Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim maminky
mam 2,5 leteho syna, ktery zacal silene vyspavat a nevim, jestli s nim jit k doktorce nebo se to stava i ostatnim
Cca 2 tydny zacal spat od 9-10 vecera, tak do 9-10 rana, k tomu tak 2 hodky odpoledne. Minuly tyden se stalo, ze sel spat v 9 vecer a vstal az v 1 odpoledne, mel uz otevrene dvere do pokoje, budila jsem ho, ale spal opravdu tvrde. Vcera sel spat pred 10 vecer a vstaval pred 12 odpoledne a vecer o pul 8 padl unavou.
Uvazuji, ze s nim zitra zajdu na odbery k doktorce, nachlazeny neni a nemam pocit, ze by na nej neco lezlo. Mate s tim nektera zkusenost? Dekuji za nazory
Nase mala ma dva. Spi od 8 vecer do 9-10 a pak od 13.00 - 15:30h a to ji musim budit. Spala vzdy mooooc ale ted tak od ledna takto rano dlouho.
Raději bych šla přijde mi to hodně i když mám doma jen malé mimčo. Ale určitě bych zkoušela dávat spát dříve i k vůli pozdější docházky např. Do mš. A také zařadit spánek po obědě. Možná je to jen vyčerpáním ale mohlo by to být něco horšího tak se radši s dr. Poradit.
Doktorce bych určitě minimalně zavolala. Na 2.5leteho spí podle mne hodne
Obzvlast, pokud vis, ze to u něj nebylo bezne.
@Ala1991 píše:
Raději bych šla přijde mi to hodně i když mám doma jen malé mimčo. Ale určitě bych zkoušela dávat spát dříve i k vůli pozdější docházky např. Do mš. A také zařadit spánek po obědě. Možná je to jen vyčerpáním ale mohlo by to být něco horšího tak se radši s dr. Poradit.
Ale on odpo spi.
@3Lu píše:
Nase mala ma dva. Spi od 8 vecer do 9-10 a pak od 13.00 - 15:30h a to ji musim budit. Spala vzdy mooooc ale ted tak od ledna takto rano dlouho.
Tak to jsem rada, ze nejsme jedini. Dekuji
@kachix
Tak to přeju, at je vše v pořádku
. A pokud bude, tiše závidím
. Naše malá má rok a dnes je ještě vzhůru, kramaří mi po bytě. Běžně usíná v 21 až 22.h, v noci tak 2× kojení, kolem 7:30 vstávačka. Přes den spí tak hodinu až dvě, někdy na dvakrát. Ale je veselá a kypí zdravím a to je hlavní.
Bezne to neni, predtim mi vstaval do 8 hodin rano
Můj syn spí od 20 do 7.30, potom od 12 do 16.30 -17 hod. Jsou mu 2 roky a 3 měsíce. Do 14 měsíců nespal skoro vůbec, v noci co hodinu vzhůru. Teď to ma takto. Poraď se s Dr. tím nic nezkazíš.
Mě malá hodně spala taky, aleona třeba od 20 do 6 pak třeba 10-11 pak 15-16..budila se tedy sama.Ale ona se tedy budila v noci a trpěla na noční děsy.
Doktorce bych zavolala ať máš klid, ještě bytam chytil nějakou virozu..
Ufff..to nemuze byt zdrave? Nebo jo? Ja bych byla u doktora uz davno, zmatkuju jak mi 20 mesicni spi od 21 aaaaz do sedmi ![]()
@kachix Mne to neprijde tolik, spi 12h v noci a 2h odpoledne, mam temer stejne stareho a odpoledne mi prospi klidne i 3h i vic a v noci tak tech 10-11h. Je malej, navic muze to byt od rustu.
Tak divný to je, že nemá ani hlad..ale on může bojovat s nějakým bacilem a díky tomu vyhrává..nebo jarní unava ![]()
Nebo nastane nějakej vývojovej skok..tak je to u nás.
@marky070809 píše:
Můj syn spí od 20 do 7.30, potom od 12 do 16.30 -17 hod. Jsou mu 2 roky a 3 měsíce. Do 14 měsíců nespal skoro vůbec, v noci co hodinu vzhůru. Teď to ma takto. Poraď se s Dr. tím nic nezkazíš.
Tak to spi take dost.
@zbrna píše:
Ufff..to nemuze byt zdrave? Nebo jo? Ja bych byla u doktora uz davno, zmatkuju jak mi 20 mesicni spi od 21 aaaaz do sedmi
Proc by to nebylo normalni? Ja bych tak spala i ted ve 32 letech. ![]()