Podlaha z OSB desek

401
6.4.12 10:03

Podlaha z OSB desek

Ahoj, nemáte někdo doma podlahu s osb desek? Uvažujeme o ní, ale nevím jestli se před nalakováním dá ještě trochu přibarvit. Popřípadě jaké máte zkušenosti z opotřebením. Zatím jsem na ni nečetla nic negativního tak si myslím, že bude asi ideálním řešení do celého bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2746
6.4.12 10:08

Moje kamarádka ji má a bohužel musím konstatovat, že to vůbec nevypadá dobře. Samo, že si ji můžete nalakovat do různých odstínů, ale ty vlákna v OSB půjdou vidět vždycky. Pokud nalakujete kvalitním lakem, tak vydrží a nebude poškrábaná.
Já bych si radši koupila tu nejlevnější plovoučku (dneska už to stojí pár korun) a dala radši tu. Ale spíš než do plovoučky, OSB desek bych položila lino. Je teplé, dělá se x desítek dezénů, je levné, dětem neklouže a hlavně vypadá perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
6.4.12 10:15

Chybu s nejlevnejsi plovouckou uz jsme udelali a za pul roku jsme ji vyhazeli. Nic to nevydrzi. Co se tyce dekoru tak nas celkem zaujal. Jsem rada za informaci o kvalite. Moc dekuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
6.4.12 10:18

Kamarádka jí také má, nemají nijak nabarvenou, pouze lakovanou. Mají pouze v ložnici a v dětských pokojích. Mě se to docela líbí, ale mého přítele oblejvá studenej pot, když to vidí. :roll: Ale ať si to každý doma udělá, tak jak se mu to líbí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
6.4.12 10:22

my máme ty osb desky dole pod plovoučkama. nenapadlo by mě je použít jako hotovou podlůahu a nic na to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
6.4.12 10:27

já sen chtěla učetřit, že si dám jen OSB desky, nepřipadá mi to ošklivé :nevim: , ale nakonec jsme si pořidily podlahu z prken a sem naprosto spokojená a vyšlo to levněji než OSB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
6.4.12 10:42

My jsme také chtěli kdysi ušetřit, mysleli jsme, že podlaha z lakovaných OSB desk vyjde nejlaciněji. Nakonec to vyšlo skoro nastejno jako smrková prkna. Moje zkušenosti jsou - máme jí v dětských pokojích - je rozhodně teplejší než hnusná laciná plastová plovoučka, není na ní vidět žádná špína a ani žádné poničení. Jediné mínus je trochu divočejší dekor, ale to se dá vhodně doladit ostatním umírněnějším nábytkem a udělat z toho plus. Nalakovat by určitě nějakou barvou šla, ale nejsem si jistá, zda to nebude spíš horší. Chtělo by to asi vyzkoušet. JInak do obýváku jsem si nakonec dala lakovaná smrková prkna a do ložnic prkna voskovaná bílým transparentním voskem. Cena byla +- stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
6.4.12 10:54
@nestela píše:
Kamarádka jí také má, nemají nijak nabarvenou, pouze lakovanou. Mají pouze v ložnici a v dětských pokojích. Mě se to docela líbí, ale mého přítele oblejvá studenej pot, když to vidí. :roll: Ale ať si to každý doma udělá, tak jak se mu to líbí. :palec:

Jj, můj se tím živí a taky když vidí, že někdo dává OSB desky jako „hotovou“ podlahu, jde do kolen.
Ale proti gustu,…

Levnou plovoučku bych si taky nedala, vím co je to za „lagric“. Fakt bych šla do toho lina, příp. desek, jak píší holky. Ty vypadají fakt moc hezky a když je chlap šikovný, udělá si to doma sám a nemusí dávat peníze za pokládku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
6.4.12 10:57

Ahoj, máme OSB desky v ložnici. Chtěli jsme něco jinýho, ne tuctovou plovoučku za pár šupů-kterou máme v jedný místnosti a už se rozjíždí.
OSB jsme vybrousili a nalakovali speciálním lakem aby to voda nezničila. Vypadá to podle mě moc hezky, bordel na tom vidět není. Jen z počátku byla na omak hrubší-ikdyž ji manžel poctivě vybrušoval a asi 3krát přelakovával, ale po cca 3 měsících je to hlaďounký. Jestli chceš, vyfotím ti to. Já jsem s ní spokojenější než s plovoučkou. Jo a vyšla nás na pát korun. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
6.4.12 11:21

Taky máme podlahu z OSB desek, máme ji rok a spokojenost veliká,jen jsme vybrousili a nalakovali, žádné opotřebení vidět není a špína taky ne. Přidávám foto,lepší jsem nenašla, omluvte prosím ten binec,ale měli jsme návštěvu, 4děti a mimino :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
6.4.12 11:34

tak ja mam osb desky na pude, kde je to jedno, do bytu bych je nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
6.4.12 11:49

@katy211 no takhle jak to vidím tak to působí trochu nedodělaně
prosím neber to zle, jak bylo psáno podle gusta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
6.4.12 12:11
@GAZOLDA píše:
já sen chtěla učetřit, že si dám jen OSB desky, nepřipadá mi to ošklivé :nevim: , ale nakonec jsme si pořidily podlahu z prken a sem naprosto spokojená a vyšlo to levněji než OSB

Muzu se zeptat z jakych prken. Protoze podlaha ze dreva levnejsi nez 150kc za metr by se mi taky libila:-D Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
6.4.12 12:13
@katy211 píše:
Taky máme podlahu z OSB desek, máme ji rok a spokojenost veliká,jen jsme vybrousili a nalakovali, žádné opotřebení vidět není a špína taky ne. Přidávám foto,lepší jsem nenašla, omluvte prosím ten binec,ale měli jsme návštěvu, 4děti a mimino :D :D

Mockrat dekuju za fotky… podlaha je super. Myslim, ze je to pomerne hodne originalni:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
6.4.12 12:52

no když tak přemejšlím tak nás desky měli stát víc jak 180kč a podlaha stála 205, ale pohlaha nám vyšla na míru a desky by se musely kupovat dvě navíc tak proto nás to vyšlo levněj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný