Věčné uspávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
147
22.3.15 10:53

věčné uspávání

Ahoj mám s malou problém, který jsem si udělala sama, malou uspávám v náručí, a pokládám furt se budí, zabere jedině při pohupování, vím že jí budu těžko odnaučovat, ale chci se zeptat těch co odnaučili kdy jste to tak zkoušeli? a šlo to? nechci ji nechat vyřvat, chci aby si zvykla usínat vedle mě a aby jí stačilo podat jí třeba ruku aby se uklidnila, ona by u mě usla, ale jak se probudí tak už by u mě neusnula :( to už musím pohoupat, chci se zeptat jestli se někomu stalo že houpal ještě ve 2 letech? :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
22.3.15 10:55

8o ty sis teda upletla bic.
Vysvetlit a nechat…deti uz chapou. Jiste nemusi se to libit, ale nejde takhle slouzit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
22.3.15 10:56

Nenapsala jsi to nejdůležitější - kolik malé je?

Edit: Tím - ještě ve dvou letech - myslíš, že jí jsou už dva?! 8o Pane jo, tak to je drsný, jestli ji ještě ve dvou letech houpeš aby usnula!

To bych radila ze dne na den ukončit, a klidně bych ji nechala i pořvat, ale prostě rázně utnout, nebo to bude čím dál horší… :think:

Příspěvek upraven 22.03.15 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.3.15 10:57

@janicel Kolik je dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
22.3.15 10:57
@Klementyna píše:
Nenapsala jsi to nejdůležitější - kolik malé je?

Pise ze okolo 2 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
22.3.15 11:02
@Nina Filipi píše:
Pise ze okolo 2 let

Já to pochopila jakože je to teď ještě mimčo a zakladatelka jen tak uvažuje, že by ji třeba ještě do těch dvou let houpala při usnutí. No jestli jí už jsou dva a usíná jen při houpání, tak potěš koště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.3.15 11:02
@Nina Filipi píše:
Pise ze okolo 2 let

Pokud okolo dvou let, tak už je to jen na vůli zakladatelky. Aktuálně s velmi dobrým výsledkem řeším něco podobného u syna - usínal, když u něj někdo seděl a ještě lépe držel za ruku. Vzhledem k tomu, že přibyde za chvíli mimino, tak nebude prostor na to sedět s ním v pokojíčku třeba půl hodiny, dokud neusne. Takže jsem mu řekla, že je velkej kluk, že dneska ruku nedostane, další den jsem si dala židli ne k postýlce, ale do půlky pokoje a když začal být ve fázi, kdy ještě bděl ale byl už moc unavený na protest, tak jsem mu řekla, že si jdu sednout vedle do obýváků na gauč, ale že tam jsem. Manžel uspával další den a rovnou od postýlky si šel sednout na gauč, když dítě kňourlo, stačilo promluvit.
Chce to ale pevné odhpodlání, neustoupit a stejný postup od všech dospělých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
22.3.15 11:04

Malý brečel (hódně)- houpali jsme na míči cca do 6-8 měsíců (fakt už nevím) žádnej drobek to nebyl, záda bolela a já se pak už nakrkla a šlo to hned. Začala jsem naučovat večer, když byla všude tma, prostě jsme lehli, já zatáhla žaluzie, zhasla, zavřela dveře a šlo se na věc. Pochopil rychle, taky co by v té tmě vyváděl :lol:
Teď (skoro 2,5) ho stále chodím uspávat(ale já teda nikdy nelpěla na tom aby dítě usínalo samo) - dám mu ruku a do 5 minutek je ťuhýk a hnípe až do rána..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
22.3.15 11:04

Ahoj, já bych to zkusila nenásilnou formou, zkus se do ní vcítit, že ty jsi 2-letá holčička, která ještě nemá takové zkušenosti a vědomosti jaké máš teď ty jako dospělá. Jsi malá 2-letá holčička, která je zvyklá na blízkost své maminky při uspávání a najednou tě chce maminka dát do postýlky, aniž by tě opět držela a uspávala ve své náručí, jak celé 2 roky znáš. Musíš na ní opatrně a pomaličku tu pomyslnou šnůru prodlužovat tím, že ji budeš třeba držet v postýlce za ruku a říkat ji např. pohádku, zpívat ukolébavku atd.
Představ si to, nejsi už v náruči, jsi v postýlce, ale maminka je pořád nablízku…časem až si zvykne, už můžeš ji jen položit, přečíst třeba jen pohádku a odejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
22.3.15 11:06
@Svistice píše:
@janicel Kolik je dítěti?

promiňte je jí půl roku, do 3 měsíců si usínala sama, zavinutá se šumem, a pak po nemoci jsem začala uhoupávat v lehačce, zavinutá a ted kolem půl roku už zavinutá být nechtěla, a tak se budí tím že není zavinutá a tím že se přetáčí na bok :( mám strach že jí to neodnaučím do 2 let, kluk byl ok ten si ke všemu dospěl sám, ale u malé nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
22.3.15 11:11

@janicel Ono to pujde. Nech tomu cas. Zkousej to pomalu. Houpej a tesne nez usne ji poloz do postylky. Kdyz zacne plakat, zase ji vema a zase hopej a pred usnutim ji dej do postylky. A porad dokola. Zvykne si na to. Potom jen chvili pohoupej a poloz do postylky. A porad dokola. Potom jen poloz do postylky a cekej nad postylkou nez usne. Obcas pohlad, ale ne moc casto. Atd. Pujde to. Bude to chtit nechat tomu cas. Nepospichat a delat jeden maly krucek za druhym. Ale opravdu to funguje. Z vlastni zkusenosti. Chce to trpelivost a hlavne duslednost. Ta je opravdu nejdulezitejsi. Bude zkouset co ji dovoli a jestli neustoupis. Ale opravdu to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.3.15 11:11

@janicel V půl roce je dítě ještě malé. Našla bych jinou „berličku“, která bude fungovat (dítě usne), ale nebude pro tebe fyzicky tak náročná. Co si třeba zkusit s ní lehnout na velkou postel a v momentě, kdy začne být opravdu unavená, ale ještě bdělá, přesunout do postýlky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
22.3.15 11:14
@Svistice píše:
@janicel V půl roce je dítě ještě malé. Našla bych jinou „berličku“, která bude fungovat (dítě usne), ale nebude pro tebe fyzicky tak náročná. Co si třeba zkusit s ní lehnout na velkou postel a v momentě, kdy začne být opravdu unavená, ale ještě bdělá, přesunout do postýlky?

TOhle je taky dobre reseni, ale bacha na to, aby jsi ji opravdu nakonec do te postylky presunula nez usne.
A najdi ji nejakeho usinacka. Jeno co. Plenku, plysaka, polstarek. Muj syn si nasel usinacka sam. Vybral si muj oblineny maly polstarek a uplne ho miluje.
Tvoje dcera je ale jeste opravdu mala. Nepospichej s nicim. Postupuj opravdu pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
22.3.15 11:15

Tak to je jeste bobinek malinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
22.3.15 11:17

No mně to teda bylo divný, že by někdo v náruči uhoupával ke spánku dvouleté dítě :lol: @janicel Tak v půl roce je to ještě v pohodě. Proč myslíš, že kluk byl ok a dospěl k tomu sám a ona by neměla? Podle mě plašíš zbytečně, dcerka bude taky ok, jen žádný strach'
Prostě bych ji jemně ale nekompromistě vedla k té formě uspávání, která by ti vyhovovala nejlépe a uvidíš, že se to brzy poddá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí