9ch

Dcerka se posledný týden začala pravidelně budit kolem 4 ráno a přesvědčovala mě, že se spát nebude… Po týdnu jsem našla též kus stoličky, večer jsem jí dala homeo a dnes jsme spaly aaaaaaaž do šesti.. (Ne v kuse, vysíral zas ten starší :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
21.11.12 11:27
@helenkka píše:
Já když ji držím, tak se ještě víc nas.re :lol:
…osobnost už od malička :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
21.11.12 11:28

A co takhle přes den aby spala venku v kočárku na balkoně? těžko radit, moje první mi spala krásně v noci 3 měsíce a pak asi co 2h jsme byli vzhůru a u prsa… přes den jak kdy, když už to bylo kolem těch 10m tak mi spala půl hodiny venku… než jsem došla domů, uvařila si kafe, koukla na ní a už zase byla vzhůru… děs… a od roku a čtvrt nespala ani po obědě… a v postýlce přes den nespala vůbec… syn je větší spáč, teď je mu 20m a do listopadu spal ještě hoďku dopol. i odpol… budete to muset asi zkousnout a vydržet, bude líp… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.11.12 11:39

@gaborka18
Na balkón to nepůjde. Vzhledem k tomu, že si začala stoupat když jí ještě nebylo půl roku, tak teď už skoro chodí. V kočáře by vydržela asi 5 vteřin. Ale na spaní jí vždy otvíráme okno. To pomáhá, ale ne moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teta 278
21.11.12 11:59

Anonymousss: Od posledního spaní, maj být vzhůru min. 4h, což asi tak je. Je možné, že jí stačí spát míň, ale na jeden spánek mi to přijde brzy, i když jsou i takové děti. U nás jsme přešli na jedno spaní až v 17m. Zkusit to spaní dopol. posunou, pokud by jí to stačilo. Zuby to být klidně mohou, i takovou dobu, nám u jednoho lezly od 6m do roka. Hlavně nesrovnávej se starším, aspoň vidíš, že každé dítě je jiné. No a v noci tedy spí dobře?

• Citovat
  • Upravit
872
21.11.12 12:07

Jen malá poznámka k zubům - mladýmu lezou 3 zuby již 2,5 měsíce - spaní také žádný odvaz (jen ve dnech, kdy to poleví, spí v pohodě)…a že mi to trvalo, než mi to došlo. on do pusy nikdy nic necpe - ale ani nedovolí, abychom se tam podívali; tož jsem se nasr… a vyrazila s banalitou k dr., ona za asistence mé a sestřičky přes šílený odpor Jožina otevřela pusu, koukla a říká - no jo, to je holt jeden z těch nešťastníků, co jim lezou dva zuby půl roku v kuse stylem 3 dny jo, 2 dny přestávka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
21.11.12 12:55

@Anonymousss Jako kdyby to bylo o mém devítiměsíčním synovi! Do puntíku, i ty časy spaní jsou stejné ;) taky nevím co s tím, prostě se smiřuju, že už bude spát jednou denně a za chvíli ani to ne…přitom přes den tak lumpačí, že já jsem unavená jen z toho koukání na něj a on je v pohodě! :zed: A jak spí v kočáru? V tomhle počasí, když je zachumlanej, tak vydrží spát odpo i 45 minut…ale to si zas neodpočinete, když musíte vozit. Je to těžký, vím…ale je dost možný, že je to jen období a že bude zase dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí