Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vybíráme pro děti postele a nemůžeme se s manželem shodnout na jedné věci a to BOČNICE. Dcerám je 2,5 a 7 let a postele chceme koupit tak, aby sloužily i v dospělosti.
Můžete mi napsat vaše zkušenosti? Postele budou u zdi, je lepší, když tam ta bočnice je nebo není?
viz. obrázek
@Enoulik Já bych koupila bez bočnic a případně dala něco na zeď… jo a OT ta druhá se mi líbí, máš k ní prosím i odkaz?
Můj bratranec měl postel, kde se bočnice dala přidělat a když vyrostl, jednoduše se sundala. ![]()
Vzala bych (ze zkušenosti) s bočnicí - vidím to u prarodičů, kde ji děti nemají, jak neustále šmudlí polštářem a hlavou o zeď. Bočnice (máme doma) jsou praktičtější a pro ně pohodlnější - můžou si opřít hlavu, polštář,…
Tak já asi špatně pochopila otázku. Myslela jsem, že se jedná o bezpečnosti bočnici, aby dítě nespadlo z postele.. ![]()
Pro měnší dítě určitě s bočnicí, jinak by podle mě pořád padala na zem…syn má 3 roky a má taky bočnici uprostřed a trochu lituju že sem nevzala delší ptž pořád se v noci budí a hledá polštář na zemi
, což budí i mě ptž máme malý byt tak sme zatím v jedné místnosti…Bočnice sou ve větším případu montovací, že se pak dají dát pryč bez problému.
@j.a.n.i1 ta druhá odtud http://www.nabyteknisohulin.cz/…0cm-senior-/ je to masiv buk
nám se právě taky líbí ta druhá a v prodejně nám řekli, že by ji vyrobili i s tou bočnicí. Tak se právě nemůžeme rozhodnout. Manžel chce bez bočnice, protože je to levnější ![]()
@Yeska to je dobrý nápad, zkusím jim napsat jestli by to šlo udělat i takto
Bez bočnice bych brala, kdyby se plánovalo dát něco na zeď, kapsář či tak něco. Holá zeď je taková studená…postel s bočnicí mi přijde praktičtější
@Petruskabmw, zakladatelce jde o bočnici u zdi - ta tam není kvůli tomu, aby nepadaly peřiny (nebo dítě).
@Yeska, přesně tak, ona myslí tu druhou.
@Yeska bezpečnostní bočnici bude mít ta mladší i na druhé straně, takovou tu, co se dá pod matraci. My právě řešíme tu desku u zdi. Starší dcera má teď na posteli desku také, ale není klasická bočnice jako na fotce, je to velká deska od země až kus nad postel.
Priznavam, ze mit jednoluzko u zdi, brala bych bocnici i jako dospela. Jednak se bez ni mnohem snaz umaze stena, druhak je ta stena studena a dcera spi kolikrat na ni namacknuta holyma zadama (kdyz se ji vyhrne pyzamo a perinu shrne pred sebe). Nebo pak povesit na zed nejaky kapsar, ale to uz pak clovek tolik neusetri. My zamerne porizovali postel s bocnici.
Praktičtější je určitě s bočnicí, důvody již byly zmíněny. Ale to, aby zeď nestudila, lze určitě zajistit i jinak- tapety, rohože, kapsáře na zeď (kam se pak dají i plyšáci).
Ohledně té bočnice proti pádu, o kterou teda vůbec nejde
, tu bych tedy pro dítě chtěla taky, má jí i téměř 5letý syn a je zatraceně dobře, že ji má, když spí v naší posteli (když jsem přes noc v práci), pravidelně spadne (hodně se ve spaní mydlí, jako většina dětí). Ta bočnice pod matraci mi přijde dost humpolácké řešení, pokud to není na krátkou dobu, navíc není moc dlouhá.
Taky jsem vybírala postel tak, abych je nemusela za pár let měnit, máme tyto (pro mladšího už taky připravenou, je zatím v postýlce) http://www.ourbaby.cz/…l-paul-p273/ - je to normální dospělá velikost, nosnost 100kg, postranice lze pak jednoduše sundat (na obrázku je postavená nelogicky s mezerou u hlavy, ale samo ji máme u nohou).
Máme něco na způsob té první a neměnila bych. Kvůli riziku plísně musíme mít nábytek kousek od zdi, a takhle tam nemají díru do které by padala peřina. A kapsáře mně přijdou jako hrozné lapače prachu, vzhledem k tomu, ze by ho měli přímo u postele, měla bych potřebu ho často prát a na to jsem líná ![]()
Tak to vypadá na tu bočnici
jen teda ještě nevím cenu, snad to nebude o moc víc