Postel do obýváku

1031
9.4.12 11:23

Postel do obýváku

Ahoj,potřebuju poradit a znát zkušenosti s posteli do obýváku.
Byli jsme rozhodnuti pro postel na patro,jenže teď nevím…máme strop 2,70m ,takže by byla ve výšce tak 1,5-1,6m+matrace,no a právě si říkám,jestli to nebude blbé,výška tak akorát,aby si někdo nabil hlavu :|
Další možnost by byla sklápěcí postel,jenže zase,když by si člověk potřeboval zalézt do pelíšku během dne,tak na patře bude aspoň nějaké soukromí a klid,kdežto na sklápěcí by tak akorát skákaly i děti.
Kdo máte zkušenost,prosím poraďte.hlavně ta výška patrové postele,myslíte,že by to šlo?pod to bychom hodili nejspíš skříň.
DÍKY :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
9.4.12 11:40

Nad tou variantou jsem taky u nás přemýšlela…jenže pak jsem si spočítala, kolik mě a mýmu muži bude za 20 let(minimální doba po kterou děti budou doma) a vyšlo mi že manžel by se v 60 letech šplhal někam ke stropu do postele…my se nakonec rozhodli pro prodej stávajícího bytu a jdeme do většího…Známý ale mají rozkládací pohovku…taky řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
9.4.12 11:46

no,větší bydlení bohužel nevyšlo :? Sedačka taky byla v představě,jenže si myslím,že se to stejně časem prosedí,kór s děckama…no,taky si moc nedovedu představit,jak v 50 a více lezeme na postel :lol: ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
9.4.12 11:55

Nevím jaké mále dispozice bytu, ale taky jsem viděla „ložnici“, jestli se tomu tak dá říkat :lol: :lol: v jakoby takové malé místnůstce, jakoby šatničce, byla tam jen postel a bylo to děsně fajn, spala jsem tam jednou a bylo to super, byla tam tma…
My to taky měli těžké s bydlením, tento byt jsme prodávala skoro 1,5 :cert: :cert: nakonec se podařilo a jdeme z cihláku do paneláku :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
9.4.12 12:28

,manžel tomu říká trucovna :lol: ,to zase já nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
9.4.12 12:33

Ahoj, tohle kdysi řešili naši, stropy taky nic moc výška, tak nakonec si pořídili sklápěcí a spokojenost :palec: spali na ní strašně dlouho, vlastně dokud se neodstěhovali a teď jsme si ji dali my do ložnice :lol: Když má přijít návštěva, tak zaklapneš a máš uklizeno :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.4.12 12:46

my kupovali v Ikea „gauc“ do obyvaku, chteli jsme, aby byl i na prespani pro navstevy. jsou to v podstate dva rosty, s kvalitni matraci. zkusim pohledat

Příspěvek upraven 09.04.12 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.4.12 12:49

je to tahle http://www.ikea.com/…s/S09879392/ ma ulozny prostor. cena je pohybliva, podle kvality matrace a druhu potahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.4.12 13:02

My bydleli v garsonce a měli rozkládací postel. Hrůza, nikdy víc :pocitac: , staršnýho sraní s tím. Ale koupili jsme vyloženě gauč určený na denní spaní, takže se neproseděl, skvěle se na něm spalo, to bylo v pohodě, ale neměl zas úložný prostor na deky :pocitac:
Nejvíc se mi u známých líbila trucovna, manželská postel v rohu oddělená skříní a poličkama, prostě taková malá ložnička v obýváku. Tý patrový bych se taky bála -nejdřív slézat k miminku a ve stáří pak nemoci vylézat nahoru :roll: :mrgreen: Tak možná bych šla do té zaklapovací. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.4.12 13:35

My resime neco podobneho. Jeste dva roky budeme v tohle byte a chci aby spunti byli zvlast. Patro jsem zavrhla, uz jsme na nem spali a nic moc teda, jako spi se na nem dobre, ale me otravovalo to slejzani a to si k diteti neumim pradstavit, navic, dcera chodi rano k nam se pomuchlat a urcite by na to patro lezla…

leda jako dlouhodobe reseni si nechat udelat patro na miru a treba schody jako knihovna.

my to budeme resit gaucem a chci tento: http://www.ikea.com/…ts/20198972/ na celozivotni spani to neni, ale ty dva roky, to snad vydrzime. A ma prostor pro luzkoviny. Segra ji ma a spime na ni, na te casti u polstaru se mi spi moc dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.4.12 13:40

Jinak my meli patro z Ikei, takove to kovove, podtim byl prostor trochu vic jak 150 cm - ja se tam pohodlne vesla a meli jsme tam pracovni stul, coz bylo taky pitome, pac manzel pracoval do noci a me tam zespodu proudilo svetlo, ale jinak to resit v garsonce neslo.

@lucie.t píše:
je to tahle http://www.ikea.com/…s/S09879392/ ma ulozny prostor. cena je pohybliva, podle kvality matrace a druhu potahu.

jak se s tim manipuluje? My budeme mit gauc nalepeny ke stene a kdyz to chci rozlozit, tak to musim posunout, ne? Jde to snadno? I kdyz tam je tlusty koberec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
9.4.12 13:45

http://www.ikea.com/…s/S09874479/ My máme pro návštěvy tohle :-) jde to skvěle a rychle složit a rozložit. Peřiny jdou dát do šuplíku co se dá pod to koupit ( my ho nemáme, ale stojí myslím 500,–) a myslím, že tam je celkem kvalitní madrace :-)

• Citovat
  • Upravit
27305
9.4.12 14:06

Tak my tedy patro na spaní máme, je uplne suprovní :palec:, ale fakt je, že strop je 3 m. Nevim, nijak zvlast jsem neresila, ze tam treba v 60 polezu, koneckoncu za 20 let dite vypadne a my si udelame loznici z decáku :D
Ale umim si predstavit, pokud nebudu mit problemy s klouby, ze tam klidne polezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.4.12 14:11

@suik
jj trosku to posunout chce, ale zadny problem, je to hned rozlozeny/slozeny. jen se ta dolni cast zvedne, cele se to preklopi, „precvakne“ a polozi. me se hlavne libi, ze jsou to 2 klasicke matrace v celku, a ze potah mohu sundat a vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.4.12 14:19

Pred mesicem jsme zrovna predelavali byt, dceri jsme delali pokojicek z loznice a do obyvaku dali postel. Nechteli jsme ani patro ani sklapeci postel ani gauc a nakonec jsme to vyresili tak, ze postel je oddelena od obyvaci casti knihovnou Expedit z IKEA. Postel se za ni cela schova a vypada to super. Je to tato: http://www.ikea.com/…ts/80208652/#…
Mame v ni knihy a proutene kose. Ze strany od postele ji pouzivam i jako nocni stolek - lampicka, v jednom kosi u ruky mam potrebne propriety na vecer - cocky, roztok, kremy apod…Davam si na jednu polici i notebook, je to moc pohodlne.
Jelikoz mame klasicky panelakovy obyvak - obdelnikovy, tak se timto rozdelenim stal z obyvakove casti ctverec a vypada to paradne. Tam mame rohovou kozenou pohovku, stolek a naproti pohovce Besta zase z IKEA. Jsme moc spokojeni a jsme radi, ze se to vyresilo takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný