Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, mám 6ti měsíční holčičku, která už leze dopředu a od té doby nespí v klidu. Po uložení do postýlky se přetočí na břicho a cestuje po postýlce. Toto dělá i ze spánku a samozřejmě to potom doprovází pořádný jekot. Ani ona sama se nevyspí. Máte nějaký tip?
Ahoj…mám téměř půl ročního. Sic nelezem, ale cestujem taky. Já ho teda nechávám jen dokud nezačne. pak ho obracím a tak pořád dokola. Myslím že nic nepomůže. Nám ani spací pytel nepomohl. prostě cestuje i s ním.. ![]()
@balestra píše:
Dobrý den, mám 6ti měsíční holčičku, která už leze dopředu a od té doby nespí v klidu. Po uložení do postýlky se přetočí na břicho a cestuje po postýlce. Toto dělá i ze spánku a samozřejmě to potom doprovází pořádný jekot. Ani ona sama se nevyspí. Máte nějaký tip?
Ahoj, malý to dělá taky, uložím ho usne, sotva se vzdálím, slyším šramot a je na břiše…v noci tam s sebou pořád hází, otočený o 180°, pak zjistí že se mu blbě leží a začne řvát a pořád dokola…asi to přejde časem ale dřív budu z toho nevyspání volat Chocholouška, nevyspí se ani on ani já s přítelem a pak jsme na nervy všeci…
Jo, tohle obdobi si pamatuju, to bylo sileny. ![]()
Ale casem to preslo, syn se naucil otocit na obe strany, jak potrebuje a byl klid. Teda na chvili, nez zacaly jine nocni problemy.
![]()
Pamatuju si to presne, dcera se naucila ze spani pretacet na bricho, ale zpatky ji to neslo, probudila se a jecela, takze x krat za noc jsem musela vstavat a pretacet zpatky.
Nastesti to po par tydnech preslo, takze vydrz, prejde to ![]()
@helenkka mě visí na špršlých taky, ale zatím v kleku, na nohy to ještě nejde. Tak snad to přejde brzy!
Nase Kristynka to dela tez.uz asi od 4.mesice. ulozim ji a behem pul hodky je o 180stupnu! a v noci me vzbudi jekot a je narvana na sprinclich, nohy v nich ma zamotany, hlavu zkroucenoza tri tydny nam bude rok, tak nevim nevim.ale uz tak pul roku spatne spi. porad ma nocni mury a place ze spani. nevim, cim to je.
U nás to tkhle trvalo jenom pár nocí, pak se to uklidnilo, nic bych nedělala…ani teda nevím co bych měla dělat
!!!
Taky nevím co by se s tím dalo dělat…u nás pomohlo počkat, to nejhorší přešlo po pár týdnech, kdy sem otáčela i co půlhodinu. teď se už srovnal a už jen cca dvakrát za noc pokládám ze stoje ![]()