Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, syn má 2m, od začátku jsem měla málo MM, přikrmovala jsem a stále přikrmuju. Nicméně asi před 3 týdny jsem začala v noci při kojení usínat a malý mě rozkojil. Spal se mnou a několikrát za noc jsem mu dala do pusinky prso (pokaždé jak jsme se probrali a on hledal). Výsledek je, že sice mám více mléka, ale jsem jak chodící dudlík, v noci se teď budí, hlad nemá (je třeba 2hodiny po krmení), jen se chce přimazlit a přidudlat. Tahá pár minut a je tuhý. To samé mi začal dělat i ve dne, spinká, najednou řev a řve tak dlouho dokud nedostane prso a pak usne. Problém je ten, že dudlík moc nechce, musí mít na něj náladu. Jak ho to odnaučit? Už jsem jak mátoha, přitom předtím krásně spinkal, v noci jen jedno krmení a pak až brzo ráno, teď to je několikrát mezi půnocí a 6hod. Dneska odpoledne se mi ho povedlo oblbnout, dala jsem si ho blízko sebe a narvala do pusinky dudlík, podruhé to prokouknul. Budu ráda za všechny rady.
Já malou přechcala až v 6m. do tý doby jsem byla dudlík, nic než prso nezabíralo.
Myslím že v tomhle věku není nic nenormálního, že se chce kojit každé dvě hodiny.. A moc tě nepotěším, ale moje malá se mnou takhle spí a dudá už přes rok
Ale já na ty vyřvávací metody nejsem.. Až teď jí omezuju noční kojení, protože začala konečně jíst normálně přes den.. Takže to je na každém, já vstávala a kojila jak chtěla ona a tak nějak čekám až ke spaní celou noc dospěje sama - no teď jí tam teda trochu směřuju
A pak jsou tací co nechávají vyřvat - ale to u takhle malého miminka opravdu ne! Nevím co chceš slyšet, to co popisuješ k miminku tak nějak patří, chce cítit maminku ![]()
Taky si myslím, že kojení po dvou hodinách není u 2m dítěte nic výjimečného… Já jsem kojila po 1.5h ve dne a v noci po 3h až do půl roku… To UM dítě víc zasytí, takže pak déle spí, u kojení se krmí častěji. Dej si ho do postele a koj ve spánku, budete aspoň víc vyspaní ![]()
Taky jsme to tak měli hlavně v noci, malá taky spinkala se mnou, a když plakala dostala prso a byl klid, já si zvykla a pak to nějak odeznělo samo ![]()
Pokud ti v noci na prsu nevisí nonstop, tak mi to nepřijde nic nenormálního. Malej má zas libůstku, že si cucne, pustí prso, opře se tvářičkou o prso a spí. Běda jak ho dám od prsa pryč ![]()
V noci spí se mnou, bude spát tak cca do 6m, stejně tak kojený na požádání tak bude, pak budu třeba malinko usměrňovat, pomalu stěhovat do postýlky…
Ahojky, synovi je něco přes půl roku a máme to přesně takhle.. prostě vydrž a snaž si to kojení užít. Dceru jsem takhle měla cca do roku a čtvrt. ![]()
No příklad- včera dostal z obou prs, pak na dorvání UM, myslela jsem, že mi dá aspoň 3hodinky (měla jsem horečku)- chacháá, za dvě a půl byl vzhůru-křik (já ho nechci nechat řvát- je maličký, je noc a mi to rve srdce), dostal prso, cucal asi 3-4min a usnul. Takže hlad to nebyl, on totiž ani nesaje, jen dudá. SPíš ho chci obelstít, aby prso nemusel, momentálně mám zase popraskané bradavky, tak se u toho ani moc dobře spát nedá. A jak psala @Gladys tak pustí prso, opře se o něj, nejlépe chytne ručičkou a spíme. No, asi se budu muset smířit s tím, že mám mamánka.
@micelinka a jak jsi ji dostala?
@cheekymonkey mám v paměti některé noci s kojencem, kdy večer prakticky nepil a spal dýl jak napitej. Já myslím, že v tomhle věku se nebuděj hlady, spíš žízní a proto, že jsou malinký.
@cheekymonkey od 5.m. jsem jí pořád „nutila“ dudlík a vzala ho na milost o měsíc později.
@cheekymonkey úplně stejně jako ty při jednom
Tomík chrní, kluci jezděj po obýváku na odrážedlech. Teda uznávám, že jsem ve skluzu s prádlem, plínama, výrobou slizu na praní, ale mě se tááák nic nechce, tak si říkám, že v šestinedělí mám snad ještě nárok se flákošit. ![]()
@Gladys tak krom těch kluků na odrážedlech to vypadá u nás podobně. Malý je dneska v jednorázovkách, plíny pořád visí na sušáku, ale taky mám nárok
I když šestinedělí je těsně za mnou.