Věčné uspávání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Eve
22.3.15 11:19

Také jsme uspávali muchláním, pohupováním, kolem roku jsme začali tento model pozvolna upouštět a postupně jsme nenásilně odbourali bez pláče :). Máte ještě malé miminko, užijte si to navzájem.

• Citovat
  • Upravit
376
22.3.15 11:29

Malej má teda teprve dva měsíce, ale taky jsme si ho hrozně naučili uspávat na rukách, a i když je ještě tak malinký, mě to dost vadilo, protože se bojím, aby mu to pak nezůstalo. Takže jsem ho začala učit usínat v postýlce - přišla jsem na to, že musí být pořádně zachumlaný až po krk v dece, strčit dudlík, a teda hlavně přiložit zmuchlanou plínku. On sse do ní vždycky přitulí už sám, kolikrát ji má přes celý obličej… :mrgreen: Ale dělá mu to dobře. Já být tebou tak zkusím buď plínku anebo nějakýho plyšáčka, něco, k čemu se bude moct přitulit, u čeho se bude cítit bezpečně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
22.3.15 11:32

Ahoj tak plínku jsem jí už naučila má jí furt v ručičce :) tak budu doufat že časem si k tomu nějak dospěje sama, řeším to protože jsem tohle s malým nezažila ten se takhle hodně nenaučil a spával líp, a mám lufta jak to bude, na jednu stranu si to užívám-je to krásný když u mě spinká, ale když k ní v noci vstávám třeba 20× tak už jsme na pokraji sil :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
22.3.15 11:59

To je jasné, to prostě nejde, vstávat k dítěti 20× za noc a houpat! A rozhodně i pro ni a její spánek bude velkým přínosem, když se toto odnaučí. Obě budete spokojené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
22.3.15 12:14

Ahoj! Já jsem na tom podobně, ale my máme ani ne tříměsíční. Nejsem z těch, co nechají prcka vyřvat, já na to prostě nemám nervy a je mi jich líto. U staršího jsme uspávali do sedmi neděl, pak jsem položila, držela dudlíček, zpívala a on usnul. U malé to nefunguje - není moc dudlíková a jak se položí, je hned koncert. Taky je vše velmi nepravidelné, takže se třeba stane, že někdy ještě není tak utahaná. Můj plán je pokračovat dál v uspávání na ruce a postupně zkoušet pokládat třeba, když ještě nebude úplně spící, aby si zvykla, že se dává do postýlky (kolébky). No uvidíme, jak se to bude dařit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
22.3.15 12:16

@janicel Ahoj, taky jsme houpali syna cca do 8 mesicu na mici nebo jsme ho nosili. Byl tezke miminko, tak jsem obcas uz nemohla ;-), ale plakat jsme ho nechteli nechat. Zkus si precist knihu od Elizabeth Pantley Klidne spani a ukladani. Nam pomohla moc. V 8 mesicich pomalu sam prestal to houpani vyzadovat, dnes uz je dvouletak, usina stale s nama, ale bez houpani :-) Spat celou noc zacal az v roce a pul, kdy jsem prestala kojit. Uplne te chapu, misty jsem z toho byla uplne vyflusla, ale dneska na to rada vzpominam a ted uspavam rada, je pres den samostatnej a je to nase chvile pro tuleni a nunani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
22.3.15 12:49
@janicel píše:
Ahoj mám s malou problém, který jsem si udělala sama, malou uspávám v náručí, a pokládám furt se budí, zabere jedině při pohupování, vím že jí budu těžko odnaučovat, ale chci se zeptat těch co odnaučili kdy jste to tak zkoušeli? a šlo to? nechci ji nechat vyřvat, chci aby si zvykla usínat vedle mě a aby jí stačilo podat jí třeba ruku aby se uklidnila, ona by u mě usla, ale jak se probudí tak už by u mě neusnula :( to už musím pohoupat, chci se zeptat jestli se někomu stalo že houpal ještě ve 2 letech? :|

Syn taky usnul jen uhoupanej na baloně nebo v kočárku a jednoho dne jsem si řekla DOST!
Dala jsem dvě velké matrace vedle sebe a aby neřval hned jak ho položím, tak jsem ho dávala na bříško…Nechtěla jsem ho nechat vyřvat, tak jsem si lehla k němu a minimálně zasahovala..když se rozplakal, chytila jsem ho za ručičku..
První dny usínal znehybněný, musela jsem ho zalehnout, aby se přestal rušit pohybem rukou, ale postupem času, asi 4 dny, začal usínat sám.. Úspěch vidím i v tom, že usne sám i v kočárku do kterého ho dávám přes den na balkon :palec:

Příspěvek upraven 22.03.15 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
22.3.15 12:55

Pres den uspavam 9 mesicni mimco. nekdy s ni chodim, nekdy jen sedim a pohupuju. :nevim: neprijde mi to vubec divne. natoz u pulrocniho prcka. upustit hodlam az v roce. treba si to do ty doby nastavi sama a nebude me potrebovat. vecer ale usina sama. polozim do postylky a do minuty je tuhos :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510