Antikoncepce bez předpisu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22772
24.11.11 11:49

Já z toho smíšený pocity nemám, jsem ráda, že se to zjednodušilo. Samozřejmě osvěta by byla na místě - vtloukat do hlavy, že je to opravdu nouzový řešení. Ale poté, co jeden můj příbuznej kdysi na chalupě sháněl pro svoje kamarády (tehdy cca 17 let) někoho s autem, protože jim prasknul kondom… Byla to akce, chudák holka, vezl je snad něčí tatínek, museli na pohotovost, neboť byl víkend… Přitom se snažili chránit, prostě to selhalo. Takže já jsem rozhodně pro. Navíc šestnáctiletá a starší holka snad už trošku ví, že to nejsou neškodný „lentilky“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
24.11.11 11:56
BohunkaP píše:
andyn82 píše:
sthan píše:
No právě, a lékarny nebudou mět mezi sebou spojení ,takže v jeden den můžou jít třeba do dvou lékáren.Dnes není problém poslat kamarádku do lékárny.A ono nic není stoprocentní ,takže aby si mladoši neužívali spoléhajíc na pilulku a pak se nedivili.
Pokud je to na občanku, tak tě dají do registru, do kterýho mají přístup ze všech lékáren.

To není pravda. To je bohužel nevýhoda této novinky, že žena bude moci koupit třeba dvě pilulky ve stejný den. Na občanku si ji sice zapíšou, ale do žádného registru, jen pro evidenci v té dané lékárně. Příští rok se to pak bude vyhodnocovat, jak vzrostl prodej Postinoru…

V zásadě je taková evidence dobrá jen k tomu, aby zajistila tu věkovou hranici 16 let.

Ale musím říct, že mně osobně je zrovna tohle celkem fuk. No tak to bude volně prodejné, a co? Jsou horší věci. Spousta sedmnáctiletých holčin se při každém píchnutí láduje Ibalginem, léky berou víceméně bez rozmyslu… to už je o určitém základu z rodiny, vědět, že existují šetrnější alternativy, o zodpovědnosti za péči o sebe a vlastní zdraví.

Mám sice teprve čtyřletou dceru, ale ráda bych ji vedla k tomu, aby věděla o všech metodách antikoncepce a aby, až se rozhodne začít sexuálně žít, to udělala s vědomím všech možných následků.

No třeba Modafen taky prodávají jen na občanku a zanesou tě do centrální databáze, která je přístupná ze všech lékáren.Lékárny jsou povinný být do toho systému zapojený. Ale nevím jak to chodí v praxi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21991
24.11.11 11:58

Andyn82- nejspíš by nebylo od věci přečíst si ten článek, na který dávala zakladatelka odkaz. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
24.11.11 12:06
BohunkaP píše:
Andyn82- nejspíš by nebylo od věci přečíst si ten článek, na který dávala zakladatelka odkaz. ;)

Stydím se :oops: . No tak to je na prd. Já jsem právě zase četla jiný článek, ten byl o těch lécích s pseudoefedrinem a tam bylo psáno, že je to tak jak jsem říkala. Tak teda nevím. Přitom s tím registrem by to bylo celkem jednoduchý a těžko zneužitelný.

• Citovat
  • Upravit
3447
24.11.11 12:08
andyn82 píše:
BohunkaP píše:
Andyn82- nejspíš by nebylo od věci přečíst si ten článek, na který dávala zakladatelka odkaz. ;)
Stydím se :oops: . No tak to je na prd. Já jsem právě zase četla jiný článek, ten byl o těch lécích s pseudoefedrinem a tam bylo psáno, že je to tak jak jsem říkala. Tak teda nevím. Přitom s tím registrem by to bylo celkem jednoduchý a těžko zneužitelný.

Jiná věc je, co napíšou novináři ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.11.11 12:10

Moc se mi to nezdá, na druhou stranu vědomí existence postinoru mě uklidnilo natolik, že když na sex došlo, netrvala jsem na kondomu a pak i když tenkrát žádná nehoda nebyla, tak jsem si pro postinor došla na tu pohotovost a vzala si ho pro sichr. A to mi bylo přes dvacet, stejně jsem byla pěkně blbá, o nějaké šesnátce si fakt iluze nedělám. Minimálně u nezletilých bych chtěla například souhlas jednoho z rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
24.11.11 12:13

nečtu celou diskuzi, ale za mě je to dobře, rozhodně to bude velký plus pro ženy, který někdo znásilní, prostě si tu pilulku koupí, dřív museli na gyndu a velká část žen to nedokázala, tohle bude pro ně snažší, no a můžou být alespoň v klidu, že jim nějaký hajzl neudělá dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
24.11.11 12:25

Nečetla jsem článek, vím o tom už dříve, psala jsem to do jiné diskuze:).

A můj názor: pro mě jednoznačně výhodnější, jelikož jsem ho právě před pár dny potřebovala. Nehoda a jsem matka dvou dětí a stalo se mi to podruhé za 9,5let mého sex. života, to ještě ne mou ani manželovou vinou. Takže lepší než nahánět pohotovost- vše důležité se děje v pátek večer:D. A taky není nic lepšího, než když o vašem prvním sexuálním zážitku ví tchyně i rodiče :lol: :lol: :lol: :lol: (dnes už se tomu směju)

Já sama začala sexuálně žít v 16-ti. S mým nynějším partnerem. Bez rozmyslu jsem určitě nebyla.. Blbá taky ne, na vše jsem myslela a byla jsem zodpovědná, protože mě to tak naši naučili. Také ale vím o spolužačkách, kterým bylo 18 a nechápaly, jak snadno lze otěhotnět :roll: .. O věku to určitě není. A kdo chce, informace si vždy najde. Kdo ne, nebude je hledat a bude si huntovat tělo.. Podle mě to přinese výhodu v tom, že když už se stane průšvih, holka nebude muset na potrat, ale bude to moci takhle třeba i „tiše“ vyřešit včas. :nevim: Nehledně na to, že po znásilnění taky ženská většinou neběží na pohotovost......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
24.11.11 12:33

Tak já jsem taky pro- a myslím, že to ani tak levná záležitost, aby se to kupovalo jako lentilky,nebude, ne?

Hlavně je to též o té výchově- doufám, že se mi podaří vést dceru k tomu, aby se chovala zodpovědně…No a nehoda se stát může vždy a je to opravdu jednodušší

• Citovat
  • Upravit
22772
24.11.11 12:41
Lakynka píše:
Nečetla jsem článek, vím o tom už dříve, psala jsem to do jiné diskuze:).

A můj názor: pro mě jednoznačně výhodnější, jelikož jsem ho právě před pár dny potřebovala. Nehoda a jsem matka dvou dětí a stalo se mi to podruhé za 9,5let mého sex. života, to ještě ne mou ani manželovou vinou. Takže lepší než nahánět pohotovost- vše důležité se děje v pátek večer:D. A taky není nic lepšího, než když o vašem prvním sexuálním zážitku ví tchyně i rodiče :lol: :lol: :lol: :lol: (dnes už se tomu směju)

Já sama začala sexuálně žít v 16-ti. S mým nynějším partnerem. Bez rozmyslu jsem určitě nebyla.. Blbá taky ne, na vše jsem myslela a byla jsem zodpovědná, protože mě to tak naši naučili. Také ale vím o spolužačkách, kterým bylo 18 a nechápaly, jak snadno lze otěhotnět :roll: .. O věku to určitě není. A kdo chce, informace si vždy najde. Kdo ne, nebude je hledat a bude si huntovat tělo.. Podle mě to přinese výhodu v tom, že když už se stane průšvih, holka nebude muset na potrat, ale bude to moci takhle třeba i „tiše“ vyřešit včas. :nevim: Nehledně na to, že po znásilnění taky ženská většinou neběží na pohotovost......

:palec: Souhlasim do puntíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
24.11.11 12:51

Já si nepamatuji, že bych za to něco platila - měla jsem předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
24.11.11 13:01
Lonette píše:
Já si nepamatuji, že bych za to něco platila - měla jsem předpis.

Tenkrát před těmi x lety jsem platila 250kč, nevím, jak je to teď… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
24.11.11 13:01

slyšela jsem to v televizi, pilulka bude za 400kč takže to bude opravdu jen na nehody jako antikoncepce by to lezlo do peněz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
24.11.11 13:02

jinak pro tělo bezpečný je prý jedna tableta měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
24.11.11 13:02
J8 slyšela, že to bude ještě dražší, atk nevím… :think:
goldenka píše:
slyšela jsem to v televizi, pilulka bude za 400kč takže to bude opravdu jen na nehody jako antikoncepce by to lezlo do peněz
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1